رابطه میان کرهشمالی و جنوبی مدتهاست که توجه جهانیان را به سمت خود جلب کرده است. دو کره ابتدا در سالهای 1950 تا 1953 جنگی بیامان را تجربه کردند. پس از آن دو طرف آتشبسی شکننده و البته شفاهی را ملاک کار خود قرار دادند. هیچگاه پیمان صلحی میان دوطرف به امضا نرسید. کرهشمالی با خیال راحت مسیر هستهای خود را دنبال کرد و اکنون با دردست داشتن بمب هسته ای به نوعی بر منطقه حکمرانی میکند . در این میان رابطه میان دو کره بیشتر از منظر بین المللی به دعوای خواهر و برادر می ماند. دو کره اواخر هفته گذشته چهل و هشت ساعت تمام برای هم در دریای زرد خط و نشان کشیدند. همه خود را برای ناآرامی طولانی مدت در شبه جزیره کره مهیا کرده بودند در نهایت اما همه چیز به حالت عادی در آمد . اکنون هم دو طرف فارغ از آنچه که میان آنها گذشته بود ، گفتوگوهای رسمی را درخصوص مجموعه صنعتی مشترک در خاک کره شمالی برگزار کردند.
کره شمالی هفته گذشته در جریان یک رزمایش دهها گلوله توپ را از سواحل خود به سمت مرز دریایی با کره جنوبی شلیک کرد که باعث شد کره جنوبی نیز با یک سری شلیکهای اخطار به آن پاسخ دهد. این تبادل آتش هیچ تلفات یا خسارتی نداشت و مقامهای کره جنوبی گفتند که گلولههای توپ شلیک شده از طرف کره شمالی در آب افتادهاند.
به گزارش آسوشییتدپرس، به رغم این تنش مرزی مقامهای دو کره ، طبق برنامه قبلی به منظور مذاکره درباره چگونگی توسعه پارک صنعتی مشترک خود در شهر مرزی کائهسونگ واقع در کره شمالی در این شهر دیدار کردند. جزئیات این دیدار هنوز منتشر نشده است. این نشست یک روزه اولین گفتوگوی بین دو کره در سطح کاری در خصوص توسعه مجموعه کائه سونگ از ماه ژوئن گذشته است. مجموعه کائه سونگ ترکیبی از سرمایه و دانش کره جنوبی به همراه کارگران ارزان کره شمالی است که در سال 2004 افتتاح شد.
تنشها بین دو کره در سال گذشته این پروژه را به خطر انداخت. دو کره از زمان پایان جنگ سه ساله خود در سال 1953 به لحاظ حقوقی در وضعیت جنگی به سر میبرند، زیرا پایان جنگ آنها با یک آتش بس موقت حاصل شد نه یک پیمان صلح. کره شمالی در ماههای اخیر سعی در برقراری رابطه با آمریکا و کره جنوبی داشته است و در ماه دسامبر مقامهای این کشور به همراه مقامهای کره جنوبی از پارکهای صنعتی در چین و ویتنام بازدید کرد. دو کره ماه گذشته در کائه سونگ به منظور ارزیابی این بازدید دیدار کردند ولی پیشرفت قابل توجهی حاصل نکردند و مقامهای سئول درخواستهای کره شمالی برای افزایش دستمزد کارگران کره شمالی را نپذیرفتند.
نظر شما