عضو شورای سیاست‌گذاری گروه اکران «هنر و تجربه» تاکید کرد، هر فیلم بازمانده از اکران نمی‌تواند مدعی نمایش در این گروه باشد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جعفر صانعی‌مقدم سال‌هاست که در حوزه سینمای مستند و کوتاه به عنوان مدیر و یکی از اعضای شوراهای سیاست‌گذاری فعالیت داشته است. او که مسئولیت ریاست اداره کل ارزشیابی و نظارت معاونت سینمایی در چهار سال نخست دهه 80 برعهده داشت، حالا به تیم شورای سیاستگذاری گروه «هنر و تجربه» پیوسته است؛ گروهی که برنامه اصلی آن اکران فیلم‌های هنری و تجربی است.

صانعی با استفاده از تجربیات خود در کنار منتقدان و فیلمسازان فیلم‌های هنری و تجربی را انتخاب می‌کند. او ترکیب شورای سیاستگذاری را مناسب دانست و در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری خبرآنلاین، در مورد حضور در این شورا صحبت کرد.

چطور شد که حضور در شورای سیاستگذاری هنر و تجربه را پذیرفتید؟

به دلیل علاقمندی و مسوولیت‌هایم در انجمن تهیه‌کنندگان مستند و البته علاقه‌ای که به سینمای داستانی دارم حضور در این شورا را پذیرفتم. دوستان دیگر بیشتر علایق‌شان به سینمای داستانی است، اما دلیل اصلی حضور من توجه این طرح به سینمای مستند است.

طرح هنر و تجربه در گذشته هم با نام های مشابه وجود داشته، این دوره چه تفاوتی با دوره های پیشین دارد؟

دوره‌ای این طرح با عنوان «آسمان باز» اجرا شد، دوره دیگری هم تحت عنوان مخاطب خاص. در دوره اول یعنی سال 80 تا 84 مدیریت وقت خانه سینما فیلم‌های هنری را انتخاب می‌کرد که البته در آن زمان فرض بر این بود که شخص دیگری که توانایی بیشتری داشته باشد این کار را انجام دهد چرا که فردی که برای چنین طرح‌هایی انتخاب می‌شود باید دغدغه مند بوده و شناخت کافی درباره فیلم های هنری داشته باشد. از سوی دیگر فرد شناخته شده‌ای هم باشد همان چیزی که در این دوره هنر و تجربه اتفاق افتاده است.

فیلم‌های هنر و تجربه باید بدیع باشند. گویی سینما برای اولین بار است که تجربه‌ای را از سر می گذراند و این تجربه جدید است که می‌تواند برای مخاطبان این نوع سینماها جذاب باشد. پس در وهله اول مهم است که کدام فیلم‌های سینمایی در این تعریف می‌گنجد البته در حوزه سینمای مستند و کوتاه تعریف متفاوت است و فیلم‌هایی را مدنظر داریم که بتوانند جذب مخاطب کنند. به این شکل فیلم‌هایی که انتخاب می‌شوند تنوع دارند و به لحاظ اقتصادی به فیلمسازان آن ها کمک می‌شود تا بتوانند فیلم بعدی خود را هم به صورت هنری یا تجربی بسازند. اعضای شورا براساس تعاریف تعیین شده فیلم‌ها را انتخاب می‌کنند و تلاش خواهند داشت برنامه اکران‌ها را جذاب بچینند.

ترکیب شورای سیاستگذاری می‌تواند به انتخاب فیلم‌های مناسب و موفقیت طرح منجر شود؟

ما با دوستان شورای سیاستگذاری در طرح هنر و تجربه اتفاق نظر و هدف‌گذاری روشنی داریم. احساس می‌کنم در اجرای طرح‌های مشابه گذشته به این حد دقت در انتخاب افراد و سیاست‌گذاری وجود نداشته است. من این گروه را به گونه‌ای در نظر می‌گیرم که حتی بتواند کمک یار اکران فیلم‌های سینمایی حتی در بخش های سینمای تجاری باشد و فضای خوبی را برای کسانی که فیلم‌های هنری و تجربی می‌سازند ایجاد کند که پس از موفقیت نسبی شروع به تولید فیلم در این زمینه کنند.

بنابراین ما کمبودی به لحاظ فیلم هنری و تجربی نخواهیم داشت. به این شکل نیست که هر فیلمی که از اکران عمومی باز مانده است خواهان اکران در این گروه باشد و پذیرفته شود. فیلم‌هایی که به صورت ساده‌انگارانه ساخته شده‌اند و کیفیت خوبی ندارند، در طرح هنر و تجربه جای نمی‌گیرند. در واقع با اتفاق نظری که میان شورای سیاستگذاری وجود دارد همه چیز برای موفق شدن فراهم است.

امکانات موجود برای موفق شدن طرح کافی است؟

به هر حال کمبودهایی در تعداد سینماهای هنر و تجربه وجود دارد و به راحتی نمی‌توان سینماهای مورد علاقه را برای طرح اجاره کرد، اما به طور نسبی به مطلوب مورد نظر رسیده‌ایم. در حال حاضر هنر و تجربه ویژگی یک طرح پیشرو که بتواند فضای نقد و تضارب آرا را ایجاد کند، دارد. با در نظر گرفتن سلایق مختلف می‌توانیم شاهد سینمای پیشرو پس از انقلاب باشیم.

تقسیم‌بندی فیلم‌ها و راه‌اندازی گروه هنر و تجربه هم این خاصیت را دارد که توجه فیلمسازان به ساخت این گونه فیلم‌ها جلب می‌شود به ویژه در حوزه فیلم کوتاه و مستند. از طرفی فیلم‌هایی که شانس قرار گرفتن در این موقعیت را به دست نمی‌آورند متوجه می‌شوند که الزاما جایگاه فیلم‌های اکران نشده در هنر و تجربه نیست. تلاش ما این است که نگاه درستی درباره فیلم‌های هنر و تجربه میان مخاطبان و فیلمسازان ایجاد شود. من امید بسیار دارم که با توجه به سیاست‌گذاری‌های انجام شده این طرح با موفقیت مواجه شود.

243243

کد خبر 370248

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین