" سازمان ملل دست از دخالت در امور داخلی عراق بردارد." این جمله واکنشهای عدالت و دادخواهی عراق بود به آنچه که دخالتهای این نهاد در امور داخلی عراق تعبیر میشود.عراقیها در مسیر استقلال قرار گرفتهاند و در این پروسه گویا آنچنان جدی پیگیر مطالبات حقوقی خود هستند که دخالت بینالمللیترین نهاد مانند سازمان ملل را هم نمیتوانند تحمل کنند.
این هیات عراقی که مسئولیت نظارت بر صلاحیت کاندیداها برای شرکت در انتخابات را بر عهده دارد، در این خصوص به خبرنگاران گفت: اد میلکرت، نماینده سازمان ملل در عراق باید دست از دخالت در امور سازمانهای دولتی بردارد. هیات عدالت و دادخواهی از حق قانونی خود برای پاسخ مناسب به هرگونه دخالت در عملکردش از سوی هر گروهی استفاده خواهد کرد.
این مقام افزود: هیات عدالت و دادخواهی از سازمان ملل انتظار دارد نقش بی طرفی را در عراق ایفا کند و به عملکرد سازمانهای دولتی کمک کند و از نظر اخلاقی آنها را یاری نماید نه اینکه مانع تراشی کند.
همزمان یک مقام مسئول در سازمان ملل گفت: ما هیچ درخواستی به کمیسیون عالی انتخابات در زمینه لغو اسامی نداشتیم و مسئولان هیات سازمان ملل در جهت نزدیک ساختن دیدگاهها تلاش میکنند. جو بایدن، معاون رییس جمهور آمریکا رسما نسبت به سیاستها و دستورات هیات عدالت و دادخواهی در زمینه کنار گذاشتن حدود 500 نامزد از انتخابات آتی عراق ابراز بی اعتمادی کرده است. بایدن چند پیشنهاد را برای برون رفت عراق از بحران سیاسی اعلام کرده است که یکی از آنها موکول کردن عملیات بعثیزدایی به پس از انتخابات سراسری است . بایدن از این هیات خواسته است که برای اطمینان از سلامت انتخابات از کاندیداها تعهداتی در باب برائت از حزب بعث بگیرد .
کریستوفر هیل، سفیر آمریکا در عراق نیز در نشست خود با السامرائی گفت: تصمیم هیات عدالت و دادخواهی در زمینه کنارگذاشتن 500 نامزد از انتخابات در فضای سیاسی کشور و جدول خروج نیروهای آمریکایی از عراق تاثیر می گذارد.
نظر شما