بازی در خاورمیانه امروز ،بازی شرط و پیششرط است . نیم قرن از مناقشه میان اسرائیل و فلسطین میگذرد و با این وجود هنوز دو طرف به دنبال قید پیششرط برای هر حرکت خود هستند. صلح در این منطقه سالهاست که به رویای فلسطینیها تبدیل شده است . رویایی که حضور رئیسجمهوری جمهوریخواه یا دموکرات در کاخ سفید هم نمیتواند به تحقق آن کمک کند . ظرف چند سال گذشته از اروپا تا امریکا همه و همه خود را به نوعی وارد این بازی کردهاند تا شاید بتوانند بهترین نتیجه را از آن خود کنند . هنوز اما خبری از صلح یا حتی قرار گرفتن در مسیر آن نیست . در شرایطی که در اسرائیل مردی قدرت را در دست دارد معروف به بیبی که به تندروی شهرت دارد، در فلسطین هم خبری از وحدت ملی نیست. کاسه صبر اروپاییها هم درست مانند باراک اوباما جوان لبریز شده است . در چنین شرایبطی جورج میچل نماینده باراک اوباما در امور خاورمیانه به صراحت اعلام میکند که واشنگتن باید کمکهای خود به تلآویو را به پیشرفت در فرایند صلح محدود کند . در همین برهه زمانی اروپاییها هم درست همین جملات را برای فلسطینیها تکرار میکنند. بازی من کمک میکنم اگر تو پیشرفت کنی.
هفته گذشته بود که منابع ارویایی در حاشیه نشست وزیران امور خارجه فرانسه، اسپانیا، نروژ با رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه و نمایندگان کمیته چهار جانبه صلح، اعلام کردند که اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است تا ارایه کمکهای خود را به تشکیلات خودگردان فلسطین در سال 2010 مشروط به پیشبرد فرآیند صلح خاورمیانه کند. بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا معتقد است که ارتباط عمیقی بین فرآیند صلح و این کمکها وجود دارد و ارایه کمکهای مذکور باید همسو با پیشبرد فرآیند صلح صورت گیرد.
با این وجود ، نخست وزیر دولت موقت فلسطین این اظهارات را رد میکند. اتحادیه اروپا از بزرگترین حامیان مالی تشکیلات خودگردان فلسطین محسوب میشود و سلام فیاض، نخست وزیر دولت موقت فلسطین نیز تاکید کرده که این اتحادیه رتبه اول فهرست کشورهای کمک کننده به تشکیلات خودگردان فلسطین در سال 2009 را به خود اختصاص داد و میزان کمکهای آنها 495 میلیون یورو است.
نخست وزیر دولت موقت فلسطین با تاکید بر عزم دولت فلسطین برای افزایش رشد و توسعه در تمامی مناطق اشغال شده 1967، در خصوص این تصمیمابراز بیاطلاعی کرد.
با این همه عباس زکی، عضو کمیته مرکزی جنبش فتح تاکید دارد که دولت آمریکا به مسئولان اتحادیه اروپا برای بیان این هشدارها مبنی بر تجدیدنظر در حمایتهای اقتصادیشان از تشکیلات خودگردان فلسطین چراغ سبز نشان داد تا به این تشکیلات برای ازسرگیری مذاکرات صلح فشار وارد کند.
از سوی دیگر، فرانسه نیز آمادگی خود را برای برگزاری نشست کشورهای اهدا کننده به فلسطین در پاریس و در تابستان یا اوایل پاییز هم چون کنفرانس سال 2007 این کشورها برای کمک به فلسطینیان اعلام کرد، اما برگزاری کنفرانس را مشروط به تحقق پیشرفت در روند سیاسی دانست.
نظر شما