به نظر می رسد نمایندگان مجلس از پاسخهای وزیر آموزش و پرورش قانع نمی شوند چون برای چندمین بار باز هم موضوع استیضاح وزیر آموزش و پرورش را مطرح کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ با اعلام خبر استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم تحقیقات و فناوری در بهار گذشته، زمزمه هایی از استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش هم در مجلس شنیده می شد، اما با پررنگ شدن استیضاح وزیر علوم، توجه ها به او کم شد تا اینکه اکنون پس از مشخص شدن تکلیف وزارت علوم و روی کار آمدن وزیر جدید، اخبار حاکی از اصرار درخواست کنندگان استیضاح برای اعلام وصول است.

روز گذشته موسوی نژاد، نماینده دشتستان در گفت‌و‌گو با ایسنا، درخواست تعدادی از نمایندگان برای استیضاح وزیر آموزش و پرورش را اعلام کرده است.

او گفت: 60 امضا برای استیضاح وزیر جمع شده اما رئیس مجلس درخواست کرده که امضا کندگان جلسه مجدد با وزیر بگذارند و دغدغه‌های خود را با وزیر آموزش و پرورش در میان بگذارند. موضوع استیضاح وزیر در 17 محور است که اهم آن در مورد حق و حقوق فرهنگیان و نیروهای آموزش و پرورش ، بازنشستگان ، عدم اجرای درست سند تحول آموزش و پرورش است .

این درحالی است که برخی نماینده های مجلس معتقدند که با استیضاح کاری پیش نمی رود. در همین باره عطاالله سلطاني صبور، رئیس کمیته آموزش و پرورش به خبرآنلاین می گوید: آقای فانی از جنس آموزش و پرورش است و بیش از هرکس دیگری آن را می شناسد و به نظرمن استیضاح مشکل را حل نمی کند چون برخی از مواردی که استیضاح کننده ها اعلام می کنند مربوط به تغییر نظام آموزشی است و ربطی به ایشان ندارد و بخشی هم بودجه نیاز دارد که در این زمینه هم دولت باید اقدامی انجام دهد.


مهمترین محورهای استیضاح:

محورهای استیضاح شرح
انتصاب مدیران سیاسی و ناکارآمد در آموزش و پرورش فروردین امسال نمایندگان نسبت به این موضوع از وزیر سوال کرده و چون قانع نشده بودند به او کارت زرد داده بودند. در همان جلسه امیر حسین قاضی زاده نماینده مشهد و مهرداد بذرپاش نماینده تهران از وزیر سوال کرد که فانی وزیر آموزش و پرورش معتقد بود از زمانی که نمایندگان اعتراضاتشان را به انتصابات مطرح کردند انتصابات کاهش یافته و همچنین مدیران بازنشسته ای که بکار گرفته شده اند به علت جو سیاسی دولت قبل استعفا داده اند و در واقع زمان استعفای آنها فرا نرسیده بود.وزیر خطاب به نمایندگان معترض به انتصابات سیاسی در وزارت آموزش و پرورش گفت: آیا خود شما سیاسی نیستید.
همچنین او در مورد روش اين وزارتخانه در انتصاب مدیران در مجلس گفت: مدیران باید از حداقل فوق لیسانس و داشتن مسئولیت‌های مدیریتی در قبل از آغاز به کار آنها در‌اين وزارتخانه برخوردار باشند و تمام انتصاب‌ها توسط حراست وزارتخانه آموزش و پرورش استعلام شد و‌اينکه گفته می‌شود آموزش و پرورش بدون در نظر گرفتن برخی مسائل سیاسی، اقدام به انتصاب مدیران می‌کند، مورد تاييد و پذيرش نيست.
عدم اجرای قانون استخدام مربیان پیش ‌دبستانی و مربیان نهضت سواد آموزی در 19 مهر ماه 1391 بود که بهارستان نشینان قانونی را مصوب کردند که آموزش و پرورش به نوعی موظف به تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی شده است. در نهایت 13 خردادماه 1393 بود که علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در حاشیه مراسم بزرگداشت چهلمین روز شهادت معلم شهید جواد نوروزی که در ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: « 17 مرداد ماه تاریخ برگزاری آزمون استخدامی است؛ البته ممکن است در جلسه هماهنگی، تاریخ و محتوای آن تغییر کند؛ به همین دلیل اجازه دهید اظهارنظری نکنم تا قطعی شود». اما یک روز پس از گذشت زمان اولیه برگزاری این آزمون بار وزیر در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار گفت: قرار بود آزمون استخدامی مربیان پیش‌دبستانی را 17 مرداد برگزار کنیم، اما ردیف استخدام در اختیار آموزش و پرورش نیست و باید معاون برنامه‌ریزی رئیس جمهور مجوز دهد حالا باید بنده در آموزش و پرورش جواب دهم که چرا آزمون برگزار نمی‌شود در حالیکه ردیف استخدام را دیگران پیش‌خور کردند. از آن زمان هربار که مربیان در مقابل مجلس یا وزارتخانه تجمع می کنند همین پاسخ را می شنوند.
برگشت به‌ کار نیروهای بازنشسته فاني، وزیر آموزش و پرورش با حضور در جلسه علني مجلس ضمن رد به كار گيري افرادي كه در سن بازنشستگي هستند گفت: بايد بگويم 35 درصد از مدیرانی که در آموزش و پرورش مشغول به کار هستند، از مدیران قبلی اين وزارتخانه هستند و 65 درصد از مدیران در آموزش و پرورش تغییر کرده‌اند كه دليل آن هم سطح بالاي تحصيلي مديران تازه منصوب شده است. چراكه به اقتضاي شرايط اين وزارتخانه ، بايد از مديراني بهره گرفت كه سطح تحصيلات بالايي داشته باشند.
عدم توجه به بیمه‌ های درمان و تکمیلی فرهنگیان بیمه طلایی فرهنگیان هم از آن دست برنامه هایی است که از دولت قبل به ارث مانده است اما همین برای وزیر دردسر ساز شده است. در تاریخ چهارم خردادماه امسال وزارت آموزش و پرورش قرارداد جدید بیمه طلایی را به همراه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به امضا رساندند و بیمه آتیه سازان حافظ که در سال 1389 هم صحبت‌هایی برای حضورش به گوش می‌رسید، سکاندار بیمه طلایی فرهنگیان شد. فرشید سیاری مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش هم در گفت‌وگو با فارس گفت:با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته با درمانگاه‌های فرهنگیان، تمام بیمه‌شدگان می‌توانند این خدمات را با تسهیلات ویژه از درمانگاه‌های فرهنگیان دریافت کنند؛ تعهدات شرکت‌های بیمه‌گر برای تأمین قسمتی از هزینه عینک (50 هزار تومان) همانند سال گذشته به قوت خود باقیست». وی افزود: «نرخ حق بیمه این قرارداد 260 هزار ریال تعیین شد که حداقل و پایین‌ترین نرخ اعلامی توسط شرکت‌های بیمه‌ کشور برای انجام تعهدات است که 50 درصد از این حق بیمه پرداختی توسط فرهنگیان و مابقی از محل اعتبارات رفاهی وزارت متبوع تأمین می‌شود». اما کاهش سطح خدمات و افزایش حق بیمه سبب شده تا تعداد انصراف دهندگان هر روز بیشتر و بیشتر شود.
عدم توجه به حوزه تربیتی دانش‌آموزان مشکلات متعددی این روزها در آموزش و پرورش وجود دارد از معلم کشی تا تنبیه در مدارس. این مسائل سبب شده تا کارشناسان و نمایندگان مجلس اعلام کنند که برخلاف سند تحول آموزش و پروش توجهی به موضوع پرورش دانش آموزان و حوره های تربیتی ندارد.
سو مدیریت در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نمایندگان نسبت به برخی انتصابها و پایین بودن سطح تحصیلات آنها در استانها گلایه دارند . همچنین رئیس دانشگاه فرهنگیان یکی دیگر از انتقادات نمایندگان مجلس به فانی است. نمایندگان معتقدند آقای مهرمحمدی که به عنوان سرپرست دانشگاه فرهنگیان فعالیت می‌کند روزگاری خود یکی از منتقدان فعالیت این دانشگاه بود بنابراین چنین فردی چگونه می‌تواند امروز ریاست این دانشگاه را بر عهده ‌گیرد. اما وزیر در پاسخ به نمایندگان مجلس اعلام کرد "مدیرانی که در استان‌ها منصوب کردیم، 19 درصد مدرک دکتری و 81 درصد مدرک فوق ‌لیسانس دارند در حالی 4 درصد مدیران قبلی مدرک دکتری و 73 درصد فوق‌لیسانس و 23 درصد مدرک لیسانس داشتند. همچنین مدیرانی که ما منصوب کردیم همگی بالای 7 سال سابقه مدیریتی داشته‌اند در حالی که مدیران قبلی در بدو انتصاب 3 سال سابقه داشتند."
محقق نشدن مطالبات فرهنگیان وزیر آموزش و پرورش در مهرماه سال 92 زمانیکه سرپرست وزارت آموزش و پرورش بود در گفت وگو با ایسنا اعلام کرد: "مشاوران اقتصادی من این نوید را می‌دهند که می‌توان تا چند ماه آینده گام‌های موثری را برای رفاه فرهنگیان برداشت، معیشت و رفاه فرهنگیان برنامه درازمدتی است که باید در چند مرحله انجام شود." اما اکنون نمایندگان به این موضوع اعتراض دارند و بزرگترین مشکل آموزش و پرورش کشوررا عدم توجه به معیشت معلمان می دانند هرچند که معتقدند در این باره باید دولت بودجه بیشتری اختصاص دهد.

47232

 

کد خبر 392721

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
    48 7
    انتصاب مدیران سیاسی و ناکارآمد در آموزش و پرورش .مشکل این است اگر نیروهیی که به کار گرفته می شوند در هر دولتی بیشتر متخصص باشند تا سیاستمدار کار به این استیضاح های بی مورد نمی کشد
  • هاشم IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
    استیضاش کنین. بهتر.
  • معلم فقیر IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
    118 8
    آقای لاریجانی ضدمعلمه واجازه نخواهدداداستیضاح شکل بگیرد.نمایندگان محترم شمارابه خداقسم می دهم ماراازاین وزیرضعیف نجات دهید
  • بی نام IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
    93 6
    جنس فانی جنس مدیریتی نیست اون هم در این سطح فقط ایشان استاد خوبیه همین
  • لیلا IR ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
    51 8
    شما را به خدا تنها یک کار وزیر شاید درست باشد و ان عدم استخدام اموزشیاران باشد . استخدام انها آپ را به این روز انداخته این اشتباه هرگز نباید تکرار شود . سایر اشکالات درست است . البته اگر استیضاح الکی نباشد .
  • مهربان توسی A1 ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
    99 6
    من معلم با استیضاح موافقم چون دکتر فانی کار خاصی برا معلمان نکرد رتبه بندی هم وعده سال بعد اضافه کار هم چند ماه رو ندادند و...
  • شهري A1 ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۰
    47 2
    من موافق... آقاي دكتر فاني از جنس خودمونه ولي به هيچ عنوان با درد يك فرهنگي در جامعه امروز ايران آشنا نيست و برنامه ها و طرح هايي كه ارا ئه ميده جز درد سر و آشفتگي فكري و دودستگي بين فرهنگيان هيچ نداشته . بيمه تكميلي كه دردي دوا نكرد وام پنج ميليوني مي خواد چكار كنه....چقدر ما فرهنگيان بدبختيم كه بازيچه وزير و نمايندگان مجلسي شده ايم كه اكثريت شون از قشر خودمون هستند.خدايا خودت يك فكر به حال ما كن كه اينقدر بازي مون ندن خسته شديم
  • محمد A1 ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
    27 1
    سرهارواززیربرف دربیارید.مهم باشه که ببینیدکشورهای موفق دنیا برای نظام های اموزشی خود چه کردند تا به توسعه متوازن برسند.مثال بزنم وقتی امریکا احساس کردتوصنعت ساخت تجهیزات نظامی ازروسیه عقب افتاده کنگره بزرگترین بودجه تاریخ خودش روبرای تحول اموزش وپرورش اختصاص داد.اموزش وپرورش امریکا ازدانشگاه ها یاری خواست وتیمی از برجستگان علمی شکل گرفت ووارد عمل شدند. ونتیجه این شد. یاالمان، تنها راه توسعه رو، توسعه اموزش پرورش دید وعمل کرد. یکی از شاخص ها حقوق فرهنگیان بود که نه 75درصد بلکه 75برابر شد.اینها حرف نیست واقعییت های جهان امروزه. راهی جز تحول ساختاری همه جانبه اموزش وپرورش انهم نه توسط دانشگاهیان ،بلکه توسط دانشگاه های بزرگ واساتید برجسته ها نیست. به امید ان روز.یاحق
  • علی AE ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
    22 2
    به نظر می رسد ابتدا باید ریس مجلس رو استیضاح کرد که نمیذاره این بی لیاقت استیضاح بشه .اون فردی بود بیمه طلایی رو بی خاصیت کرد
  • سجاد IR ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
    24 1
    واقعا این وزیر درد معلمان را نمی فهمد چون همیشه در خوابه
  • بی نام IR ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
    6 5
    بهتره همکاران باتحقیق ومطالعه اظهار نظر بفرمایند مشکل آپ شخص وزیر نیست مشکل نبود اعتبار وپول است که تمام کشور درگیر این مسئله می باشد مجلس می تواند با قبول تصویب قانون هایی به نفع آپ خدمت کند ازجمله گرفتن مالیات ازآستان قدس رضوی وبرخی موسسات اقتصادی نظامی وهزینه کردن آن درآموزش وپرورش خدمت بزرگی به ملت ومعلمان داشته باندوگرنه هرکی هم بیادباهمین معضلات مواجه می شود.
  • بی نام IR ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
    13 2
    اصرار در بازگشایی مدارس در روز پنج شنبه ها؛ پیگیر نبودن مطالبات فرهنگیان؛ افزایش مشکلات معشیتی فرهنگیان و تبعیضی که دولت در سال 93 برای آفزایش حقوق فرهنگیان نسبت به سایر ارگان ها قائل شد؛ و بیمه ای فقط بار مالی فرهنگیان را افزود و دردی را دوا نکرد و نهایتا عدم رسیدگی به وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان که سرمایه میلیاردی این قشر در اختیار تعدادی محدود از افرادی قرار گرفته که حاضر به ارائه یک گزارش مالی شفاف نیستند
  • بی نام EU ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
    16 1
    سلام به فکر معیشت معلمان باشید
  • جمشید IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
    3 7
    متاسفانه چندین سال است که مجلس به جای اینکه فکری برای آبادانی کشور و رفاه مردم بکند صبح تا غروب نمایندگان محترم در مجلس نشسته و در فکر این هستند که چه کسی را استیضاح کنند با این کارها هیچ سودی به جیب مردددددددددددددددددددددم نمی رودخدا به حال ما رحم کند
  • ساعی IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
    6 1
    یک مدرسه ابتدایی دخترانه توی کوچه ما هست که تا ساعت 5 عصر روزی 15 دفعه با صدای بلند بلندگو موسیقی بعنوان زنگ مدرسه پخش میکند که باعث ناراحتی کل محل شده و هرچی پیگیری کرده ایم مشگل حل نشده مگر نمیشود این زنگ مدرسه در داخل راهرو ها زده شود یا حداقل جهت بلندگو به طرف ساختمان مدرسه باشد نه به طرف خانه های مردم آدرس بلوار مرزداران بلوار اریافر خیابان دریا کوچه نیلوفر
  • محمد IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
    15 3
    تو رو خدا استیضاح کنید فانی رو
  • بی نام A1 ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
    7 1
    وزیر محترم یه تغییراتی هم البته اعمال کرده مثلا الان در فصل امتحانات دانش اموزان دبیرستانی بعد ازامتحان دادن به خانه بر میگردند ولی معلمان باید تا اخر وقت در مدرسه بمانند یکی نیست جواب بده اخه وقتی دانش اموز نیست حضور معلم چه توجیهی داره جز ناراضی کردن معلمان خلاصه فقط دوست دارن معلمان را اذیت کنن ما با بیست سال سابقه دارم همچین چیزی ندیده بودم
  • بی نام FI ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۸
    7 1
    به وضع هنرستان کوکبی شهر پرند رسیدگی کنید
  • بی نام FI ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    7 1
    آموزش و پرورش سود معوقات را هم باید بر اساس تورم و نرخ سود بانکی بدهد .
  • جاسم IR ۲۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    2 3
    اینقدر این مسیولین ومعلمین مدارس را اذیت نکنید که این ها از ناراحتی صدای بلندگو ها را زیاد کنند وهمسایها اذیت شوند
  • خانعلی IR ۲۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    1 1
    گفته میشود شهرداری به مدیران ومعاونین مدارسی که در طرح امار گیری تردد از خانواده دانش اموزان شرکت داشته اند نفری یک دستگاه تبلت داده است
  • بی نام A1 ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    2 2
    در هر شرکت و ارگانی تسهیلاتی متناسب با کار سازمانی برای خانواده و فرزندان قائل هستند . در آموزش و پرورش حتی فرزند فرهنگی از تحصیل رایگان محروم است
  • ایرانی A1 ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    7 2
    گدای روی پل وضعش از معلما بهتره لطفا،حتما، خواهشا این فانی رو استیضاح کنید و یه ادم درست بزارید البته اینم بگم که مشکل اصلی از دولت تدبیر و امیده...... گرفتی چی شد؟؟ دولت تدبر و امیییییییید
  • بی نام IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    10 1
    پست وزارت آموزش وپرورش درحد وقواره فانی نیست مثال ازوقتی که آقای فانی وزیر شده مدیر ومعاونین مدارس ابتدایی بایددرس ورزش وقرآن راتدریس کنند شما حساب کنید مدرسه من 8کلاس دارد با32 ساعت تدریس چگونه می شود هم مدرسه را اداره کرد همتدریس علاوه براین همین مدرسه با 200دانش آموز خدمتگزار رسمی هم نداره به این میگن وزارت اداره کردن
  • باید برود A1 ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۴
    7 2
    استیضاحش کنید اینو
  • بی نام A1 ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    2 3
    ناکار ا بودن فانی محرز است چرااستعفا نمیدهد
  • مرویه A1 ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۲
    8 1
    تورو خدا اگر برایتان مقدور است وزیر بهداشت را با حفظ سمت به سرپرستی وزارت اموزش و پرورش منصوب کنید چون وزیر اموزش وپرورش عضو خنثی هیئت دولت است.
  • محمدی A1 ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۱
    3 1
    خواهشن وزیر بهداشت را برای آموزش پرورش انتخاب کنید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین