رحمانیان نمایش اپیزودیک تازه‌ای را به روی صحنه می‌برد/ اجرای «سینماهای من» از خردادماه

نشست خبری نمایش تازه محمد رحمانیان «سینماهای من» برگزار شد. این نمایش از سوم تا دوازدهم خرداد در سالن سینمای چارسو به روی صحنه می‌رود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رحمانیان در این نشست پیرامون داستان نمایش تازه‌اش گفت: «داستان این نمایش جزو دغدغه‌های قدیمی من بود ولی با برگزاری مراسم بزرگداشت سیدمحمد بهشتی کلید ساخت آن زده شد. چون من در آن مراسم یک نمایش کوتاه نوشتم که این بزرگداشت مدخلی شد تا مسائل سینمای ایران در قبل و بعد از انقلاب بپردازم.» 

او همچنین به مقاله‌ای از آیدین آغداشلو با «سینماهای من» اشاره کرد که در مجله فیلم منتشر شده بود: «او در آن مقاله به مرور سینماها از بچگی خودش تا به امروز پرداخته بود و من نام این نمایش را با اجازه از آغداشلو «سینماهای من» انتخاب کردم.»

رحمانیان ساخت این نمایش را بسیار متاثر از این مقاله دانست و افزود: «در آن مقاله، آغداشلو در کنار این که سینماهای ایران را در دوره‌های مختلف مرور می‌کرد شرایط سیاسی و اجتماعی ایران را نیز به شکل جذاب و تاثیرگذاری مورد بررسی رار داده بود.» 

به گفته این کارگردان نمایش «سینماهای من» شامل ۴ اپیزود می‌شود که در آن ۴ سینمای قدیمی ایران مرور خواهد شد. سینما کاپری که در میدان ۲۴ اسفند سابق و میدان انقلاب کنونی واقع شده بود و دو بار در آبان ۵۷ دچار آتش سوزی شد و بعد از بازسازی با عنوان سینما بهمن به کار خود ادامه داد، سینما شهر فرنگ، سینما رادیو سیتی که سال ۳۷ افتتاح شد و آن هم در ایام انقلاب به آتش کشیده شد و سینما متروپل که در اطراف لاله‌زار ساخته شده، از جمله سینماهایی هستند که در این نمایش به آنها پرداخته می‌شود. 

رحمانیان چهار اپیزود نمایشنامه خود را این گونه توصیف کرد: «در اپیزود سینما کاپری به بررسی سینمای موج نوی ایران و ۱۲ سال طلایی آن از سال ۴۵ تا ۵۷ می‌پردازم. اپیزود سینمای شهر فرنگ با نگاهی به سینمای دهه ۶۰ ایران نوشته شده، سینما رادیو سیتی که یکی از پاتوق های سینمای روشنفکری در آن زمان بود به فیلم‌های روشنفکری سینمای ایران نگاه می‌کند و اپیزود آخر به عنوان سینما متروپل نگاهی به تاریخ سینمای دهه ۸۰ ایران خواهد داشت که در این اپیزود فیلم‌های زنانه و فیلم‌هایی که ستارگان آن از میان دخترها به میان آمده‌اند مورد بررسی قرار می‌گیرد.» 

او با اشاره به امکاناتی که سینما چارسو در اختیار گروه قرار داده اظهار داشت:‌«علت انتخاب سالن نمایش در سینمای  چارسو نیز محتوای نمایشنامه من بود. سینما به عنوان کانسپت اصلی نمایشنامه است و اجرای آن در سینما فضای بهتری را به تماشاگران منتقل خواهد کرد. این سالن به ما امکان داد تا صحنه را کمی عریض‌تر کنیم و بازیگران بتوانند از پشت صحنه وارد شوند. علاوه بر آن برای این نمایش نیاز به ساز پیانو داشتیم که خوشبختانه این سینما برای ما پیانو را نیز فراهم ساخت. با توجه به اینکه من برای نمایش هامون‌باز‌ها نیز درخواست سالن نمایش کرده بودم؛ ترجیح دادم تا نمایش را در سالن سینماجرا کنم.»

او درباره زمان اجرا نیز توضیح داد: «این نمایش از سوم تا دوازدهم خرداد هر روز ساعت۷ روی صحنه خواهد رفت که در هر سانس تعداد ۳۱۳ بلیت با قیمت ۳۰ و ۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. اصلیترین علتی که باعث شد این نمایش تنها ۱۰ روز روی صحنه باشد؛ مضمون و محتوای آن بود که من فکر می‌کنم مخاطب چندانی نخواهد داشت و تنها مخاطبانی که علاقه‌مند و دغدغه‌مند به مسائل سینما هستند از این نمایش لذت خواهند برد. به این ترتیب ما کمتر میزبان تماشاگران اتفاقی نمایش خواهیم بود.»

رحمانیان با اشاره به علاقه‌اش به سینما؛ عنوان کرد: «برنامه‌های دیگر من نیز بسیار وابسته به سینما خواهد بود و من در نظر دارم تا نمایش گوزن‌ها و نمایش طبیعت سهراب بی‌جان درباره سهراب شهید ثالث را نیز در سالن سینما اجرا کنم. علاوه بر این؛ نمایش هامون باز‌ها نیز بر اساس مستند مانی حقیقی؛ به زودی روی صحنه خواهد رفت.»

او در پایان گفت: «در این نمایش؛ علی عمرانی، افشین هاشمی، حبیب رضایی، بهنوش طباطبایی، علی تاجمیر، هانا کامکار، فرشته حسینی، مهتاب نصیرپور، احسان کرم، هومن برق‌نورد و اشکان خطیبی،معصومه رحمانی من را همراهی خواهند کرد و سامان احتشامی نیز که از نمایش ترانه‌های قدیمی همراه ماست؛ وظیفه اجرای موسیقی را به عهده خواهد داشت.»

۵۷۲۴۴

کد خبر 414939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 8 =