به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه آزاد؛ حمید میرزاده در دومین روز شصت و نهمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد گفت: امیدوارم تصمیمات اجلاس 69 تا سال آینده اجرایی شود و اجلاس بعدی برای جمع بندی نتایج تمام مصوبات این اجلاس برگزار شود.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر توسعه دانش، فرهنگ و اقتصاد در کشور گفت: این سه عنصر بنا به گفته ایشان، موجبات اقتدار کشور را فراهم می کند و به همین دلیل شعار این اجلاس «دانش، فرهنگ و اقتصاد» برگزیده شد.
میرزاده ادامه داد: برای اداره بزرگترین دانشگاه حضوری جهان باید جدی باشیم تا برنامه ها را به سرعت به پیش بریم زیرا هم اکنون کارشکنی هایی نیز از بیرون به دانشگاه تحمیل می شود که در نتیجه کار و تلاش جدی و ایثارگرانه می توان از تمامی آنها گذر کرد.
رئیس دانشگاه آزاد گفت: با سنگ زیر آسیاب شدن و تحمل همه سختی ها و مشکلات و کارشکنی ها، به لطف خدا دانشگاه آزاد اسلامی را به برندی معتبر در سطح ملی، منطقه ای و حتی جهانی تبدیل خواهیم کرد.
وی با تاکید بر سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر بازسازی تمدن اسلامی و ایرانی گفت: ماموریت امروز دانشگاه های ایران همین موضوع است زیرا نظر ایشان برای همه فصل الخطاب است و به این دلیل استمرار حرکت پرشتاب علمی، نیاز واقعی امروز ماست.
میرزاده گفت: بر سه محور دانش، فرهنگ و اقتصاد در طول سال گذشته اقدامات بسیار خوبی انجام شده و با تهیه و تدوین ساختارها و آیین نامه های مناسب، به زودی شاهد تحقق اهداف و برنامه ها و تصمیمات مهم این اجلاس در زمینه توسعه علمی و فناوری کشور باشیم.
او با تاکید بر استمرار حرکت پرشتاب علمی در کشور گفت: جذب هیات علمی، توجه به اقتصاد مقاومتی و تشکیل شرکت های دانش بنیان، توسعه تحصیلات تکمیلی و همچنین رهایی از وابستگی به درآمدهای شهریه از جمله اقدامات مهم سال گذشته در مسیر تحقق هدف استمرار حرکت علمی است.
وابستگی 60 درصدی به شهریه تا پایان سال 96
وی با اشاره به وابستگی 25درصدی دانشگاههای بزرگ دنیا به شهریه دانشجویان گفت: برنامه ریزی ما نیز حرکت در این مسیر است تا در پایان سال 96 وابستگی ما به شهریه های دانشجویان به 60درصد کاهش یابد.
میرزاده درباره سهم دانشگاه ها در تولید علم کشور گفت: هم اکنون سهم ایران در تولید علم جهانی یک و هشت دهم درصد است و افزایش این سهم به طور حتم وظیفه نخستین تمام دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور است. 30درصد بار پژوهشی و 40درصد بار آموزش عالی کشور برعهده دانشگاه آزاد اسلامی است و قریب به 30هزار عضو هیات علمی تمام وقت هم اکنون مشغول فعالیت و تولید مقالات علمی در این دانشگاه هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تا پایان سال 1404 سهم ایران در تولید علم جهانی باید چهار و نیم درصد افزایش یابد که سهم دانشگاه آزاد اسلامی از این عدد، رقمی در حدود دو و نیم درصد خواهد بود.
دانشگاه آزاد، دانشگاهی برای آزاد اندیشی و توسعه علمی کشور است
میرزاده با تاکید بر پرهیز از حاشیه پردازی و توجه به حاشیه ها در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه محلی برای توسعه علم و فناوری است و بنا به گفته آیت الله وحید خراسانی در تفسیر عنوان دانشگاه آزاد اسلامی؛ این دانشگاه محلی برای توسعه علمی، توسعه اسلامیت و توسعه آزاداندیشی و آزادنگری است. دانشگاهی که برنامه های بسیار بزرگی پیش رو دارد، نمی تواند وارد جناح بندی های سیاسی چپ و راست شود.
او به سند توسعه علم و فناوری اشاره کرده و گفت: براساس اهداف این سند، ایران باید تا سال 1404 به قطب نخست علمی در منطقه تبدیل شود و سهم فعالیت های اقتصادی دانش بنیان در تولید ناخالص ملی به 50درصد افزایش یابد. هم اکنون تولید ناخالص ملی کشور 500 میلیارد دلار است که بنا بر پیش بینی ها، تا پایان 1404 به 1000 میلیارد دلار خواهد رسید که 50درصد آن در حدود 500 میلیارد دلار خواهد بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تحقق این اهداف برعهده دانشگاههای کشور به صورت عام ودانشگاه آزاد اسلامی به صورت خاص است و از همین روست که تلاش داریم در مسیر استخدام اعضای هیات علمی تمام وقت و متوقف کردن تدریجی فعالیت حق التدریسی اساتید در واحدهای بزرگ حرکت کنیم.
نسبت استاد به دانشجو را یک به 32 می کنیم
وی با اشاره به برنامه های معاونت آموزشی دانشگاه ادامه داد: از برنامه این معاونت برای استخدام اعضای هیات علمی جدید حمایت می کنیم و توقع داریم اعضای هیات امنای مرکزی دانشگاه نیز با تعیین ردیف بودجه مشخص برای جذب هیات علمی جدید برای سال آینده در بودجه این دانشگاه موافقت کنند.
میرزاده ادامه داد: هم اکنون نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی 1 به 50 است که این عدد باید 1 به 32 شود.
با هرگونه برخود نامناسب با دانشجو مقابله می کنم
وی با تاکید بر سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی مبنی بر اهمیت تکریم دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: موتور محرکه این دانشگاه، دانشجویان هستند و تکریم این عزیزان از اصول خدشه ناپذیر مدیریت دانشگاه است و در همین زمینه به بازرسی دانشگاه اختیار تام داده شده تا با هرگونه برخوردهای ناشایست با دانشجویان در هر واحدی به شدت برخورد کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: به طور حتم یکی از حقوق اصلی دانشگاهیان داشتن اساتید خوب و باکیفیت است و ما نیز به همین منظور بر استخدام اعضای هیات علمی جدید تمام وقت اصرار داریم که البته این موضوع مورد توجه وزارت علوم نیز هستم.
دکتر میرزاده با اشاره به تحصیلات تکمیلی در دانشگاه گفت: تمامی واحدها برای رشته های جدید خود در مقاطع ارشد و دکتری باید اساتید موردنیاز خود را جذب کنند و به همین دلیل برنامه جذب 5هزار استاد در سال را تدوین کرده ایم.
پیش قراول توسعه تحصیلات تکمیلی در کشور هستیم
وی با اشاره به حضور 50هزار استاد تمام وقت در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هم اکنون این دانشگاه بزرگترین ذخیره علمی کشور را در اختیار دارد و در کنار این، برای تربیت 7هزار مربی خود و پیوستن آنها به چرخه هیات علمی برنامه ریزی کرده ایم.
وی ادامه داد: نُرم تحصیلات تکمیلی در کشور زیر 15درصد است و دانشگاه آزاداسلامی با توسعه تحصیلات تکمیلی، پیش قراول این حرکت عظیم در کشور شده است.
واحدهای زیان ده تا پایان اسفند سال جاری به 100 واحد کاهش خواهند یافت
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دربخش دیگری از سخنانش به واحدهای زیان ده اشاره کرد و گفت: تعداد واحدهای زیان ده در سال جاری به 171 واحد رسید که با توجه به اقدامات انجام شده، تا پایان اسفندماه این تعداد به 100 واحد کاهش خواهد یافت.
وی همچنین به طرح های فرهنگی ماندگار در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: 300 طرح در 8 حوزه برای طرح های فرهنگی ماندگار تهیه و تدوین شده که به امید خدا با اجرای آنها نقش دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه فرهنگی کشور بیش از پیش نمایان خواهد شد.
کرایه دادن دانشگاه به جناح های سیاسی به هیچ وجه قابل قبول نیست
وی با تاکید بر رعایت شأن دانشگاه گفت: کرایه دادن دانشگاه به جناح های سیاسی به هیچ وجه قابل قبول نیست زیرا شأن دانشگاه به مراتب بالاتر بوده و به هیچ وجه دانشگاه وارد این عرصه نخواهدشد. تشکل های دانشگاه نیز باید رویکرد خود را رویکردی فرهنگی و سیاسی در نظر گرفته و در این چارچوب فعالیت کنند.
میرزاده همچنین بر برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد و گفت: نهادهای خارج از دانشگاه به هیچ عنوان حق دخالت در مسائل دانشگاه را براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارند و برای کوچکترین دخالتی باید از کمیسیون سه نفره زیرنظر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها مجوز بگیرند.
او گفت: هیچ رئیس واحدی حق برخورد ضعیف در این رابطه را ندارد و این موضوع به هیچ وجه قابل قبول نیست که عده ای دانشگاه را تریبونی برای اتهام زنی به بزرگان نظام همچون آیت الله هاشمی رفسنجانی کنند. دانشگاه آزاد اسلامی از سوی این شخص بزرگ و شناسنامه انقلاب در دوران جنگ تحمیلی تاسیس شد و اتهام زنی به ایشان در این دانشگاه و بزرگان دیگر نظام به هیچ عنوان قابل توجیه نیست و طبق قانون با آن برخورد خواهد شد.
خدمات بزرگ آیت الله هاشمی رفسنجانی غیر قابل انکار است
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگر این دانشگاه نبود، به طور حتم ایران نمی توانست به پوسته اول یا دوم جهان وارد شده و این تعداد مقالات علمی تولید کند. خدمات آیت الله هاشمی در گوشه گوشه کشور نمایان است و آینده نگری شانهمچون مترو تهران که روزانه 2میلیون نفر را جابجا می کند و دانشگاه آزاد اسلامی که بی شک بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی در حوزه آموزش عالی است به خوبی مشهود است.
میرزاده با بیان اینکه کسانی که به گفته امام خمینی (ره) توانایی اداره کردن یک اداره کوچک را نداشتند، امروز از رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام انتقاد می کنند، گفت: روسای واحد موظفند قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی را رعایت کنند و به هیچ گروه و جناحی اجازه نمی دهیم با هر نام و تابلویی به بزرگان نظام در این دانشگاه توهین کنند .
وی همچنین با اشاره به سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی در مراسم افتتاحیه اجلاس تاکید کرد: تاسیس رشته آینده پژوهی در دانشگاه آزاد اسلامی از جمله پیشنهادات مهم ایشان بود که باید معاونت آموزش و پژوهش، کارگروهی را در این زمینه به سرعت ایجاد کند تا با همکاری دانشمندان داخل و خارج از دانشگاه، آیین نامه مدونی در این راستا تدوین کنند.
میرزاده گفت: تربیت مدیران سطح بالا برای کشور و توجه هرچه بیشتر به نخبگان جوان از دیگر تاکیدات آیت الله هاشمی در روز گذشته بود که به طور حتم به آن توجه ویژه ای خواهد شد.
او سپس با اشاره به بخشنامه عدم تجسس در زندگی خصوصی اساتید و دانشجویان، به ذکر حکایتی از گلستان سعدی پرداخت و گفت: «بر ظاهرش عیب نمی بینم و در باطنش غیب نمی دانم». روسای واحد نیازی به تجسس بی مورد در امور اساتید و دانشجویان ندارند و اجازه ندهند نشاط علمی و سیاسی که در دانشگاهها در یک سال گذشته ایجاد شده، از بین برود.
۴۷۴۷
نظر شما