" مایر هارتینگ " نماینده اتریش در سازمان ملل

اتریش از مهر ماه سال جاری به همراه کشورهای ترکیه و ژاپن به عضویت غیردائم شورای امنیت سازمان ملل انتخاب شد .عضویت برای این کشورها برای دوره 2009 تا 2010 میلادی پیش بینی شده است . رای گیری برای عضویت غیردائم در شورای امنیت هر دوسال یکبار برگزار می شود .اتریش در نظر دارد از فرصت دو ساله عضویت غیر دائم در شورای امنیت استفاده کرده و برای برخورداری از کرسی دائم شورای امنیت سازمان ملل تلاش کند .

 از عضویت غیردائم اتریش در شورای امنیت سازمان ملل 2 ماه می گذرد . چه ارزیابی در این باره دارید ؟
این دو ماه با چالشهای زیادی در زمینه سیاست خارجی روبرو بودیم . عضویت غیردائم اتریش در شورای امنیت سازمان ملل همزمان با آغاز درگیری های غزه بود که این موضوع کمی برای ما مسئله ساز شد .  از سوی دیگر موضوع تمدید حضور نظامی نیروهای سازمان ملل در چاد نیز این نهاد را با چالشی دیگر روبرو کرده بود .این در حالی است که اتریش نیز از پیش برنامه داشت تا به مسائلی مانند حقوق بشر به خصوص در میان کشورهای آفریقایی و در کشورهایی که به نوعی با بحران روبرو بودند ، بپردازد .شورای امنیت همواره اطلاعات به روزی را از مناطق مختلف جهان در دست دارد که بنا به شرایط لزوم به آنها رسیدگی کرده و تصمیمات مقتضی را اتخاذ می کند .

تصمیم گیریهای شورای امنیت در این دوره را چگونه ارزیابی می کنید ؟
اکثر تصمیم گیریهای شورای امنیت سازمان ملل با اکثریت آراء و بدون مخالفت انجام می شد . اتریش در این دوره از عضویت خود تلاش کرد تا زمینه را برای انجام گفتگوهای کافی برای رسیدن به نتیجه و کسب رای فراهم آورد .در این دوره از عضویت اتریش در میان اعضای غیردائم شورای امنیت سازمان ملل گفتگوهای سازنده و مثبتی با کشورها و دولتهای مختلف انجام شد . از آمریکای لاتین گرفته تا آسیا و دولتهای آفریقایی .

 آیا بواسطه در پیش گرفتن سیاستهای مختلف در قبال کشورها نگرانی در میان اعضا بروز نمی کند ؟
در سازمان ملل بر خلاف اتحادیه اروپا درباره تمام جوانب مسائل مختلف مورد بحث و بررسی قرار می گیرد . به هر حال این از وظایف شورای امنیت سازمان ملل است که آزادی و امنیت را برای کشورهای جهان به ارمغان آورد .

در عین حال می بینیم که در درگیری میان روسیه و گرجستان ،شورای امنیت سازمان ملل در حاشیه قرار داشت ودر قبال مسئله غزه نیز شاهد قطعنامه دیرهنگام شورای امنیت بودیم ، در این باره چه نظری دارید ؟
نه من چنین عقیده ای ندارم که شورای امنیت در مسائل مهم بین المللی دچار کم کاری شده است . سازمان ملل در زمان بحران گرجستان شماری از نظامیان خود را روانه مرزهای این دو کشور کرد .این در حالی است که به تازگی مدت زمان حضور نیروهای نظامی سازمان ملل در این منطقه نیز تمدید شد .و اما درباره غزه نیز باید بگویم که شورای امنیت سازمان ملل تلاش کرد تا کشورهای عربی را به حل مناقشات غزه فرا خواند .

آیاشاهد اصلاحات سازمان ملل خواهیم بود؟
اصلاحات در سازمان ملل از زوایای مختلفی قابل بحث است . آنچه نیاز به بررسی بیشتر دارد اصلاحاتی است که متوجه شورای امنیت سازمان ملل می شود . تغییراتی که در ساختار این شورا و درباره تعداد اعضای آن مطرح است که روند ساده ای نبوده و دارای پیچیده گی های خاص خود است .

اتریش در دوره عضویت غیردائم شورای امنیت تمایلی برای عضویت دائم ندارد ؟ 
من ساعتهای زیادی را با همکارانم در شورای امنیت سازمان ملل می گذرانم . در مجمع عمومی سازمان ملل که در حال حاضر دارای 192 عضو است باب موضوع عضویت دائم در شورای امنیت سازمان ملل را باز کردم .به هر حال اتریش هم این توانایی را در خود می بیند که در میان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل جای گیرد .

روزنامه استاندارد/ترجمه:شقایق لامع زاده

کد خبر 4167

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین