فارس نوشت:

وزیر آموزش و پرورش گفت: من در تمام حوزه‌ها کار کرده‌ام و نظراتی دارم، اما نظراتم را به کارشناسان تحمیل نمی‌کنم و با آنها بحث می‌کنیم تا به نقطه بهینه برسیم.

علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر اینکه «ارزشیابی توصیفی در مقطع ابتدایی که به جای نمره استفاده می‌شود و باعث از بین رفتن رقابت بین دانش‌آموزان می‌شود»، گفت: ارزشیابی توصیفی در کشورهای مختلف دنیا متفاوت است؛ مثلاً در برخی کشورها سه سال اول ابتدایی را توصیفی اعلام کردند و از سال چهارم به همان سبک قدیم دنبال می‌شود.

او گفت: به عنوان نمونه بعضی کشورها گفتند سه سال اول ابتدایی توصیفی هم نباشد که به آن ارتقای اتوماتیک گفته می‌شود؛ یعنی تمام دانش‌آموزان اول ابتدایی‌ به دوم می‌روند و تمام دوم ابتدایی‌ها به سوم می‌روند و در سال چهارم امتحان می‌گیرند؛ بعضی کشورها یکسال در میان امتحان می‌گیرند و اول‌ها به دوم می‌روند و بعد امتحان می‌گیرند و اگر ضعیف باشند همانجا می‌مانند و اگر قوی باشند به کلاس سوم می‌رود و باز کلاس سوم به چهارم امتحان نیست.

فانی با اشاره به مشکلاتی که سیستم نمره‌دهی قبلی ایجاد کرده بود، گفت: یکی از اشکالات عمده آن، این بود که بچه‌ها تلاش می‌کردند بیست بگیرند و اگر دانش‌آموزی 19 می‌گرفت مادر و پدر او در خانه تحقیرش می‌کردند، ولی این ارزشیابی توصیفی این موضوع را تسکین داده است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: در خیلی از کشورها در دوره ابتدایی امتحانات نیست و مردودی ندارند، زیرا اگر مردود باشند آن دانش‌آموزان ناامید از ادامه تحصیل می‌شود و ترک تحصیل می‌کنند؛ ترک تحصیل عوارض سوء اجتماعی دارد و فرزندان خیابانی را به همراه دارد.

او ادامه داد: ترک تحصیل باعث گرایش همان بچه‌ای که سر خیابان ایستاده و ماشین پاک می‌کند، می‌شود یعنی دو سه سال درس خوانده و بعد ترک تحصیل کرده است؛ اینها همه مسائلی است که وقتی در کنار هم می‌گذاریم تصمیم‌گیری سخت می‌شود؛ از یک زاویه‌ای نگاه می‌کنند و می‌گویند این ارزشیابی توصیفی چیست، اما اگر آن عوارض و حاشیه‌ها را مطالعه کنیم آن وقت احساس می‌کنیم خیلی ساده نمی‌شود تصمیم‌گیری کرد.

فانی با بیان اینکه اکنون وقتش است که وارد بحث‌های آیین‌نامه‌ها شویم و امیدوارم بتوانیم تا آخر سال 93 این بحث‌ها را جمع کنیم، گفت: به هر حال ارزشیابی توصیفی مزایا و معایبی دارد و آن سبک قدیمی هم یک سری معایب و مزایا دارد و باید به نقطه بهینه برسیم.

گفت: حالا نقطه بهینه کجاست شاید این باشد که در ابتدایی سه سال اول توصیفی باشد و از سال چهارم به بعد سبک قدیم باشد و شاید تا چهارم توصیفی باشد و بعد از آن سبک قدیمی باشد؛ اینها واقعاً نیاز به مطالعه و بررسی همه جانبه دارد و من خیلی خوشحال می‌شوم که جلسه‌ای باشد که بحث‌های کارشناسی انجام دهیم؛ من در تمام حوزه‌ها کار کرده‌ام و نظراتی دارم اما نظراتم را به کارشناسان تحمیل نمی‌کنم و با آنها بحث می‌کنیم تا به نقطه بهینه برسیم.

 


45231

 

کد خبر 361318

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یک معلم IR ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۳۱
    11 2
    روش خوبه ولی اجرا مشکل دارد؛ ارزشیابی توصیفی روش خیلی خوبی هست ولی درست اجرا نمی شود خود من زمانی که بچه بودم همیشه استرس نمره داشتم. ولی الان دانش اموز با خیال اسوده می توانند درس بخواند. البته در اجرای این روش خیلی کوتاهی ها می شود
  • معلم IR ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۳۱
    17 1
    آقای وزیر صبر معلمان برای رسیدن به حق خود منزلت اجتماعی تمام شده است.
  • فرهنگی EU ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۳۱
    9 2
    نمره بهتره دانش اموز درس خوان هم بی خیال میشه دانش اموز راهنمایی نمی تواند اسم خود را بنویسدباارزشیابی توصیفی

آخرین اخبار