۰ نفر
۲۵ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۲:۲۹

وعده دیگری از دولت نهم که محقق نشد: به روز رسانی جوایز صادراتی.

پویا دبیری مهر : به روز رسانی جوایز صادراتی صادرکنندگان پس از گذشت سه سال و 8 از فعالیت دولت نهم،هنوز عملی نشده است و صادرکنندگان دیگر چشم امید به آن ندارند.

وضعیت پرداخت حوایز صادراتی از سوی متولی آن یعنی سازمان توسعه تجارت ایران به شکلی است که صادرکنندگان آنرا"موانع و پیچ و خم" نامگذاری می کنند نه مشوق.

یک صادرکننده می گوید:"دریافت چنین جوایزی پیچیدگی خاص خود را دارد به گونه‌ای که صادر‌کننده ترجیح می‌دهد به دنبال آن نرود‌."

بر اساس قانون بودجه و با هدف بسترسازی به منظور تحقق استراتژی جهش صادراتی قانون برنامه چهارم توسعه، تشویق صادر کنندگان جهت افزایش میزان صادرات غیرنفتی هر ساله توسط دولت بودجه ای برای پرداخت جوایز صادراتی در نظر گرفته می شود.

صادرکنندگان نمونه کشور معتقدند که عوامل زیر‌ساختی سیاستگذاری های مشوق های صادراتی دچار اشکال است به گونه‌ای که میزان این جوایز در برابر حجم صادارت بسیار ناچیز است و این رقم ناچیز هم در پیچ و خم های اداری به امروز و فردا تلف می شود.

معاون کمک‌های تجاری سازمان توسعه تجارت ایران با اعلام اینکه سازمان توسعه تجارت ایران چندین راهکار برای تامین مالی صادرکنندگان در دست اقدام دارد می گوید:"سازمان توسعه تجارت ایران پیگیر تامین منابع مالی لازم برای پرداخت جوایز صادراتی است و با توجه به شرایط پیش آمده برای سهام فولاد مبارکه به لحاظ کاهش قیمت، به صادرکنندگانی که این سهام را در اختیار دارند توصیه می‌شود که از آن به عنوان وثیقه بانکی استفاده کرده و از بانک‌ها تسهیلات دریافت کنند. "

کیومرث فتح‌اله کرمانشاهی معتقد است که سهام، یک نمونه از اوراق بهادار است و باید به عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت به آن نگاه کرد، بنابراین کسانی که این سهام را دریافت کرده‌اند می‌توانند آنرا به عنوان وثیقه نزد بانک قرار داده و زمانی که قیمت آن بالا رفت، وام را تسویه کرده و سهام خود را آزاد کنند و در بورس به فروش رسانند.

وی تصریح کرد: همچنین صادرکنندگان می‌توانند از اوراق بهادار خود برای گشایش اعتبار اسنادی (LC) با بانک‌ها وارد مذاکره شوند، در این راستا بانک‌ها موظفند که این اوراق بهادار را به عنوان وثیقه بپذیرند البته تمامی مراجع ذی‌ربط سهام را به عنوان یک اوراق بهادار برای وثایق بانکی خواهند پذیرفت.

کرمانشاهی تاکید دارد که هم‌اکنون وقت فروش سهام نیست چرا که نه تنها ایران بلکه کشورهای دنیا با رکود مواجه هستند و بازارهای مالی و بورس‌های آنها دچار نوسانات و افت قیمت شده است اما منطقا این بحران پایان خواهد پذیرفت و بازارهای فولاد نیز رونق خواهد یافت، به تبع آن باید منتظر افزایش قیمت سهام فولاد مبارکه باشیم.

به گفته معاون سازمان توسعه تجارت ایران، هم‌اکنون صادرکنندگان به خصوص در بخش‌های کشاورزی، با چند معضل عمده تحریم، خشکسالی، سرمازدگی و بحران مالی دنیا روبرو هستند که با توجه به این شرایط ویژه انتظار می‌رود که مجلس که وظیفه تصویب لایحه بودجه را دارد توجه ویژه به بخش صادرات غیرنفتی کشور داشته باشد.

هم‌اکنون سازمان توسعه تجارت ایران علاوه بر پیگیری موضوع تامین منابع مالی جوایز صادراتی، راهکارهایی نظیر حمایت‌های غیرمستقیم از جمله پرداخت یارانه‌های حمل و نقل، خرید کانتینرهای یخچالدار، جلوگیری از تاثیر نوسانات نرخ ارز بر صادرات را در دست پیگیری دارد،اما هنوز نتوانسته است لبخند رضایت را بر لبان صادرکنندگان بنشاند.

کد خبر 3770

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین