ایسنا نوشت:


آیت الله جوادی آملی اقتصاد مقاومتی را به مفهوم پر بودن جیب ملت و دوری از  چاپلوسی از قدرت‌ها عنوان کرد و گفت: ملتی که دستش خالی باشد اهل بساز می‌شود نه اهل بسوز.

 این مرجع تقلید  در دیدار با رئیس بانک مرکزی با گرامیداشت ایام ارتحال امام(ره)، و قیام خونین 15خرداد اظهار داشت: اقتصاد و فرهنگ را از سیره اسلام و امام راحل یاد بگیریم و حقیقتا به آن عمل کنیم.

وی با تاکید بر این‌که «امام راحل معرفت‌شناسی خاصی نسبت به اسلام داشت» تصریح کرد: بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی دو ستون خیمه اسلام را دین و درک حضور مردم می‌دانستند و رابطه مردم و فقیه را به رابطه امت و امام تبدیل کردند.

وی با اشاره به این‌که «کدام انقلاب هرهفته میلیون‌ها جمعیت را تحت نماز جمعه به صحنه می‌آورد» خاطرنشان کرد: حضور مردم ستون محکم خیمه اسلام است و امام راحل به این مسئله بسیار تاکید داشت.

این مفسر قرآن کریم با بیان این‌که «اگر در سوگ امام راحل ناله می‌کنیم برای این است که ما را از زمین به آسمان رساند» ، تصریح کرد: اکثر مردم فطرت خوبی دارند، اما اگر به مردم راست نگوییم و از این جامعه کج ببینند، از دین خارج خواهند شد و مردم عمل مسئولان را می خواهند و اگر اختلاس و بی نظمی مشاهده کنند، از نظام اسلامی ناامید می‌شوند.

وی افزود: مال در فرهنگ دین و قرآن ستون است و به همین دلیل است رهبری بر مسئله اقتصاد مقاومتی تاکید دارند.

وی گفت: ملتی که جیبش و دستش خالی باشد فقیر محسوب می‌شود؛ چراکه پویا نیست، فقیر به معنای گدا نیست؛ فقیر به معنای کسی است که ستون فقراتش شکسته است و ملتی که دستش خالی باشد، ویلچری است و قادر به ایستادگی نیست. با ملت ویلچری نمی‌توان نه شرقی و نه غربی گفت و اصول زیر سوال می‌رود، ملتی که جیبش خالی است اهل املاق می‌شود ؛ از طرفی اشتغال و ازدواج نیز کاهش یابد مشکلات دوچندان می‌شود.

جوادی‌آملی اقتصاد مقاومتی را به مفهوم پر بودن جیب ملت و دوری از املاق و چاپلوسی از قدرت‌ها عنوان کرد و افزود: ملتی که دستش خالی باشد اهل بساز می‌شود نه اهل بسوز؛ همواره توجه داشته باشیم که با شعار نمی‌توان استقلال کشور را حفظ کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از حوزه وی با بیان این‌که «امروز برخی سرقت‌های علنی را در تهران و شهرستان‌های کشور مشاهده می کنیم که نشان دهنده بازگشت به دوران جاهلیت است»، گفت: ما یک درصد جمعیت دنیا هستیم و ده درصد امکانات طبیعی دنیا را در اختیار داریم؛ اما آن چه داریم اختلاس کردن و دروغ گفتن است.

وی با تاکید بر این‌که «بانک‌ها باید به مردم کمک کنند تا از منابع طبیعی کشور استفاده صحیح صورت گیرد و به شکوفایی در عرصه‌های مختلف برسیم»، افزود: اگر نتوانیم به مردم خدمت صادقانه کنیم عند الله مسئول هستیم.

وی با تاکید بر این‌که «ربا نه تنها راه حل نیست، بلکه راه بند است»، گفت: ربا و جریمه دیرکردی که حرام است را بانک‌ها از مردم می گیرند، به کارمندان خود به عنوان حقوق می‌دهند و آن‌ها نیز به خانه و زندگی خود می‌برند و این بدین مفهوم است وقتی کار حلال نباشد مستقیم حرام می‌شود و به جهنم می‌رود.

جوادی‌آملی تاکید کرد: تاخیر دیرکرد حرام است و حقوقی که از این طریق پرداخت می‌شود نیز حرام است.

وی با اشاره به این‌که «ربا را به جای قرض الحسنه به میدان آوردیم و کسی به کسی رحم نمی‌کند»، گفت: جامعه‌ای که رحم و عاطفه نداشته باشد پرونده‌های دستگاه قضا بیشتر می‌شود.

وی با بیان این‌که «جامعه با گذشت و عطوفت اداره می‌شود»، تصریح کرد: بانک‌ها منابع خود را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند.

1717

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 358627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • روحيه A1 ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    255 1
    به جاي نشان دادن راه بهشت و جهنم ، بايد از اين حرفهاي پر مفهوم و معني دار زد كه واقعيت وضعيت فعلي اقتصاد كشور و مردم را نشان ميداد و بدانيد كه معيشت و اقتصاد خراب مردم باعث تضعيف ايمان و اعتقادات آنان شده و مثال معروف با شكم خالي كه نميشه كاري كرد
  • فرهنگی IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    135 5
    الخصوص کارمندان دولت حقوق معلمان را دیر واریز می کند همین امر باعث می شود که اقساط را دیر پرداخت کنیم و همین طور پول است که بدون رضایت ما از ما دوبارهه به عنوان دیر کرد وام می گیرند فقط خدا می داند که ما چه می کشیم
  • بی نام A1 ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    198 5
    چند سال پیش از بانک ثامن الائمه 12 میلیون وام گرفتیم. به دلیل سکته پدرم مدتی اقساط عقب افتاد، تا الان شاید بیش از 20 میلیون تومن پول گرفته اند، ولی همه اش به جای جریمه رفته و اصل بدهی همچنان پابرجاست.... لا اقل این بانک اسم خود را تغییر داده و با نام امام رضا این کار ها را انجام ندهد
    • بی نام IR ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
      27 2
      عزیزم منظورش نگرفتن دیر کرد از شما نبوده، منظورش افرادی هستند میلیاردی وام گرفتند
  • بی نام A1 ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    147 3
    شاید بدترین نوع ربا همین دیرکرد و جریمه بانکی است که به زور و با نامهای رسمی عقود و غیره از مردم میگرند. تازه از اون جالبتر ، بانک اول سود کامل خود و دیر کرد رو میگیره و بعد اصل وام را کم میکنه. مثلا وقتی به بانکها قسط پرداخت میشود تا نزدیک به اقساط آخر باید همه اش سود وام پرداخت شود و از اصل وام چیزی کم نیمشه. این یعنی ظلم به تمام معنا.
  • مسعود A1 ۲۰:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    3 0
    برپایی انقلاب در سال 57 بر اساس همین اقتصاد مردمی شکل گرفت و همه مردم خواستار برابری اقتصادی و اجتماعی بودند.ضمن اینکه ایران قبل از انقلاب از لحاظ فرهنگی و مذهبی در شرایط هشداردهنده ای قرار داشت و محمدرضا شاه هم بیشتر به توسعه اقتصاد و معیشت مردم توجه داشت و کمتر به مسائل اجتماعی و فرهنگی رسیدگی میکرد...متاسفانه پس از پیروزی انقلاب ایران سالها درگیر جنگ با عراق شد و از ساختن اقتصاد و ترویج فرهنگ غالب بدور ماندیم و عقب افتادیم.اکنون نیز بازیها و درواقع جنگهای سیاسی داخل کشور تمرکز و تعهد لازم را از مقامات اجرایی سلب کرده و اکثریت مردم هم در وضعیت اقتصادی و فرهنگی خوبی بسر نمیبرند و بشدت از اوضاع موجود ناراحت و عصبانی هستند.خداکند همه چیز ختم به خیر شود هرچند ما که چشممان آب نمیخورد...
  • علی A1 ۰۳:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    3 0
    کاش به همین موضوع ختم میشد وقتی به ارزش 3 میلیون تومان در بانک سپرده میگذاری . بعد از تورم وسقوط سه برابری ارزش پول قصد گرفتن پول خود از بانک را میکنی ،اگر همان کاغذ به اسم اسکناس که به شکل سه میلیون بوده است را به تو برگردانند بدون احتساب تورم در اصل به شما یک میلیون برگشت داده اندباید دانست که این دزدی علنی است چرا ارزش روز سپرده ات را به نرخ روز به تو پس نمیدهند ؟ این دزدی در هیچ زمانی نبوده است که الان در بانکها وجود دارد .چرا ارزش مهریه را با روز حساب میکنند؟ ولی مبلغ اعتباری تو در بانک یه مشت کاغذ رنگی زمان دار به عنوان چک پول است؟ ما اصلا سود نمیخواهیم جریمه هم بکنند نوش جانشان اما ارزش حقیقی سپرده را به ما بگردانند
  • ارش A1 ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    11 0
    درود برجوادی املی واقعا بانکها از نزول خوارهای بازار هم بدتر شدن چرا حقیقت رو به ملت نمیگین یعنی شماها نمیدونین بانکها سودهای میلیونی میگیرند خونهای مردم رو تصاحب میکنند
  • بی نام IR ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    14 0
    فقر که از یه در بیاید دین از پنجره به بیرون میرود مسائل اقتصادی خیلی خیلی مهم است و امام علی به ان تاکید داشت، اما الان وقتی اختلاس صورت میگیردسکوت اختیار میشود اما برای حجاب و کنسرت صدا ها بلند میشود