به گزارش خبرآنلاین، این نویسنده و طنزپرداز درباره دوره تاریخی که در این پژوهش مورد بررسی قرار داده است، گفت: در این پژوهش تاریخ طنز سیاسی از دوره پیدایش پهلوی اول، که مصادف بود با ورود مدرنیته به ایران و حذف سنتهای چندین هزار ساله تحت سیطره فئودالیته، آغاز شده و تا پیروزی انقلاب اسلامی را در بر میگیرد.
علومی با برشمردن هنرمندانی که آثار آنان در این مجموعه نقد و بررسی شده است، عنوان کرد: در این مجموعه آثار نویسندگان، شاعران و فکاهینویسان مطرحی چون: جلال آل احمد، کیومرث صابری، طاهره صفارزاده، اخوان ثالث، منوچهر احترامی و ... به عنوان نمونه آورده شده است که البته تنها گردآوری مدنظر نبوده، بلکه با تحلیل آثار منتشرشده قصد آشنایی مخاطب با شیوههای طنز نویسی را داشتهام.
نویسنده رمان «وقایعنگاری بنلادن» درباره چگونگی نقد آثار در این مجموعه تصریح کرد: در این مجموعه آثار از زاویه محتوایی مورد نقد قرار گرفته است، بنابراین مخاطب میتواند با جنس کنایهها و شیوههای طنزپردازی هر یک از استادان صاحب سبک آشنا شده و از طرفی به واسطه سطحی شدن طنز سیاسی در سالهای اخیر که دلیل آن غالب شدن فضای ژورنالیستی در طنز است، نمونه داستانهای طنز قوی را در مقایسه با آثار سطحی یاد شده، بشناسد.
محمد علی علومی در عین حال معتقد است که در دو جلد کتاب نمیتوان 50 سال تاریخ ادبیات طنز سیاسی در یک رژیم را مورد نقد قرار داد.
بر اساس این گزارش، این مجموعه 2 جلدی در مرحله حروف چینی قرار دارد و به زودی از سوی انتشارات سوره مهر، منتشر می شود.
نظر شما