لغو بازی با فلسطین و طرح مسئله در آسیب شناسی بازیهای تدارکاتی تیم ملی

محمد منصور عظیم زاده اردبیلی،رئیس سابق روابط بین الملل فدراسیون فوتبال

برگزاری بازی های تدارکاتی بین المللی در سطح ملی به جز توانمندی فنی و سطح فوتبال ملی یک کشور نوعاً به چهار عامل مهم بستگی دارد. اول توانمندی رایزنی بین المللی و سطح ارتباطات فدراسیون با سایر فدراسیونها و یا بهره گیری بهینه از توان برگزار کنندگان این گونه بازیهای بین المللی. دوم شرایط بین المللی و سیاسی خود کشوری که خواهان بازی تدارکاتی است. سوم میزان برخورداری از توانمندی مالی و بازاریابی در خلق درآمد و یا امکان پرداخت هزینه های مربوطه در برگزاری بازیها و چهارم راهبرد سرمربی تیم ملی برای بازی کردن یا نکردن و یا به عبارتی دیگر سطح انتظارات او از حریف در برنامه ای که برای آمادگی فنی تیمش دارد.

وقتی در اخبار شنیدیم تنها بازی رسمی تیم ملی کشورمان قبل از جام ملتهای آسیا یعنی بازی با تیم 113 دنیا فلسطین-که البته نسبت به زمانی که با او در زمان کروش بازی کردیم بهبود مناسبی در جدول رنکینگ فیفا پیدا کرده و رتبه اش از 161 به 113 ارتقا یافته- لغو شده، باید این سوال مهم جواب داده شود که واقعاً به کدامین علت از چهار مورد فوق، این شرایط برای تیم ملی پیش آمده است؟ و هر یک از مولفه های یاد شده چه سهمی در خلق وضعیت کنونی دارند؟ آیا برای خروج از بحران راهبرد جایگزین وجود دارد؟

اینکه بعد از بازیهای جام جهانی در هفت ماه اخیر صرفاً توانسته ایم با کره جنوبی بازی کنیم و دو بازی و نصفی هم با دو تیم باشگاهی آفریقای جنوبی داشته باشیم، نشانگر ضعف در کدامین حوزه است؟ آیا همه چیز تقصیر شرایط سیاسی در عرصه بین الملل است؟

بی شک طرح مسئله و آسیب شناسی در این چهار حوزه می تواند راهگشای علت یابی از وضعیت موجود باشد، وضعیتی که به عنوان واقعیتی غیرقابل انکار پیش چشمان همه است.

شاید مثالی در این حوزه بتواند راهگشا باشد. وقتی در ایام انتخابات ریاست جمهوری سال 88 و شش ماه بعد از آن با شرایط خاص و بحران سیاسی و بین المللی کشور که البته لازم به توضیح نیست، تیم ملی کشورمان با 9 تیم ملی - و نه باشگاهی - صرفاً در 7 ماه به ترتیب با چین (خرداد 88)، بوسنی (مرداد 88)، بحرین و ازبکستان (شهریور 88)، ایسلند و مقدونیه (آبان 88)، قطر، مالی و کره شمالی (دی ماه 88) بازی کرد، بسیاری از تحلیلگران ورزشی انتقاد می کردند که مثلاً آن تیم در حد ما نبود، ما در کلاس فنی بالاتری هستیم یا چرا باید برای بازی های مقدماتی جام ملتهای آسیا این همه بازی بکنیم. و یا چرا رنکینگ تیمهای مقابل ما بین 40 تا 90 است؟

اما در مقابل از آذر ماه 88 یعنی بعد از بازی با تیم ملی مقدونیه در استادیوم آزادی تا 23 ماه بعد یعنی آبان 90 نزدیک به دو سال، فقط 2 بازی دوستانه با تیم های 138 و 161 فیفا یعنی تیم های ماداگاسکار و فلسطین در تهران به عنوان میزبان برگزار شده اگرچه در این میان باید از برگزاری بازی با برزیل را در خارج از خانه به عنوان یک استثنا تقدیر نموده و یاد کرد.

آنچه مهمتر از حرکت های جرقه ای است، روند برنامه ریزی در طول یک دوره دو یا سه ساله است که به راحتی می تواند به چهار عامل فوق پاسخ داده و سهم هر یک را در کامیابی و یا شکست برگزاری بازیهای تدارکاتی روشن کند.

اینکه چرا صدای کمتر کارشناسی درمی آید و به شیوه برنامه ریزی فدراسیون به ویژه در سه، چهار سال اخیر انتقاد نمی کند، خود مقوله ای جداگانه است که تقریباً در بسیاری از موارد مشابه نیز دیده می شود، فارغ از اینکه واقعیت ها قطعاً با کتمان آنها از بین نمی روند.

از سویی دیگر به جز ضعف های فدراسیون - در مولفه های اول و سوم فوق الذکر- که بی تردید در ایجاد شرایط مذکور غیر قابل انکار است، در هفت سال اخیر سه سرمربی تیم ملی نیز در این موضوع اختلاف نظر جدی دارند و آنرا نمی توان نادیده گرفت.

علی دایی و افشین قطبی به هر دلیل فنی و فوتبالی با برگزاری هر چه بیشتر بازیها موافق بودند در حالیکه کارلوس کروش کاملاً در عمل ثابت کرده که نظری متفاوت دارد.

در دوره علی دایی - با در نظر گرفتن سه عامل توان مالی و کاری فدراسیون و شرایط سیاسی و بین المللی کشور- صرفا در 13 ماه، تیم ملی 18 بازی انجام داده است که این بازیها با تیم های بحرين (فروردين87)، زامبيا (خرداد87)، قطر (آبان87)، آذربايجان(شهريور 87)، اسلاويا پراگ(2/5/87) ، بوهميا پراگ (6/5/87)، اکوادور (آذر 87) ، چين( آذر 87 و 20 دي ماه 87)، منتخب گاليسيای اسپانیا (7دي87)، 5 بازي در غرب آسيا (مرداد87)، کنيا (اسفند 87)، کويت(فروردين 88) و سنگال (12 فروردين 88) بود که البته بازی آخر بدون حضور او برگزار شد.

در دوره افشین قطبی هم این موضوع با فراز و فرود طی یک روند نسبتاً قابل قبول و براسا همان سه عامل پیش گفته ادامه پیدا کرد به نحوی که همانطور که در بالا توضیح داده شد با 9 تیم ملی - و نه باشگاهی - صرفاً در 7 ماه آنهم در شرایط بحران سیاسی و بین المللی بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 88، برگزار شده است.

در دوره کارلوس کروش نه تنها سطح کیفی برگزاری بازی های بین المللی نسبت به دوره های قبل افزایش نیافت بلکه کمیت آن نیز در فاصله های زمانی مشابه با دو سرمربی قبلی، به طور چشمگیری نیز کاهش یافت. این در حالی بود که شرایط سیاسی و بین المللی بهبود نسبی بیشتری یافته بود.

آش وضعیت کنونی آنقدر شور شده که هر کسی را به کمی برگزاری بازیهای تدارکاتی حساس کرده و کمتر منطق فنی و فوتبالی درستی این شیوه را قبل از ورود به مرحله نهایی جام ملتهای آسیا پشتیبانی می کند. شاید باید در رسانه های عمومی منتظر ادله سرمربی بعد از پایان بازیهای جام ملتهای استرالیا در خصوص مولفه های اول و سوم از پاراگراف اول این یادداشت باشیم که به نظر می رسد این پیش بینی محقق خواهد شد.

 

251 41

کد خبر 391739

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    40 25
    کیروش از کمبود بازی تدارکاتی میناله تو مصاحبه هاشم میگه اونوخ شما میگی نمیخواد؟؟؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    7 33
    کی روش هم مربیه
  • بی نام A1 ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    22 10
    بازی جدید شروع شد،آقاجون تحلیلگر خودتونم نمیدونید دیگه از چه طریقی کیروشو مقصر جلوه بدید،آخه آقای عزیز طرف براتون بازی جور میکنه بهش میگید دلال و همه کاره ورزش،میزاره در اختیارتون و التماس میکنه که بازیه تدارکاتی بزارین برام هم که میگین خودش نمیخواد بازی داشته باشه،خوب وقتی شما 10 هزار دلار پول تو جیبتون نیست که به تیم دیگه ایی بدین بیاد تهران انتظار معجزه دارین،خوب کیروش که سرمربی بزرگسالانه واسه تیم امید کدوم بازیه تدارکاتی رو چیدید،لابد اونم مایلی کهن و خاکپور بازی نمیخوان گفتن ما تیم منتخب کیش رو دوست داریم و این تیم منتخب محلات کیش از امید های ماداگاسکار بهتره،دیگه این وزارت ورزش نمیدونه چیکار بکنه واسه کوبیدن کیروش بخدا.اگه نظرمو نزارین معلومه که شما هم دستور میگیرین
  • بی نام IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    35 13
    باهاتون موافق نیستم.یک سال قبل جام جهانی که کیروش برنامه داده بودهمش لغوشدشماکجا تشریف داشتی؟همون موقع که ازشدت ناراحتی جلسه باخبرنگاران روترک کردرفت واسه خاطرلغواردو؟همون موقع که تو برنامه ورزش ومردم کل برنامه تیم ها رو نشون دادواون برنامه جنجال به پاکرد وزیرمحترم دستوردادباکیروش جلسه بزارن واسه رفع مشکلات شمااون موقع کجابودی؟؟؟بعدم گفتن چرا مشکلات رو رسانه ای میکنه.آخه اگه دادوبیداداون نبودهمون 3تااردوآخرهم که نمیزاشتن.تاکی بایدبه زورکیروش بگه اردوبزاریدحمایت کنید.قبل اون مابایددلمون بسوزه واسه کشورمون.اگه کیروش دوس نداره چرابازی باسوئدروموافقت کرده؟اینا میخوان هرطور شده کیروش رو رمین بزنن واسه همون اون بازیم فروردین گذاشتن به خیالشون کیروش اونموقع نیس.ولی مطمئنم باز نمیتونن
  • بی نام RO ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    48 5
    آقای کروش ، افشین قطبی ، دژاگه ، قوچان‌نژاد ، جهانبخش نداشت. دو تا بازیکن هم بد تو تیم‌ملی آتیش می‌سوزوندند. خبرنگاران بیمار ، پیش‌کسوتان قبیله‌گرا و کارشناسان دون‌سواد هم مغرضانه افشین قطبی را تخریب می‌کردند. قطبی تعریف و تمجید رسانه‌ها و فاکتور شانس هم نداشت. اما قطبی در جام ملت‌های آسیا 2011 با 9 امتیاز تیم ملی به یک‌چهارم پایانی رسوند. امیدواریم شما هم بتونی حداقل تیم ملی به یک‌چهارم پایانی برسونی
  • بی نام A1 ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    22 6
    تحلیل جامعی بود هم فدراسیون مقصر است هم تا حدودی کیروش متمایل نیست البته تقصیر فدراسیون به مراتب بیشتر است
  • بی نام JP ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۵
    21 2
    فقط ضعف ميديريتيه...به شرایط بین المللی و سیاسی هم هیچ ربطی نداره...دلم میخواد فقط ببینید کره شمالی چند تا بازی تدارکاتی کرده...متاسفم برای این فدراسيون
  • احسان A1 ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    3 3
    پول رو رو هر چی بزاری آب میشه . خود آمریکاش له له میزنه با ایران بازی کنه . کدوم بحث سیاسی مگه میخواهیم با اسراییل بازی کنیم که اسم شرایط سیاسی میارید . بهتر از آلمان و هلند و برزیل و آرژانتین که دیگه نداریم وقتی ازش در خواست بازی کردی میگه آقا انقده بریز به حساب تا بیام تمام .
  • بی نام A1 ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    3 0
    خدا روزي تو جاب ديگه بده اگه كي روش نبود كه الان از بحرين هم ميباختيم
  • اسما عیل مدذی A1 ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۵
    0 0
    خدایش فدارسیون کار نمیکنه بچه ها جنبه همه چیو دارن

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین