اظهارات معصومه ابتکار در مورد تحقیق و  تفحص مجلس، واردات بنزین، دریاچه ارومیه، حفاظت از یوزپلنگ و...

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این سازمان از تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی استقبال می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایرنا، معصومه ابتکار دوشنبه‌شب در نشستی خبری در بجنورد افزود: ظرف دو سه ماه اخیر همزمان سه طرح تحقیق و تفحص از این سازمان در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است.

وی گفت: تاکنون یک مورد تحویل مجلس شده و مورد دوم تحقیق و تفحص در خصوص بنزین آلوده بوده که در حال بررسی اولیه برای ارائه گزارش به مجلس است.

وی با بیان این که مجلس به وظایف خود از جمله طرح سوال را به خوبی انجام می‌دهد و باید پاسخگو باشیم،اضافه کرد:از مجلس می‌خواهیم که در خصوص رسیدگی به مسائل و مشکلات حاد محیط زیست که دولت گام‌های مؤثری تاکنون برداشته است، کمک کند.

محیط زیست پی گیر واردات بنزین نیست

ابتکار گفت: سازمان پی گیر واردات بنزین نبوده و فقط پی گیر سلامت مردم و حفظ استانداردهای محیط زیست است.

وی افزود: سازمان اجرای یورو ۴ را که تکلیف قانونی دارد و سال‌ها به تعویق افتاده است، پی گیری می‌کند تا اجرایی شود.

وی گفت: امروز با همت دو وزارت نفت و صنعت، معدن و تجارت، اجرای یورو ۴ سوخت در خودروها رعایت می‌شود به طوری که تولیدات خودروسازی داخل با سوخت یورو ۴ است.

وی افزود: اکنون توزیع بنزین یورو ۴ از طریق جایگاه‌های توزیع سوخت در تهران، اراک، کرج و تبریز عرضه می‌شود و اصفهان نیز اخیراً به این جمع اضافه شده و در آینده نزدیک نیز در مشهد عرضه این سوخت آغاز می‌شود.

افزایش آب دریاچه ارومیه

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در یک ماه اخیر آب دریاچه ارومیه 50 سانتی‌متر افزایش داشته است.

وی افزود: وضعیت پارک ملی دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل بهتر شده است ولی تا احیای آن راه طولانی وجود دارد.

ابتکار به اقدامات یک سال اخیر دولت یازدهم برای احیای پارک ملی دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: در این مدت گام‌های بلندی توسط دولت برداشته شده که تشکیل ستاد ملی و کارگروه نجات دریاچه ارومیه از آن جمله است.

وی افزود: علاوه بر این به‌تازگی هفت هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار برای احیای این دریاچه توسط دولت تخصیص یافته است.

وی تغییر الگوی کشت چغندرقند به گندم، ممانعت در برداشت غیرمجاز از چاه‌ها، آموزش و اصلاح الگوی آب در بخش کشاورزی از جمله راهکارهای احیای دریاچه ارومیه برشمرد و گفت: اکنون بحث آموزش برای ساکنان ۴۱ روستا حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه با همکاری جهاد کشاورزی و تشکل‌های مردم‌نهاد به اجرا درآمده و اصلاح الگوی کشت نیز در 10 روستا توسط سازمان محلی زنان تشکیل شده است.

تعویق طرح مقابله با آلودگی گرد و غبار

ابتکار گفت: بروز گروه تکفیری داعش در کشور عراق باعث شده است تا اجرای طرح مشترک مقابله با آلودگی گرد و غبار را به تعویق بیفتد.

وی افزود: اخیراً نیز با وزیر امور آب عراق مذاکره داشته‌ام و تاکید بر ادامه برنامه‌های مقابله با آلودگی گرد و غبار دارد و با استقرار دولت جدید عراق نیز این برنامه محیط زیستی تداوم می‌یابد.

وی به تدوین طرح ملی مقابله با گرد و غبار در کشور اشاره کرد و گفت: این طرح ملی تدوین و برنامه استانی آن نیز برای استان‌های مواجه با این پدیده با همکاری سازمان جنگل‌ها و مراتع در دست انجام است.

پارک ملی گلستان

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سیاست سازمان بر این است که مدیریت پارک ملی گلستان را به استانی که بیشترین مساحت پارک در آن واقع شده، واگذار کند.ولی مدیریت اصلی آن با سازمان حفاظت و محیط زیست انجام می‌شود.

وی گفت: در هر استان نیز هر مدیر درحیطه حوزه استحفاظی خود مسئولیت دارد که اقدام لازم را برای حفاظت از پارک ملی گلستان انجام دهد.

وی در خصوص آتش‌سوزی در عرصه‌های پارک ملی گلستان نیز افزود: آتش‌سوزی طولانی‌مدت در عرصه‌های این پارک در گذشته نیز وجود داشته ولی امسال در مهار آتش‌سوزی خوب مدیریت شده است.

وی گفت: امسال اعتبارات ویژه توسط ستاد مدیریت بحران برای پارک ملی گلستان گذاشته شده است که بخشی از این اعتبار به استان خراسان شمالی اختصاص می‌یابد.

وی افزود: علاوه بر این هماهنگی برای دسترسی به بالگرد برای مقابله با آتش‌سوزی در پارک ملی گلستان انجام شده است.

بهبود کیفیت هوا

رییس سازمان حفاظت و محیط زیست گفت: در هفت ماه اخیر در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۲ و ۹۱ کیفیت هوا در تهران و سایر شهرها که مشکل داشتند، بهتر شده است.

وی افزود: اعلام آن ادعا نیست، شواهد و مستندات روشن وجود دارد که تعداد روزهای آلوده ناسالم از ابتدای امسال نسبت به سال‌های ۹۲ و ۹۱ کاهش یافته است.

وی با اشاره به این که راه طولانی برای رفع آلودگی هوا داریم، افزود: در این راه سازمان همراهی مجلس شورای اسلامی را می‌خواهد تا به ارتقای استاندارد بهبود کیفیت سوخت خودرو، توسعه حمل و نقل و رفع معضلات محیط زیست کمک کند.

وی گفت: به طوری که امروز ۳۵ میلیون شهروند در کشور تحت تأثیر آلودگی هوا هستند و باید برای اصلاح این معضل زیست محیطی تلاش کنیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تاکنون در خصوص انتقال آب دریای خزر مکاتبه‌ای به طوری رسمی این سازمان دریافت نکرده ولی نشست‌هایی در این خصوص برگزار شده است.

حفاظت از یوزپلنگ

ابتکار گفت: حمایت از گونه‌های حیات وحش از جمله یوزپلنگ در عرصه طبیعی جزو سیاست اصلی این سازمان است که در این زیستگاه‌ها طعمه حفاظت شده و به طور طبیعی نیز گونه‌های حیات وحش زادآوری داشته باشند.

وی منطقه حفاظت شده میاندشت خراسان شمالی را جزو بهترین زیستگاه یوزپلنگ برشمرد و گفت:تکثیر برای گونه‌های حیات وحش در اسارت نیز با نظارت کارشناسان ملی و بین المللی اقدام می‌شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از فناوری نوین شامل کارگذاری دوربین تله، امکانات «جی‌آی‌اس» و «جی‌پی‌اس» برای رفع کمبود محیط بان در حفاظت از مناطق حفاظت شده، تالاب‌ها و پارک‌ها استفاده خواهد شد.

وی افزود: علاوه بر این تهیه موتورسیکلت و خودرو برای تجهیز محیط‌بانی‌ها در دستور کار قرار دارد.

استاندار خراسان شمالی نیز به وجود سلاح‌های شکاری به شمار در دست مردم اشاره کرد و گفت: پیشنهاد داده می‌شود سلاح‌های شکاری مجاز در دست مردم، جمع‌آوری و در یک مکان نگه‌داری شود و در زمان صید و شکار که مجوز داده می‌شود به مردم تحویل داده شود.

سید علی‌اکبر پرویزی افزود: متأسفانه در استان خراسان شمالی با استفاده از سلاح‌های شکاری مجاز چهار الی پنج نفر به قتل رسیده‌اند و اخیراً نیز از دو فروشگاه در شهر بجنورد با استفاده سلاح شکاری غیرمجاز سرقت صورت گرفته است.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست روز دوشنبه در سفر یک‌روزه به خراسان شمالی با اعضای تشکل‌های مردم‌نهاد زیست محیطی و همچنین با مدیران این استان دیدار و در نشست شورای اداری این خطه نیز شرکت کرد.

 

45503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 384650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • pooyan DE ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۹
    1 0
    ای کاش استاندارد های محیط زیستی آلمانی ها رو الگو برداری کنیم. چرا برای طبیعتی که براش می نازیم و در معرض نابودی است به اندازه آلمانها ارزشی براش قائل نیستیم تغییرات آب و هوایی رو جدی بگیریم ...
  • بی نام EU ۰۴:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    3 7
    کارش عالیه خدا پشت و پناهش کاش این مجلس هم همه چیز رو سیاسی نکنه و بزاره مسئولان کار خودشون رو بکنن
  • بابک اورمیه IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    6 0
    من نمی دانم موقعی که دولت می بینه با یک بارندگی ارتفاع آب دریاچه اورمیه تا 30 سانتی متر نه 50 سانتی متر مورد ادعای خانم ابتکار بالا می آید چرا موضوع باروری ابرها در مرز های غربی کشور را اجراء نمی کنند غالب ابرهای باران زای ایران از مرزهای غربی کشور وارد می شود آیا زمان آن نرسیده دولت بجای تاسیس مرکز باروری ابر در استانهای مرکزی ، مثل کشور ترکیه در مرز این کار رو انجام بده و ابرها در مناطق مختلف به یک منوال ببارند؟ تازه کمبود منابع آبی سایر مناطق با انتقال آب هم مرتفع خواهد شد.