یوگنی یاسین رئیس مرکز تحقیقات اقتصادی هایر اسکول روسیه در این باره اظهار داشت عوامل تولید این بحران هنوز در اقتصاد جهان موجود است. ُُبه گـزارش خبـرگزاری شینهوا، وی گفت وامهای کم بهره باعث رشد اقتصاد شده است، اما این وامها عامل از بین رفتن منابع لازم برای توسعه نیز شمرده می شوند.
یاسین که سابقه تصدی وزارت اقتصاد روسیه را در کارنامه خود دارد گفت "این بحران صرفا جنبه مالی ندارد، بلکه از لحاظ ساختاری هم قابل توجه است." وی افزود کشورهایی مانند چین و هند در حال حاضر از لحاظ سرعت رشد اقتصادی در بالاترین رده ها قرار دارند، اما کشورهای توسعه یافته آرام آرام در این حوزه کنار گذاشته می شوند. یاسین گفت اگر یک نظام نوآوری موثر در این زمینه معرفی نشود، الگوی فعلی رشد همچنان ادامه خواهد یافت.
این کارشناس اقتصادی اظهار داشت "نوسانات اقتصادی احتمالا به مدت 15 تا 20 سال دیگر ادامه خواهد یافت و تنها پس از سپری شدن این زمان خواهد بود که به فاز رشد پایدار اقتصادی وارد خواهیم شد." وی گفت به منظور دستیابی به این هدف نیازمند پیشرفتهای عمده ای مشابه با ظهور اینترنت یا اختراع فناوری تلفن همراه هستیم.
اوسی گورویچ رئیس گروه کارشناسان اقتصادی روسیه نیز دراین باره گفت پیامدهای بحران اقتصادی ممکن است شدیدتر از آنی باشد که پیش بینی می شد، اما براساس پیش بینی های انجام شده، زمان مورد نیاز برای رفع این شرایط بحرانی کوتاهتر از آن است که تخمین زده می شد. وی خاطر نشان کرد به نظر می رسد پیش از آنکه علل بروز این بحران کاملا شناخته شود و ساز و کار پیشگیری از بروز دوباره آن طراحی شود، شرایط بحران رفع شده است.
مترجم: الهه حسینی
خبرگزاری شینهوا/20 ژانویه
نظر شما