به گزارش میراث آریا، تعدادی از این شهر های زنده به قرار زیرند
1.اریحا، فلسطین:
شهر اریحا که قدمت بنای آن به 9 هزار سال پیش از میلاد میرسد، امروز اولین شهر باستانی زنده دنیا است، شهری که کاوشهای باستانشناسی در آن به کشف بقایایی از 20 سکونتگاه باستانی متعلق به دورههای مختلف انجامیده است. این شهر در نزدیک رود اردن در کرانه باختری قرارداشته و جمعیت امروز آن 20 هزار نفر است.
2- الجبیل، لبنان:
این شهر، پنج هزار سال پیش از میلاد، به دست فینیقیها بناشد.نام این شهر برگرفته از لغتی یونانی است و توسط بازرگانان یونانی که برای تجارت پاپیروس به این شهر میآمدند نامگذاری شده است.
واژه انگلیسی بایبل (Bible) که در فارسی انجیل میگوییم، نیز از نام همین شهر که در واژگان لاتین بیبلوس(Byblos) آمده، اقتباس شده است. این شهر همچون دیگر شهرهای تاریخی، از مناطق باستانی برخوردار بوده و پرجاذبهترین مناطق تاریخی و گردشگری آن را معابد فینیقیها، قلعه الجبیل، کلیسای سنت جان که در قرن دوازدهم به دست صلیبیون بناشد و دیوار شهری قرون وسطی تشکیل میدهند.
3-حلب، سوریه:
شهر حلب که در حال حاضر با جمعیتی چهارمیلیون و 400 هزار نفری، یکی از پرجمعیتترین شهرهای سوریه به شمار میرود. درحدود 4300 سال پیش از میلاد مسیح شکل گرفت.
تاریخ طولانی و اهمیت باستانی آن سالهای متمادی شهر حلب را مرکز توجه باستانشناسانی کرده است که مدتها پژوهشهایی باستانشناسی را هر چند به صورت ناقص در این منطقه انجام دادند.
شهر حلب تا سال 800 پیش از میلاد تحت حکومت هیتیها بود و پس از آن به دست آشوریها، یونانیها و امپراتوری ایران افتاد. امپراتوری روم و بیزانس و به دنبال آن اعراب فاتحان بعدی این شهر بوده و مغولها و امپراتوری عثمانی نیز حاکمان بعدی این شهر پس از به تسخیر در آمدن به دست صلیبیون شدند.
4-دمشق، سوریه:
برخی منابع تاریخی، شهر دمشق را قدیمیترین شهر زنده دنیا معرفی کردهاند. شهری که به گفته گروهی از باستانشناسان، 10 هزارسال پیش از میلاد شکل گرفته است. دمشق دردوره آرامیها، به یکی از مهمترین سکونتگاههای منطقه تبدیل شد. هنوز هم شبکههای آبرسانی به جای مانده از این تمدن پایه و زیربنای توسعه کانالهای آبی این شهر محسوب میشود.
علاوه بر اسکندر مقدونی، که در لشکرکشیهای جهانی خود این شهر را به تصرف درآورد، رومیها، اعراب و امپراتوری عثمانی نیز از تملک این شهر تاریخی بینصیبنبودند. حضور تمدنهای گوناگون، امروز شهر دمشق را به یکی ا زجاذبههای اصلی گردشگری جهان تبدیل کرده است.
5-شوش، ایران:
شهر تاریخی شوش با قدمت 6200 ساله خود پیش از ورود آشوریها، پایتخت امپراتوری عیلامی بود. در دوره هخامنشیان، کوروش کبیر، شهر شوش را از دست آشورها بیرون آورد و آنرا به سرزمینهای امپراتوری ایران افزود. امروز نزدیک به 65 هزار نفر در این شهر باستانی زندگی میکنند.
6-فیوم، مصر:
شهر فیوم، در جنوب غرب قاهره، 4000 سال پیش از میلاد تاسیس شد. شهر قدیمی کروکودیل پلیس که محل عبادتکنندگان تمساح بوده از بخشهای این شهر محسوب میشود. امروز، این شهر مملو از مساجد، بازارها و حمامهای عمومی بوده و اهرام لهین (Lehin) و هوارا) Hawara) نیز در حومه این شهر قراردارند.
7-صیدون، لبنان:
شهر صیدون لبنان، که در 25 مایلی جنوب بیروت قراردارد با سابقه 6000 ساله خود یکی از مهمترین و شاید قدیمیترین شهرهای فینیقیها به شمار میرود. مورخان شهر صیدون را زیربنای شکلگیری تمدن فنیقیها در امپراتوری مدیترانه مینامند. شهری که بنا بر گفته برخی میزبان حضرت عیسی مسیح (ع) و پولس مقدس بوده است.
اسکندر مقدونی نیز در تداوم فتوحات خود این شهر را در سال 333 پیش از میلاد به تصرف خود درآورده بود.
8-پلوودیف، بلغارستان:
شهر شش هزار ساله پلوودیف بلغارستان پیش از آنکه به یکی از شهرهای مهم امپراتوری روم تبدیل شود، سکونتگاه تمدن تراقی بود. این شهر که امروز، دومین شهر بزرگ بلغارستان به شمار میرود، پیش از اتصال به سرزمین بلغارستان در تملک امپراتوری بیزانس و عثمانی قرار گرفته بود.
لوسیان نویسنده رمی درباره این شهر میگوید: پلوودیف، زیباترین و بزرگترین شهر بلغارستان است. شهری که زیباییهایش حتی از دوردستها پیداست.
9-غازیان تپه، ترکیه:
شهر 5650 ساله غازیان تپه که تاریخ آن به زمان هیتیها میرسد در جنوب ترکیه، نزدیک مرز سوریه قرار گرفته است. از آثار معروف این شهر میتوان به ارگ رواندا (Ravanda) اشاره کرد که در قرن ششم میلادی و در زمان امپراتوری بیزانس بازسازی شد. موزاییکهای رومی نیز از دیگر آثار تاریخی این شهر باستانی به شمار میروند.
ساموئل تیلور کولویج مینویسد: ساکنان غازیان تپه نه گذشتهای دارند و نه میتوان آنها را مردمان باستانی نامید. آنها فقط در زمان حال زندگی میکنند.
10-بیروت، لبنان:
بیروت علاوه بر آنکه پایتخت لبنان محسوب میشود، مرکز اقتصادی، اداری و فرهنگی این کشور نیز هست شهری با سابقه 5000 ساله. اکتشافات باستان شناسی دراین شهر به شناسایی ویرانههایی متعلق به فنیقیها، هلنیها،رومیها،اعراب و عثمانیها انجامید. علاوه بر آن در برخی متون باستانی به دست آمده در کاوشهای این شهر اسنادی وجود دارند که سابقه حضور فراعنه مصر را در حدود 1400 سال پیش از میلاد دراین شهر نشان میدهند.
در نوشتههای جان موریس آمده است: بیروت برای یک دانشجوی تاریخ سخت کوش یک پدیده است، و شاید اغواکننده اما شناخت آن کاملاً غیر ممکن است.
نظر شما