نویسنده «شهری که زیر درختان سدر مرد» داستان دیگری را به پایان برده است

 

مسعود لواسانی: نویسنده کتاب «شهری که زیر درختان سدر مرد» خسرو حمزوی، این روزها مشغول ویرایش نهایی داستانی است که به صورت موقت «افسانه مامیران» می‌خواندش و می‌گوید حدود یک سال است که مشغول نگارش آن است.

از او در مورد معنی این نام برای کتاب جدیدش سؤال می‌کنم که می‌گوید: «مامیران یا میر میران نامی است که در فرهنگ سنتی و فولکلور ما به نوعی دارو اطلاق می‌شود که برای رفع ضعف، به چشم می‌مالند و اعتقاد دارند این دارو که میرمیران می‌گویند ضعف بینایی را بر طرف می‌کند».

خب آقای حمزوی این نام نهایی این رمان یا کتاب جدید شماست؟

نمی‌دانم؛ معمولا من تا روزهای آخری که کتاب را می‌خواهم به دست ناشر بسپارم نامی برای کتاب انتخاب نمی‌کنم و این موقع است که بر اساس یک نگاه کلی به کتاب اسمی برایش می‌گذارم.

خسرو حمزوی این اثر داستانی جدید را که تازگی به اتمام رسانده است به انتشارات روشنگران و مطالعات زنان که تاکنون چهار کتاب را از او تحویل گرفته ، برای انتشار خواهد سپرد.

او در مورد سرنوشت دو کتاب آخرش که مدت‌ها است از سوی روشنگران در انتظار دریافت مجوز انتشار است، می‌گوید: «رمان «در بیشه‌های آسوریک» بیش از سه سال است که برای دریافت مجوز انتشار به وزارت ارشاد سپرده شده است و هنوز خبری در مورد اجازه انتشار یافتن از سوی اداره کتاب به ناشر اعلام نشده است. همچنین کتاب «هرم نیم‌روز» نیز که یک سال است به وزارت ارشاد سپرده شده همچنان در انتظار دریافت مجوز مانده است.

از وی در مورد تجدید چاپ کتاب «‌شهری که زیر درختان سدر مرد» سؤال می‌کنم که می‌گوید: «این کتاب بیش از پنج سال است که تجدید چاپ نشده و اکنون در بازار کتاب نایاب است و در مورد تجدید کتاب آن انتشارات روشنگران باید تصمیم بگیرد و فعلا که تصمیمی برای این کار ندارد».

حمزوی شرایط کنونی وزارت ارشاد را یکی از دلایل تجدید چاپ نشدن کتاب «شهری که زیر درختان سدر مرد» عنوان می‌کند.

آقای حمزوی در مورد فضای این داستان بگوید، داستان است دیگر؟

بله این کتاب داستانی است که مثل همه داستان‌های دیگر من در دوران معاصر اتفاق می‌افتد و باز مانند دیگر کارهای گذشته من نیز ماجراهای آن در «شارستان» روی می‌دهد.

حمزوی خود را انسانی غیرسیاسی می‌داند که از مسائل سیاسی دوری می‌کند و فضای داستان‌هایی که می‌نویسد به گفته خودش غیرسیاسی است. او اعتقاد دارد برخی برداشت‌ها از سوی منتقدان مغرض در سال‌های اخیر باعث شد که نگاه‌ها به سمت آثارش سیاسی باشد و برخی فکر کنند او نویسنده‌ای سیاسی است که معانی سیاسی را پشت کلماتش پنهان می‌کند. در حالی که حمزوی اعتقاد دارد دغدغه اساسی او انسان است و او تنها در مورد انسان است که می‌نویسد.

«افسانه مامیران» داستانی است که حجمی حدود 400 صفحه دارد و حمزوی به تازگی آن را به پایان برده و مشغول ویراش نهایی آن برای تحویل به انتشارات روشنگران و مطالعات زنان است.

خسرو حمزوی در سال 1308 متولد شد و نخستین رمانش را در سال ۱۳۵۲ منتشر کرده است. 

او  پس از سکوتی طولانی با نوشتن رمان «وقتی سموم بر تن یک ساق می وزید» در آغاز 1370 بار دیگر خود را با جامعه ادبی کشور معرفی کرد. کتاب «وقتی سموم بر تن یک ساق می‌وزید» از همین نویسنده به دلیل ارزش ویژه اثر در فرم و ساخت و محتوا یکی از یک صد اثر داستانی برگزیده بعد از انقلاب شناخته شد.

هشت سال پس از آن با نوشتن و انتشار رمان «شهری که زیر درختان سدر مرد» جایزه «کتاب سال منتقدان مطبوعات» را از آنِ خود کرد و همچنین نامزد دریافت جایزه «مهرگان» سال 1380 شد. این رمان همچنین در کمتر از سه سال به چاپ چهارم نیز رسید.

«خش خش تن برهمه تاک» نیز مجموعه چهار داستان کوتاه از اوست که محور اصلی آن‌ها سرگردانی و رنج آدم‌ها بین سنت‌گرایی و نوجویی است.

 

کد خبر 4059

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار