به گزارش مهر، مدتها بود که تدوین جلدهای متعدد این دانشنامه به دلیل کمبود اطلاعات که ناشی از فقدان اسناد معتبر تاریخی و نسخ خطی مربوط به کودکان و نوجوانان است، در حالت رکود و تقریباً متوقف مانده بود. محمدهادی محمدی و زهره قائینی نویسندگان ادبیات کودک و از مولفین «فرهنگنامه کودکان و نوجوانان» نیز در این بازدید حضور داشتند.
کار تدوین این فرهنگنامه که مختص سنین 10 تا 16 سال است در سال 1358 و توسط شورای کتاب کودک آغاز شد. فرهنگنامه کودکان و نوجوانان نخستین کتاب مرجعی است که به زبان فارسی همراه با تصویر برای کودکان و نوجوانان تالیف میشود.
حدود 400 نویسنده، ویراستار و مترجم، با دستیاران و نقاشان و نقشه کشها و بسیاری دیگر در 32 گروه تخصصی به همراهی شورای کتاب کودک و جمعی از ناشران و فعالان کار کتاب و نشر، برای تدوین این فرهنگنامه گرد هم آمدهاند. این فرهنگنامه که حاوی بیش از 5000 مدخل است در 25 جلد طراحی شده و نختسین جلد آن در سال 1371 منتشر شد. اخیراً هم جلد دوازدهم فرهنگنامه به زیر چاپ رفت. جلدهای سیزدهم تا هجدهم آن هم در مرحله آمادهسازیاند.
یکی از مجلدهای «فرهنگنامه کودکان و نوجوانان» در سال 1377 کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شناخته شد و در سال 1379 جایزه ترویج علم ایران و در سال 1383 هم جایزه بهترین مقالههای دینی در دایره المعارفها دریافت کرده است.
نوشآفرین انصاری بانی و رئیس شورای کتاب کودک ایران به منظور جمعآوری اسناد تاریخی و نسخ خطی برای تدوین «فرهنگنامه کودکان و نوجوانان» صبح امروز سهشنبه از گنجینه نسخ خطی کتابخانه مجلس بازدید کرد.
کد خبر 38558
نظر شما