مقايسه آمار فروش دو فيلم «شيار143» و «ميهمان داريم» كه به اعتقاد سازندگانشان هر دو به دنبال تبيين ارزشهاي والاي انقلاب و دفاع مقدس در سينما هستند، گواهي است بر نقش ارزنده فضاهاي مجازي در سمت و سو دادن به رونق اكران. هر دو فيلم چيزي حدوداً يك ماه و چند روز روي پرده بودهاند اما يكي يعني «شيار143» رقم فروش 2 ميليارد را رد كرده است و ديگري يعني «مهمان داريم» تازه به مرز 500 ميليون تومان رسيده است!
اين در حالي است كه كارگردان «ميهمان داريم» هم به واسطه فعاليتهاي مديريتي و هم به واسطه سوابق سينمايي خويش به شدت مشهورتر از كارگردان جوان «شيار143» است. از آن سو بازيگر اصلي «ميهمان داريم» يعني پرويز پرستويي هم به لحاظ پيشينه كاري بسيار جلوتر از بازيگر اصلي «شيار143» است. سوابق تهيهكنندگان دو اثر را هم كه بررسي كنيم در مورد «ميهمان داريم» به تهيهكنندهاي باتجربه به نام منوچهر محمدي برميخوريم كه تهيهكنندگان «شيار143» يعني محمدحسين قاسمي، ابوذر پورمحمدي روي هم حتي يك پنجم وي نيز اثر در كارنامه خود ندارند. ماجرا هر چه است بر سر سهم بالاي فضاي مجازي در سوق دادن مخاطبان به تماشاي فيلمهاست. اگر ميبينيم اثري به شدت تراژيك نظير «شيار143» كه به لحاظ تصويري زرق و برق چنداني هم ندارد، خوب ميفروشد فقط و فقط به واسطه ارتباط مستقيمي است كه فضاي داستاني اثر با مخاطب برقرار كرده است. درام داستان آنقدر گيراست كه تكتك مخاطباني كه آن را ميبينند، چنان درگير آن شده و از تماشاي آن به لحاظ روحي دگرگون ميشوند كه بلافاصله بعد از خروج از سالنهاي سينما، صفحات شخصي خويش در فضاي مجازي را از تحسين درباره فيلم پر ميكنند.
از آن طرف لحن روايي «ميهمان داريم» آن قدر كند پيش ميرود و آدمهاي داستان آنقدر كليشه و تكراري هستند كه مخاطب ممكن است حتي در نيمههاي فيلم نيز تماشاي اثر را رها كرده و سرخوردگي پيش آمده به واسطه تماشاي اثري از پرستويي را خيلي زود در رسانه شخصياش(!) بازتاب دهد. همين ميشود كه آرام آرام فروش يك فيلم بالا رفته و فيلمي ديگر درجا ميزند و اين ماجرا در نهايت سودش به نفع سينما رقم خواهد خورد؛ چراكه سينماگران ما نيز با اندكي تيزهوشي خواهند توانست از پتانسيل ارتباط رودررو با مخاطبان در فضاهاي مجازي براي موفقيت يا عدم موفقيت آثارشان بهره گرفته و بر اين اساس براي ادامه مسير كاري خويش برنامه بريزند.
روزنامه جوان نوشت:
کد خبر 391028
نظر شما