روزنامه ایران نوشت:

70 پزشک مازندرانی به دلیل قصور در امر درمان بیمارانشان مجرم شناخته شده و به پرداخت دیه و ارش محکوم شدند.
این تعداد مجرمیت از میان 129 پرونده‌ای است که در سال‌های 90 تا 93 به پزشکی قانونی ارجاع شده است و مهم‌ترین آن مرگ نوزادی بود که زردی داشت و با داروی اشتباه پزشک به کام مرگ فرو رفت.
«علی عباسی» مدیرکل پزشکی قانونی مازندران با اعلام این مطلب افزود: بیشتر تخلفات رخ داده از سوی پزشکان  در سه گروه درمانی زنان، ارتوپدی و جراحی عمومی ‌بوده است.
براساس اظهارات این مقام مسئول، قصور‌های صورت گرفته از سوی پزشکان مربوط به درمان نامناسب و سهل‌انگاری در درمان بیمارانی است که به آنها مراجعه کرده بودند.
براساس اعلام دکتر عباسی، رسیدگی به این موارد قصور پزشکی شامل مواردی است که آسیب‌دیدگان برای شکایت به نظام پزشکی و دادگاه مراجعه کرده‌اند و احتمالاً موارد دیگری هم بوده که افراد آسیب‌دیده به دلایل ناآگاهی یا ناتوانی از پیگیری به دادگاه مراجعه نکرده‌اند.
دکتر عباسی در ادامه افزود: شکایت‌های صورت‌گرفته درباره قصور پزشکی ابتدا در نظام پزشکی مورد بررسی قرار می‌گیرد و سپس در صورت احراز تخلف و سهل‌انگاری صورت‌گرفته پرونده برای تعیین میزان قصور به پزشکی قانونی ارجاع می‌شود.
به گفته وی اغلب تصمیم‌های اتخاذ شده درباره این پزشکان محکومیت به پرداخت دیه و ارش بوده است.
وی ادامه داد: هرگونه تصمیم‌گیری درباره ابطال پروانه طبابت و سایر جرایم دیگر از حدود اختیارات سازمان نظام پزشکی است.
وی با بیان اینکه برخی سهل‌انگاری‌ها باعث سلب اعتماد مردم نسبت به جامعه پزشکی می‌شود، افزود: مسئولیت مدنی هر پزشک کاملاً روشن و تعریف شده است و آن پزشک ملزم است در این حدود کارهای خود را به نحو احسن انجام دهد.
وی با اشاره به برخی از تخلفات صورت گرفته از سوی پزشکان گفت: در یکی از پرونده‌ها سهل‌انگاری پزشکی در تشخیص زمان زایمان منجر به تولد نوزادی به صورت فلج مغزی شده است که در این نوع تقصیرها پزشک به پرداخت پنج دیه کامل محکوم می‌شود چرا که باعث شده تا نوزاد زندگی نباتی داشته و با فلج چهار اندام همراه با عقب ماندگی ذهنی و جسمی، تشنج و... درگیر باشد.
وی مورد دیگری از این سهل‌انگاری‌ها را در تعیین دوز نامناسب متادون برای ترک اعتیاد اعلام کرده و گفت: در این اقدام پزشک داروی متادون با دوز کم و یا زیاد برای ترک اعتیاد تجویز شده که مسمومیت بیمار  و عوارض بعدی را برای او به دنبال داشته است.
براساس اظهارات مدیر کل پزشکی قانونی مازندران، یکی دیگر از خطاهای انجام گرفته که باعث مرگ تلخ نوزادی شده، تجویز داروی نامناسب بوده است. در این پرونده خانواده‌ای نوزاد خود را برای درمان بیماری زردی به بیمارستان دولتی برده بودند که پزشک معالج به جای داروی کلوفیرات از داروی آدالات استفاده کرده و همین عاملی برای مرگ نوزاد بوده است.
وی تأکید کرد: پزشکی علمی‌است که با سلامت انسان در ارتباط است و زندگی بیمار گاهی با یک سهل‌انگاری ساده ممکن است به مخاطره بیفتد. پزشک باید براساس معیارها و استاندارد‌های تعریف شده به کارش بپردازد، هرگونه تخلف در این امر قصور پزشکی است.
وی ادامه داد:مواردی بوده که بد خط نوشتن نسخه از سوی پزشکی باعث شده تا دارو به اشتباه در اختیار بیمار قرار گیرد و این امر گاهی جان بیمار را به مخاطره انداخته است.
علی عباسی با اشاره به تشکیل 129 پرونده قصور پزشکی در مازندران بیان داشت: شایع‌ترین شکایات بیماران در مازندران از متخصصان زنان، جراحان عمومی، متخصصان ارتوپدی و دندانپزشکان است.
عباسی اظهار داشت: پزشکان باید بیمار را به عنوان یک شخصیت انسانی که به دلیل دردمند بودن به آنها مراجعه کرده و آنها را با رعایت همه استانداردهای پزشکی که استانداردهای مشخصی بوده و در سطح جامعه وجود دارد درمان کنند تا نارضایتی و شکایتی گزارش نشود.
این مسئول با اعلام اینکه از بین پرونده‌های قصور پزشکی مازندران 55 درصد منجر به صدور محکومیت شد، خاطرنشان کرد: در پنج سال گذشته 180 پرونده در این زمینه تشکیل شد البته در سال ‌جاری 19 پرونده با صدور رأی همراه بوده و به نتیجه رسید.
این مسئول در مورد فعالیت عطاری‌های مازندران که در برخی موارد داروهای غیرمتعارف عرضه می‌کنند، گفت: پزشکی قانونی به عنوان کارشناس قضایی در این بین به بحث نظارتی مشغول است هر چند رسیدگی به این موارد وظیفه نظام پزشکی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. اگر پرونده قضایی علیه این مراکز فروش ارائه شود این نهاد به وظیفه قانونی خود عمل می‌کند.

 

17302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 390356

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    6 6
    پزشکان ما خیلی عجولند من با دکتر های خارجی هم ارتباط داشتم واقعا برای مریض وقت می گذارند باید نظام پزشکی منشور بنویسد و در مطب بزنند که دکتر حداقل و حتی حدکثر وقتش معلوم شود و بصورت پرس شده در مطب البته در دید دکتر باشد .یکی می گفت من در قسمت گردنم چرک داشت ایرانیها نتوانستن رفتم بیروت یک دکتر با آمپول آن را خارج کرد و آنتی بیوتیک هم داد و خوب شدم یعنی راحت شدم . خودم سینوزیت داشتم دکتر عراقی راحت عمل کرد و اما دکتر های خودمان واقعا نتوانستن تازه اینها غضروف بینی ام را شکستن و علاجم ندارد.باید شماره تلفن بزاند جهت شکایت از اینها
    • بی نام IR ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
      7 3
      شما كه خارج ديده اي يه صحبتي هم از ويزيت ميكردي كه ويزيت مثلافوق تخصص خون در ايران پنجاه هزار تومان سيزده دلار و در مثلا استراليا سيصد و پنجاه دلار هست پس خيلي عحيب نيست كه اروم تر مريض ويزيت ميكنند
  • بی نام IR ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    5 7
    امان امان از این پزشکان
  • بی نام IR ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    4 5
    کاش این قضیه قصور پزشکها جدی تر دنبال بشه ... واقعا صدمات زیادی از غفلتشون نصیب مردم شده ... مادربزرگم به خاطر تزریق اشتباه فوت کرد ... مادرم هم به خاطر جراحی نادرست از ناحیه چشم دچار مشکل شده ... تازه از نظر برخورد اجتماعی هم که خیلی هاشون مدام طلبکارن و اصلا جواب سلام هم نمیدن ... البته فراموش نمیکنیم بعضیهاشونم واقعا زحمتکشن...
  • بی نام A1 ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    4 5
    اميدوارم سنت حسنه محكوميت پزشكان بي مسئوليت و خطاكار در ساير استانها هم تكرار شود.
  • بی نام IR ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    11 6
    من تو علوم پزشکی کار می کنم و با پزشکان زیادی سروکار دارم. قسم خوردم هر وقت مریض شدم به پزشک مراجعه نکنم... و تو خود بخوان حدیث ... به دیگران هم توصیه می کنم. اوضاع علمی پزشکان جدید افتضاحه ... از هر 1000 پزشک شاید 10 تا پزشک واقعی باشن... خیلی ها شون هم به جای طبابت تجارت می کنن... خدا همه مریض ها را شفا بده...خبر جان به خاطر جان انسانها هم که شده منتشر کن...
  • بی نام A1 ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    10 4
    از این به بعد بیشتر منتظر این نوع اخبار باشید...
  • یک پزشک A1 ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    8 4
    بنده به عنوان پزشک این هشدار را می دهم که برخوردهای نمایشی با پزشکان موجب ترسو شدن پزشک می شود که به ضرر مردم است. برای پزشکان راههای برخورد بی درد سر با بیمار راحت است . کافی است از درمان موارد پرخطر امتناع کند یا به فرد دیگری ارجاع دهد یا برای اطمینان بیشتر آقدامات تشخیصی بسیار گران قیمت از بیمار به عمل آورد و از انجام اقدامات پرخطر اما لازم سر باز زند. پزشک باید شجاع هم باشد اگر برای یک سرماخوردگی ساده آزمایش و اسکن از سینوس و کشت حلق انجام دهد تا با اطمینان بیشتر بیمار را درمان کند نهایتا بیمار و نظام سلامت آسیب میبیند