غافلگیری یک شاعر عراقی در ایران / الشلاه: حسابی جا خوردم

علی الشلاه دبیر جشنواره بین المللی شعر بابل که امسال میهمان جشنواره شعر فجر بود، می گوید که شعر امروز ایران قابلیت جهانی شدن دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،علی الشلاه، شاعر عراقی و دبیر جشنواره شعر متنبی از حضور در ایران غافلگیر شده است. او می‌گوید: «آنچه در این جشنواره نظر مرا بیش از همه جلب کرد، حضور تعداد زیادی از شاعران جوان بود، چیزی که من بدون هیچ گونه اغراقی می‌گویم در هیچ جشنواره دیگری تجربه نکرده بودم.»

الشلاه همچنین می‌گوید که از دیدن مردم ایران و سطح فرهنگی آنها جا خورده است:‌«رسانه‌های غربی در سال‌های گذشته آنچنان چهره مشوشی از ایران ساخته بودند که من و شاعران میهمان دیگر با دیدن نهادهای فرهنگی مختلف و مردم ایران حسابی جا خوردیم و از این همه پیشرفت و توسعه فرهنگی شگفت زده شدیم.»

خانه هنرمندان، یکی دیگر از چیزهایی است که او را سر شوق آورده است:‌«مردم ایران از نظر تکنولوژی و توسعه فرهنگی به چنان جایگاهی رسیده‌اند که که من این چند روز احساس کردم که در یک کشور اروپایی به سر می‌برم.»

برآیند این دیدار و حضور این شاعر عراقی در جشنواره شعر فجر اما نتیجه‌ای است که او به آن رسیده است. این که ایران مهد شعر و فرهنگ است: «در ایران قدیم نسلی از شاعران در جهان ادبیات چنان خوش درخشیدند که زبانزد جهانیان شدند و تاثیر زیادی بر ادبیات و فرهنگ جهانی گذاشتند. امروز نیز شعر ایران ظرفیت جهانی شدن را دارد اما متاسفانه علاقمندان ادبیات در جهان، خبری از این اشعار ندارند.»

او می‌گوید، شعر شاعران فارسی زبان چه در جغرافیای ایران و چه در خارج از این جغرفیا، توانمندی‌های زیادی برای جهانی شدن دارند و اگر این آثار به سایر زبان‌ها ترجمه شود، جهانیان از ادبیات فارسی معاصر استقبال زیادی می‌کنند.

الشلاه در ادامه با اشاره به لزوم  آشنایی افکار عمومی جهان با فرهنگ ایران در جهانی که غرب به شدت دنبال تحریف چهره ایران است، تاکید می‌کند که مردم دنیا چیز زیادی از فرهنگ ایران نمی­دانند و یک چهره مشوشی در ذهنشان ساخته شده است که باید نهادهای فرهنگی مختلف بویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تغییر این تصور تلاش زیادی کنند.

او ادامه می‌دهد: «متولیان جشنواره‌های فرهنگی بویژه جشنواره شعر فجر باید هنرمندان و شاعران بیشتری از کشورهای مختلف دعوت کنند تا انزوای فرهنگی ایران شکسته شود، همچنان که در این دوره به نظرم نخسین گام در این راستا برداشته شد.»

این شاعر در ادامه با اشاره به علاقه‌اش به ادبیات و شعر فارسی، می‌گوید: «من به خاطر اینکه در جشنواره‌های بین‌المللی زیادی شرکت کرده‌ام و در عراق میزبان شاعران ایرانی بودیم تا حدودی با چهره‌های شعر امروز ایران به ویژه شعر نیمایی و سپید مثل احمد شاملو، عبدالجبار کاکایی، موسی بیدج، علیرضا قزوه، سعید بیابانکی، محمدرضا عبدالملکیان و ناهید کبیری آشنا هستم و به شعرهای شاملو علاقه زیادی دارم.»

57۲۴۴

کد خبر 357276

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن A1 ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
    29 3
    مردم ایران از نظر تکنولوژی و توسعه فرهنگی به چنان جایگاهی رسیده‌اند..... این جمله هم منو غرق در تعجب کرد البته این جور تعریف کردن ها در بین اکثر مردم خاورمیانه عادیه
  • عباس عبدی مقدم A1 ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
    4 0
    خانه هنرمندان، یکی دیگر از چیزهایی است که او را سر شوق آورده است:‌«مردم ایران از نظر تکنولوژی و توسعه فرهنگی به چنان جایگاهی رسیده‌اند که که من این چند روز احساس کردم که در یک کشور اروپایی به سر می‌برم.» در ارتباط با تکنولوژی منظورشون سرعت اینترنته و در توسعه فرهنگی افزایش 5برابری قیمت کتاب هست.آیااااا؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین