مراسم اختتامیه بخش جنبی جشنواره بیستوهفتم فیلم فجر در سالن سینما فرهنگ برگزار شد که با اعتراض حسن فتحی و سکه باران کودک و فرشته همراه بود.
پرده آخر بیستوهفتمین جشنواره بینالملی فیلم فجر با برپایی جشن تجلی اراده ملی و تقدیر نهادها و سازمانها از فیلمهای حاضر در این دوره از جشنواره کنار رفت، جشنی که با حواشی چند روبهرو بود.
سینما فرهنگ تهران شامگاه شنبه 26 بهمن ماه میزبان مراسم جشن تجلی اراده ملی بود. در این مراسم ضمن تقدیر از عزتالله انتظامی بازیگر پیشکسوت سینما 18 سازمان و نهاد دولتی و غیر دولتی جوایز خود را به آثار برتر اهدا کردند، که در این میان «کودک و فرشته» با هفت جایزه رکورددار این فهرست شد و پس از آن «زمانی برای دوست داشتن» و «پنالتی» چهار جایزه، «زادبوم» سه جایزه و «به کبودی یاس»، «پستچی سه بار در نمیزند» و «بیست» با دو جایزه در ردههای بعدی قرار گرفتند.
این مراسم که با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و سرود مقدس جمهوری اسلامی آغاز شد، با تقدیر از عزتالله انتظامی آقای بازیگر ادامه پیدا کرد.
در این بخش، پس از پخش یک کلیپ کوتاه شامل نقشآفرینیهای متفاوت انتظامی در سالهای حضور حرفهای در سینما، کامران ملکی از وی و مهندس جعفری جلوه برای حضور روی سن دعوت کرد. انتظامی هم در میان تشویق حاضران در سالن اصلی سینما فرهنگ روی سن رفت و چند جمله سخن گفت.
او پس از تشکر از برگزارکنندگان برنامه که در زنده بودن پیشکسوتان از آنها تقدیر میکنند، گفت: از 13 سالگی تا امروز دارم کار میکنم و تنها کسانی که مشوق من بودند، مردم هستند. من نوع دست زدن تماشاگران را حس میکنم که وقتی راضی هستند چطور دست میزنند و وقتی ناراضی هستند چطور.
ازمنتقدان و ارباب جراید که چهارچشمی ما را میپایند، سپاسگزارم. از آقایان منتقد میخواهم وقتی ما کار میکنیم و مورد پسندشان نیست، راهنماییمان کنند و بگویند. ما دیگر در سنی هستیم که باید فقط کار خوب کنیم. تماشاگر ما تماشاگر 10 سال پیش نیست.
پس از این بخش، نوبت به اهدای جوایز رسید و حواشی مراسم از جایی آغاز شد که حسن فتحی برای دریافت جایزه میراث فرهنگی روی سن رفت. او نسبت به بیتفاوتی هیئت داوران به فیلم «پستچی سه بار در نمی زند» با وجود نامزدی در 8 رشته معترض بود و به همین خاطر از دریافت جایزهاش خودداری کرد. پس از آن نماینده میراث فرهنگی از حاضران اجازه خواست هدیه این سازمان را به جعفری جلوه تقدیم کند و او را روی صحنه دعوت کرد. معاون سینمایی وزیر ارشاد با تشکر از هدیهای که قرار بود به او تقدیم شود، این هدیه را در واقع متعلق به سینماگرانی دانست که کار آنها ملاک ارزیابی عملکرد یک مدیر در مدت تصدی پست معاونت سینمایی میشود و دوباره از فتحی خواست برای گرفتن این هدیه روی صحنه بیاید.
جعفری جلوه در سخنانی کوتاه فتحی را ستود و گفت که او گرچه در هنرهای نمایشی پیشکسوت است، اما در دو اثر سینمایی قد کشیده و در «پستچی سه بار در نمیزند» به واقع درخشیده است. فتحی هم جایزه را گرفت و با آرزوی اینکه به همت کودکان فلسطینی یک کشور آزاد در فلسطین تشکیل شود، جایزه را به کودکان فلسطینی تقدیم کرد. با این اتفاقات، جوایز دیگر سازمانها به برگزیدگان اهدا شد.
وزارت آموزش و پرورش به علی شادمان بازیگر «زمانی برای دوست داشتن»، مونا احمدی بازیگر «کودک و فرشته»، مسعود نقاشزاده کارگردان «کودک و فرشته»، ابوالحسن داودی کارگردان «زادبوم» و انسیه شاهحسینی کارگردان «پنالتی» لوح تقدیر اهدا کرد. جایزه اصلی این وزارتخانه که شامل 15 سکه بهار آزادی و لوح تقدیر بود، به ابراهیم فروزش کارگردان «زمانی برای دوست داشتن» تقدیم شد.
دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از جواد اردکانی کارگردان «به کبودی یاس» و فخرالدین صدیق شریف بازیگر «اخراجیها 2» تقدیر کرد. جایزه بنیاد توسعه راهبردی ایرانیان به فیلم «زادبوم» رسید و بنیاد شهید و امور ایثارگران با اهدای لوح تقدیر و سکه بهار آزادی از جواد اردکانی، مسعود نقاشزاده وانسیه شاهحسینی کارگردان تقدیر به عمل آورد. دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی جایزه خود را به مسعود نقاشزاده و شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت جایزهاش را به انسیه شاهحسینی دادند. علی لدنی تهیهکننده «پای پیاده» و حسن کلامی تهیهکننده «کودک و فرشته» به ترتیب جوایز جشنواره روستا و سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران را دریافت کردند. سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آتوسا قلمفرسایی طراح صحنه «صداها» و حسن فتحی کارگردان «پستچی سه بار در نمیزند» را شایسته دریافت جایزه خود دانستند. فتحی همراه با واروژ کریممسیحی کارگردان «تردید» و حسینعلی لیالستانی فیلمنامهنویس «میزاک» جوایز مرکز ملی فرش ایران را از آن خود کردند. جمعیت هلال احمر از ابراهیم فروزش و علی شادمان تقدیر کرد و جوایز مؤسسه ناجی هنر و نهاد کتابخانههای عمومی کشور به ترتیب به عبدالرضا کاهانی کارگردان «بیست» و آرش سجادی حسینی کارگردان «موج سوم» رسید. سازمان ورزش شهرداری تهران جایزه خود را به سیدسعید سیدزاده تهیهکننده «پنالتی» اهدا کرد و جایزه مجمع کانونهای فیلم و عکس دانشگاههای کشور (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) به پرویز شهبازی کارگردان «عیار 14» و پوران درخشنده تهیهکننده «بیست» رسید. نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ازجواد شریفی مسئول جلوههای ویژه «کودک و فرشته» و «موش» تقدیر کرد. موسسه آیین مهرورزی به محمدهادی کریمی کارگردان «امشب شب مهتابه» رسید و در نهایت هم انجمن مدیران تولید جوایز خود را به محمدصادق آذین مدیرتولید «درباره الی»، بیتا منصوری مدیرتولید «زادبوم» و رحمت عبداللهزاده مدیرتولید «کودک و فرشته» و «دلخون» اهدا کردند.
نظر شما