وزیر علوم: وقتی اعضای هیات علمی فردی را برای ریاست دانشگاه مشخص کردند مگر می‌شود از کنارش بگذریم؟

وزیر علوم در مراسم معارفه سرپرست دانشگاه تهران گفت: دانشگاه باید اختیارات کافی برای انجام امور خود داشته باشد و این مسئله ناقض مسئولیت‌های مراجع بالادستی نیست ولی ما هنوز درگیر این مباحث هستیم که اگر دانشگاه عهده‌دار مشورت به وزیر علوم برای انتخاب رئیس شود اختیارات و جایگاه مراجع بالادستی نقض می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، رضا فرجی دانا افزود: دنیا به این باور رسیده است که دانشگاه با جمع نخبگان باید اختیاراتی داشته باشد که در مسیر مصالح جامعه از این اختیارات بهره ببرد، این تجربه دنیا است و ما نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بوده و به آن پشت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: وقتی بحث مشورت‌گیری از دانشگاهیان برای رسیدن به فهرستی از اسامی برای تصدی مسئولیت دانشگاه مطرح بود به تشکیل شورای منتخبان رئیس دانشگاه رسیدیم که بر اساس آن نمایندگانی از اعضای هیات علمی گرد هم آمدند و گزینه‌هایی را معرفی کردند و حتی امروز موضوعات دیگر دانشگاه نیز می‌تواند به این شورا ارجاع شود.

فرجی‌دانا تصریح کرد: زمانی که تربیت فرزندانمان را به اعضای هیات علمی می‌سپاریم چطور می‌توانیم بگوییم این افراد در انتخاب رئیس دانشگاه فاقد صلاحیت هستند؟ چه کسی این مسئله را از ما می‌پذیرد که دو هزار عضو هیات علمی دانشگاه تهران که در حال تربیت تعداد زیادی از فرزندان مملکت هستند صلاحیت انتخاب رئیس دانشگاه را ندارند؟

او گفت: دانشگاه در قبال جامعه مسئول است بنابراین باید اختیارات کافی برای انجام امور خود داشته باشد و این مسئله ناقض مسئولیت‌های مراجع بالادستی نیست ولی ما هنوز درگیر این مباحث هستیم که اگر دانشگاه عهده‌دار مشورت به وزیر علوم برای انتخاب رئیس شود اختیارات و جایگاه مراجع بالادستی نقض می‌شود.

وزیر علوم با بیان اینکه توسعه علمی در بستر رضایتمندی برآمده از مشارکت جمعی محقق می‌شود گفت: اگر دانشگاهیان رئیس دانشگاه را از خود بدانند با مشکلات دانشگاه نیز کنار می‌آیند، زمانی که عده‌ای از اعضای هیات علمی صلاحیت فردی را برای ریاست دانشگاه مشخص کرده‌اند مگر می‌شود ما از کنار آن بگذریم؟

وی با تشکر از محمدحسین امید سرپرست سابق دانشگاه تهران که زمینه تشکیل شورای مشورتی تعیین ریاست دانشگاه را فراهم کرد گفت: جلسات این شورا تجربه موفقی بود که سبب بروز وحدت در دانشگاه شد.

فرجی‌دانا افزود: ما دانشگاه پاسخگو می‌خواهیم به مشکلات جامعه واکنش نشان دهد و امیدوارم دانشگاهی را ببینیم که چراغ‌هایش به سبب فعالیت تا صبح خاموش نشود.

وی اضافه کرد: مزیت دانشگاه جامع این است که می‌تواند از پیوند حوزه‌های مختلف بهره ببرد و گفتمان علم و فناوری که مقام معظم رهبری پرچمدار آن است نیز بدون همدلی اعضای هیات علمی تحقق نمی‌یابد.

فرجی‌دانا گفت: امیدوارم آیندگان حرکت ما به سمت علم و فناوری را قضاوت کنند نه ایستایی و عدم پویایی.

وزیر علوم با اشاره به ضرورت تحقق شعار سال گفت: گفتمان‌سازی یک کار فرهنگی است که پرداختن به آن در کنار اقتصاد جایگاه ویژه‌ای دارد.

وی در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مشورت برای تعیین ریاست دانشگاه‌ها تضادی با اصول شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد اظهار داشت: مشورت جزئی از اصول دینی ما است و شورا نیز این مسئله را نقض نکرده بلکه مورد توجه شورا است؛ ولی ما هرگز مسئله‌ای تحت عنوان انتخابات نداشتیم و نخواهیم داشت و فقط مشورت گسترده‌ای از اعضای هیات علمی داشتیم که کاملا مورد تایید شورا است و خبرنگاران نیز باید دقت کنند در انعکاس اخبار عنوان انتخابات را به کار نبرند چون از جانب من هیچ گاه انتخاباتی صورت نگرفته است.

 

دانشگاه تهران، سیاسی نیست

سرپرست دانشگاه تهران گفت: مشارکت حرف اول و جدی است و من معتقد هستم باید از تمام سلایق و نگرش‌ها بدون تنگ نظری استفاده کرد.

به گزارش ایسنا دکتر محمود نیلی احمد آبادی روز دوشنبه در مراسم معارفه‌اش به عنوان سرپرست دانشگاه تهران که با حضور وزیرعلوم برگزار شد، ضمن خوشامدگویی به دکتر فرجی دانا، تصریح کرد: قبل از هرچیز مراتب تشکر و قدردانی خود را از دکتر امید ابراز می‌کنم که از وی جز ایثار و ازخودگذشتگی چیزی ندیده‌ام. فعالیتی که دکتر امید در این چهار ماه انجام دادند برابر با فعالیتی است که همه مدیران در دوره‌های طولانی‌تر انجام داده‌اند.

وی افزود: مشارکت و ارائه مشورت با وزیر برای انتخاب رئیس دانشگاه تهران همیشه دغدغه بوده است تا با حفظ جایگاه‌های اجرایی حقوقی و حریم‌ها و عدم تداخل وظایف، انتخاب رئیس دانشگاه تهران انجام شود. من فکر می‌کنم با حفظ همه این موارد این انتخاب در دانشگاه تهران انجام شد.

سرپرست دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: من مصر بودم که این مراسم به خاطر تقدیر از دکتر امید به زودی برگزار شود. نکته دوم بحث برگزاری این مراسم در بین نیمه شعبان و ماه مبارک رمضان است.

وی ادامه داد: باید یادی کنیم از مرحوم دکتر هاشمی معاونت اداری مالی سابق دانشگاه تهران و از زحمات ایشان در دانشگاه تهران تشکر کنیم.

نیلی در ادامه گفت: امسال هشتادمین سال تاسیس دانشگاه تهران است. این دانشگاه به عنوان بزرگترین، قدیمی ترین و معتبرترین دانشگاه کشور از لحاظ تربیت نیروهای متخصص و کارآمد است. مشارکت این دانشگاه در حل مسائل کشور تعیین کننده است و همواره در دفاع از کشور و منافع علمی پیش قدم بوده است.

وی افزود: نکته دیگری که این دانشگاه را از دانشگاه‌های دیگر متمایز می‌کند، این است که دانشگاه تهران الگویی برای دیگر دانشگاه‌های کشور است بنابراین رسالت این دانشگاه فراتر از دانشگاه‌های متعارف است. به بیان رهبر معظم انقلاب اسلامی دانشگاه تهران سمبل و نماد عالی آموزش در کشور است بنابراین مهم است چه جهت گیری در فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی اتخاذ شود.

سرپرست دانشگاه تهران افزود: دانشگاه محل دانش است و باید نقش دانشگاه در توسعه کشور فراتر از چیزی بشود که تا کنون بوده است. وقتی صحبت از بحث دانش بنیان و مشارکت جدی در حل مشکلات کشور می‌کنیم دو عامل درونی و بیرونی مطرح می‌شود.

وی افزود:‌ اولین قدمی که باید در دانشگاه تهران برداشته شود نظام پاسخگویی و مشارکت جدی در تصمیم سازی حل مسائل کشور است. نظام فعلی فاقد این خصوصیت است. از لحاظ منابع انسانی و علمی این توان در دانشگاه تهران وجود دارد؛ اما نظام و سازمان اجرایی ما فاقد این خصوصیت است.

نیلی ادامه داد: باید در حوزه اموزش، پژوهش، مالی و اداری یک نظام یکپارچه شکل بگیرد و یک بازنگری کلی در سیاست‌ها و برنامه‌های دستگاه‌های متفاوت ایجاد شود.

وی در مورد عوامل بیرون از دانشگاه نیز گفت: سیاست دولت در راستای توسعه علم و فناوری است، اما در بیرون از دانشگاه سیستم یکپارچه وجود ندارد. برای تحقق هدف در یک کشور باید همه عوامل مالی، اداری، منابع انسانی و قانون در یک راستا حرکت کنند و اگر این منابع را در کنار هم قرار ندهیم هیچ هدفی محقق نخواهد شد.

نیلی در ادامه گفت: اولین و مهمترین نکته در دانشگاه "آموزش" است و ارتقای آموزش از برنامه‌های جدیم است. پژوهش، کمبود منابع مالی و افزایش تعداد دانشجو نباید کیفیت آموزش را تحت تاثیر قرار دهد.

سرپرست جدید دانشگاه تهران در ادامه صحبت‌های خود به بحث تولید علم و فناوری اشاره کرد و افزود: آمارهای موجود نشان می‌دهد که فعالیت‌های دانشگاه تهران در بحث تولید علم و فناوری کاهش پیدا کرده است. متاسفانه باید بگویم ضمن تشکر از مدیران، آثار این کاهش را در دستاوردهای علمی مشاهده می‌کنیم.

نیلی در ادامه به قشر دانشجو اشاره کرد و گفت: دانشجویان دغدغه همه مسئولین کشور، والدین و استادان هستند. همه فعالیت‌ها در جهت رضایت، شادابی، و موفقیت دانشجویان است و باید در دانشگاه فعالیت‌های فرهنگی، اسلامی و سیاسی انجام شود که دانشجو را آشنا به مسائل سیاسی کند، بدون اینکه وارد مسائل سیاسی شود.

سرپرست دانشگاه تهران در پایان اظهار کرد: دانشگاه تهران یک دانشگاه سیاسی نیست؛ بلکه علمی و فرهنگی است.

23503

کد خبر 360586

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۶
    7 3
    کاملا صحیح است. وزیر باید نقش نظارتی و تدوین سیاست های کلان علمی را داشته باشد نه اینکه رییس دانشگاه انتصاب کند. دانشگاه باید کم کم به سمتی برود که بتواند روی پای خودش بایستد. احزاب هم که کار کنند دیگر دانشگاه سیاسی نخواهد بود.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین