تشکیل ستاد واکنش سریع برای مقابله با آتش سوزی جنگلها

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در تلاشیم از طریق تقویت روابط و تعاملات چند سویه، شبکه منسجم و قوی برای مقابله با حریق و مدیریت بحران وزارت کشور تحت عنوان ستاد واکنش سریع ایجاد کنیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست روز شنبه در حاشیه بدرقه ملی پوشان قایقرانی کشور برای پاروزنی رودخانه سفید رود با شعار حمایت از محیط زیست در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه پارک جنگلی گلستان از ارزشمندترین پارک های ایران است و حریق آن در حال حاضر مهار شده است، گفت: نمی توان با قطعیت از عمدی بودن این آتش سوزی صحبت کرد ولی مظنونینی دستگیر و پیگیری قضایی و حقوقی آتش سوزی ادامه دارد.

ابتکار با یادآوری این موضوع که آتش سوزی جنگل ها در این فصل سال می تواند بر اثر خشکسالی و گرمای هوا باشد، گفت: متاسفانه رهگذران هم بسیاری از مسائل را رعایت نمی کنند و ممکن است ناخواسته بر شدت یا شروع این حوادث بیافزایند.

معاون رئیس جمهورهمچنین گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل نوع فعالیت خود همواره با عده ای سودجو مواجه است که منافعشان در خطر است و به همین دلیل محیط زیست نیز همواره در معرض تهدید و آسیب است. اگرچه در مورد آتش سوزی جنگل گلستان در حال حاضر نمی توان با قطعیت از عمدی بودن آتش سوزی صحبت کرد.

وی با یادآوری این موضوع که جنگل ها در سراسر دنیا همواره با تهدیدی به نام آتش سوزی به ویژه در فصل گرما و خشکسالی موجه هستند، اظهار داشت: حتی عده ای معتقدند آتش سوزی محدود در جنگل ها می تواند به رویش و زایش جنگل ها کمک کند.

ابتکار تاکید کرد: البته سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفاظت از مناطق تحت پوشش خود و همچنین بررسی وضعیت پارک ملی گلستان کوتاهی نخواهد کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مشکلاتی که هنگام امدادرسانی در مواقع بحران وجود دارد و تجهیزات ناکافی سازمان حفاظت محیط زیست برای مقابله با حوادث، گفت: در تلاشیم از طریق تقویت روابط و تعاملات چند سویه، شبکه منسجم و قوی برای مقابله با حریق و مدیریت بحران وزارت کشور تحت عنوان ستاد واکنش سریع ایجاد کنیم. این ستاد واکنش سریع با همکاری و هماهنگی هلال احمر، منابع طبیعی، دستگاه های انتظامی، ستاد مدیریت بحران و سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل خواهد شد.

معاون رئیس جمهورهمچنین گفت:اگر حادثه در منطقه تحت پوشش سازمان حفاظت محیط زیست رخ دهد تشخیص اعزام هلی کوپتر بر عهده سازمان محیط زیست و اداره کل آن استان است در غیر اینصورت جزو وظایف سازمان جنگل ها است.

4646

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 364864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۴
    0 0
    من قبلا گفتم جنگل ها تقسم بندی شود یعنی چند متر در چند متر بصورت گذرگاهی مثلا به عرض دو متر سیمانی جاده مالرو شود اگر آتش گرفت جای دیگر هم آتش نگیرد.
  • اسحق تیریان A1 ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۷
    0 0
    جدیدترین ایده ای خاموش کردن جنگل برای فروش ایده خاموش کردن جنگل های صعب العبور در سریع ترین زمان و کارامدترین شکل که معایب روشهای فعلی برطرف شده مثلا برای اعزام ماشین اتش نشانی تا جنگل مدت زمان زیادی می گذرد و اگر اتش از مسیر جاده ماشین رو دور باشد یا مسیر کوهستانی و صعب العبور باشد کار مشکل یا غیر ممکن میشود و تعداد ماشینها کمکی به کار نمیکند همچنین زمان ابگیری ماشینی که مخزنش خالی شده زمان بر است در ضمن تا رسیدن دیگر ماشینها اتش توسعه می یابد استفاده از هواپیما هم مشکلات خود را دارد در این روش حتی گاهی میشود در مسیری که هیچ ماشینی نمی تواند به محل نزدیک شود از چند جهت اتش را مهار کرد اما به شرط انکه شخص