انتقاد رئیس جمهور از پایان نامه فروشی؛ شان علمی کشور نباید زیر سئوال برود

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از آنچه که تحت عنوان « پایان‌نامه فروشی» و یا «کپی‌برداری متون علمی» از آن یاد می‌شود، گفت: شان علمی کشور به هیچ وجه نباید زیر علامت سوال قرار گیرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر حسن روحانی، عصر سه‌شنبه در هفتصد و پنجاه و سومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از استماع دیدگاه‌های اعضای این شورا درباره موضوعات مختلف فرهنگی، علمی و آموزشی، همچنین با اشاره به ضرورت پذیرش دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه‌ها، گفت: با توجه به اینکه فضای فیزیکی و استاد در دانشگاه‌ها مهیا است، پذیرش دانشجوی غیر ایرانی یک راه برای تکمیل ظرفیت‌های آموزش عالی است؛ کما اینکه جوانان بسیاری از کشورهای همسایه، علاقمند به تحصیل در دانشگاه‌های ایران هستند. خوب است دانشگاهی داشته باشیم که زبان تدریس در آن انگلیسی باشد تا علاوه بر ارتقای کیفیت آموزشی، پذیرش دانشجوی غیر ایرانی در کشور نیز گسترش پیدا کند.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از دیدگاهی که هر گونه ارتباط علمی اساتید با مراجع دانشگاهی خارج را زمینه‌ساز جاسوسی می‌داند، بر توسعه همکاری‌های علمی و بین‌المللی بین دانشگاه‌های کشور و دانشگاه‌های مطرح دنیا تاکید کرد و افزود: اعتقاد داریم باید ضمن رعایت دقیق ملاحظات امنیت ملی، رفت‌وآمد علمی بین اساتید و دانشجویان کشورمان با خارج و بالعکس وجود داشته باشد و توجه کنیم که یکی از زمینه‌های توسعه منافع ملی، نفوذ علمی است.

در ادامه این جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، «سیاست‌ها و ضوابط نام و نشان‌های ایرانی اسلامی» مورد بحث و تبادل‌نظر اعضای شورا قرار گرفت که بخش اهداف، سیاست‌ها و همچنین بخشی از اقدامات در این زمینه پس از اصلاحاتی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و ادامه بررسی و تصویب آن به جلسه آتی شورای عالی انقلاب فرهنگی موکول شد.

همچنین دکتر سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آقایان حمید درفشی، جواد آقازاده، حسین کریم و کاظم قائمی را به ترتیب برای تصدی ریاست دانشگاه‌های علوم پزشکی البرز، ارومیه، کرمانشاه و بیرجند به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کرد که هر چهار گزینه پیشنهادی موفق به کسب رأی اعتماد از اعضای شورا شدند.

دکتر محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز آقایان احمد معتمدی، محمود فتوحی، علیرضا کرباسی، مجتبی عباسیان، عبدالعلی بصیری، منصور غلامی، عباس هنربخش رئوف، خسرو عزیزی و علی‌اکبر شیخی را به ترتیب برای تصدی ریاست دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تربیت حیدریه، بناب، دامغان، بوعلی سینا همدان، سمنان، لرستان و هرمزگان به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کرد که همه این اساتید موفق به کسب رأی اعتماد از اعضای شورا شدند.

4646

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 380547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سجاد A1 ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۳
    11 1
    1 هوش و استعداد تحصیلی افراد جامعه مثل هر متغیر دیگری از منحتی توزیع نرمال تبعیت میکنه. یک عده باهوش، یک عده متوسط، یک عده ضعیف و... شما وقتی همه رو وارد دانشگاه تو مقطع فوق و دکترا بکنید یا باید خیلی هاش فارغ التحصیل نشوند و اخراج شوند که میدونیم اینطوری نیست یا باید پایان نامه های کپی و پولی و بی ارزش رو بپذیرید. به صرف دانشگاه رفتن که طرف باهوش نمیشه. 2 از اونجاییکه امروزه هر کسی با هر سطحی از هوش و استعداد تحصیلی میتونه فوق و دکترا بخونه خیل عظیم کارمندان دولت شروع به ادامه تحصیل کردن و خیلیا از زیردیپلم شروع کردن و الان فوق و دکترا میخونن. کارمندان دولت در میانسالی طبیعتا نه وقت و انگیزه و توان ادامه تحصیل واقعی تو مقاطع ارشد و دکترا رو ندارند و مشتری اصلی پایان نامه های پولی هستند
  • بی نام IR ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۳
    6 2
    باید در پایان نامه بسیار سخت گیری بشه نباید به راحتی کسی ارشد و دکتر بشه قبولی در دانشگاه باید راحت بشه خروجی بسیار سخت
  • زهرا A1 ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۳
    10 5
    سه سال پیش که مشغول جمع آوری تحقیق برای پایان نامه ام بودم تو میدان انقلاب پایان نامه های آماده رو سه میلیون کمی بالا و پایین می فروختند اون موقع گرچه شما رئیس جمهور نبودید اما رئیس جمهور وقت و وزیر علوم که داشتیم که بیان جلوی اینا رو بگیرن و اون وقت من با دو تا بچه جون بکنم تا مطلب جمع آوری کنم و بتونم دفاع کنم عجب ظلمی ولی در نهایت این پایان نامه ی من ارزشمند تر از هزار تا پایان نامه ای شد که دوستان در میدان انقلاب خریدند
  • علي ساجدي IR ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۳
    8 0
    سلام،وقتي واحدهاي دانشگاهي قارچ گونه تعدادش زياد ميشود و براي پذيرش دانشجو ظرفيتها آنچنان افزايش پيدا ميكند كه براي دوره دكتري معماري در دانشگاه آزاد اسلامي بدون وجود امكانات نسبت به سال قبل 27 برابر سال گذشته دانشجو ميگيرند ، انتظار داريد در مسئله علمي و نگارش پايان نامه نويسي همه دانشجويان وقت بگذارند و واقعاً تتبع و تحقيق شود و همه رنج نگارش آن را به جان بخرند. با اين تعداد دانشجو واقعاً اساتيد درگير پايان نامه ها آيا وقت كافي براي هدايت دانشجو در امر پايان نامه ها دارند. وقتي خود دولتها نمي توانند كاري در اين زمينه بكنند، رسانه اي كردن آن توسط رئيس جمهوري چه سودي دارد. بايد بجاي اين سخنرانيها تدبير واقعي انديشده شود. دانشگاهها الان با پذيرش بيشتر دانشجو دنبال كسب درآمدند.