به گزارش خبرآنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، «سینه ستبر ایران اسلامی» مدال افتخاری بود که رهبر معظم انقلاب بر سینه پر از یادگار ترکش دوران ایثار کرمانشاه همیشه سرافراز آویختند و آن را "چهره زیبای ایران اسلامی" خواندند.
آغاز و پایان جنگ هشت ساله تحمیلی در این استان بود و رشادتها و فداکاریهای مردان مرد و شیرزنانش از دوران عشق و ایثار در خاطرهها به یادگار مانده است؛ خاک دامنگیر این دیار پرمهر، سراسر ناگفتهها و رازهای سر بهمهر و قدمگاه لالههای گلگونکفنی است که در دلش آرمیدهاند.
بیش از 27 عملیات کوچک و بزرگ در دوران دفاع مقدس همچون مرصاد، بازیدراز، تنگ حاجیان، محمد رسولالله(ص)، والفجر 10، مطلعالفجر و... در استان کرمانشاه به ثبت رسیده است؛ گیلانغرب، دومین شهر مقاوم کشور در این دیار استوار ایستاده است.
رژیم بعث عراق در جنگ نابرابر هشت ساله علیه ایران نخستین تهاجمات متجاوزانهاش را از دشت خانلیلی قصرشیرین آغاز کرد و با رسوایی منافقان در عملیات غرورآفرین مرصاد آخرین قربانیانش را نیز در این استان گرفت.
خانقاه عرفان واقعی را به تعبیر شهید بهشتی باید در ارتفاعات بازیدراز جستوجو کرد؛ همان ارتفاعاتی که در اوایل جنگ به دست عراقیها افتاد و صدام کلید بغداد را برای بازپس گیریاش به ایرانیان وعده داده بود.
بمبارانهای وقت و بیوقت میگهای عراقی که برای سبک شدن هواپیماهایشان در هنگام بمباران شهرهای ایران موشکهای خود را بر سر زنان و کودکان کرمانشاهی میریختند و در راه بازگشت نیز باقیمانده بهاصطلاح نقل و نباتهایشان را باز هم نثار مقاومان این دیار میکردند هنوز در خاطرهها باقی است.
رقص تیزپروازان هوانیروز و عشق بازیشان در آسمان کرمانشاه و التهاب آن روزهایی که آژیرهای خطرش لالایی شبانه کودکان دیروز این دیار بوده هنوز در اذهان مردمان مقاوم این دیار نقش بسته است.
مقاومت مردم پاوه در برابر ضد انقلاب و رشادت دستمالسرخهایی که به رهبری شهید چمران مردانه ایستادگی کردند و مردمانی که در برابر منافقان کوردل با دست خالی ماندند و جنگیدند را نباید از یاد برد.
تبادل اسرا و میزبانی آزادگان سرفراز یکی دیگر از افتخارات سینه ستبر ایران اسلامی است که در 26 مرداد ماه سال 69 استان میزبان آزادگانی بود که پس از سالها تحمل رنج اسارت در اردوگاههای عراق به میهن اسلامی بازگشتند.
اینها تنها نمونههایی از وقایع پرافتخاری است که بر پیکره تاریخ شکوهمند این دیار ثبت شده، اما بزرگترین تهدید این افتخارات نسلی است که آنها را درک نکرده است.
ثبت این میراث ماندگار و نمایش این افتخارات میتواند تلنگری باشد برای نسلهای بعدی تا آنها نیز همچون راه و رسم عاشقی را از پدرانشان برای حراست از این ارزشها بیاموزند.
پارک موزههای دفاع مقدس بهترین مکان برای تبلور عینی این ارزشهاست و میتوان در آن علاوه بر نمایش ادوات جنگی در باغ موزه، مفاهیم دوران دفاع مقدس را بهخوبی انتقال داد.
حال استان کرمانشاه با این همه افتخاراتی که بیان شد و تنها گوشهای از پایمردیهای عاشقانش بود هنوز جای خالی یک خانه عشق را برای نمایش این افتخارات احساس میکند.
پارک موزه دفاع مقدس جایی است که میتواند ابعاد روحی، روانی و معنوی رزمندگان اسلام را در بحبوحه جنگ به نمایش بگذارد، اما نسل امروز از بسیاری از آن رشادتها بیاطلاع مانده است.
*کرمانشاه از لحاظ محتوا برای احداث پارک موزه غنی است
معاون فرهنگی سپاه حضرت نبیاکرم(ص) استان کرمانشاه نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه بر لزوم ثبت وقایع تلخ و شیرین زمان هشت سال دفاع مقدس در استان کرمانشاه تاکید کرد.
بهرام میرزایی با اشاره به جنایات جنگی اتفاق افتاده در استان کرمانشاه در جنگ تحمیلی، گفت: این وقایع باید برای نسل جوان که آن روزها را درک نکردهاند واکاوی شود.
وی ایجاد پارک موزه دفاع مقدس در استان کرمانشاه را برای نمایش رشادتها و دلاوریها رزمندگان ضروری دانست و افزود: کرمانشاه در دل جنگ حضور داشته و قطعا از نظر محتوا برای ایجاد پارک موزه بسیار غنی است.
*پارک موزه دفاع مقدس جانمایی شده است
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه از جانمایی پارک موزه دفاع مقدس استان کرمانشاه خبر داد.
مرادعلی محمدی احداث پارک موزه دفاع مقدس را یکی از دغدغههای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمانشاه عنوان کرد.
وی با بیان اینکه این پارک موزه در سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه بهعنوان نخستین خواسته مطرح شد، گفت: پس از رایزنی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع این موضوع در سفر معظمله مطرح و به تصویب رسید.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمانشاه بیان داشت: در ابتدا تنگه مرصاد برای احداث این پارک موزه در نظر گرفته شده بود.
به گفته محمدی، پس از رایزنی های مختلف بهعمل آمده، مسئولان و فرماندهان به دلیل حضور بیشتر مردم در این پارک خواستار انتقال آن از مرصاد به حوالی شهر کرمانشاه شدند.
وی ادامه داد: پس از این موضوع 6 نقطه دیگر برای پارک موزه پیشنهاد و در نهایت پارک شرقی شهر کرمانشاه برای این کار انتخاب شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: با این مکان نیز در جلسات شورای شهر و شهرداری کرمانشاه بهدلیل کمبود فضای سبز شهری مخالفت صورت گرفت.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمانشاه اضافه کرد: پس از جانمایی، برای این موضوع فضایی هشت هکتاری در نظر گرفته شده است.
محمدی با تصریح اینکه مشکل مالی و بودجه برای احداث این پارک موزه وجود ندارد و تنها مشکل مکان آن مطرح است، گفت: کرمانشاه طی سالهای دفاع مقدس نقش فراوانی داشته و از لحاظ محتوا برای ساخت این پارک موزه بسیار غنی است.
*احداث پارک موزه دفاع مقدس در یکی از ورودیهای شهر
عضو شورای اسلامی شهر کرمانشاه نیز در این خصوص به خبرنگار فارس در کرمانشاه گفت: علاقهمندیم که پارک موزه دفاع مقدس در یکی از ورودیهای شهر کرمانشاه ایجاد شود.
جواد جعفری بیان داشت: افرادی این موضوع را شروع کردند، اما محکم پیگیر نبودند ولی در صورت پیگیری و تعامل با شورای اسلامی شهر این موضوع تسریع پیدا میکند.
وی با بیان اینکه در شورای اسلامی شهر کرمانشاه مصوب شده که در یکی از ورودیهای شهر دروازه قرآن ایجاد شود، اضافه کرد: در صورت پیگیری میتوان این امکان را فراهم کرد که در یکی از ورودیهای شهر کرمانشاه پارک موزه دفاع مقدس احداث شود.
عضو شورای اسلامی شهر کرمانشاه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که جنگ از کرمانشاه شروع و در این استان پایان یافت، تصریح کرد: کرمانشاه در تمام طول هشت سال درگیر جنگ بوده و با این حال در برخی دیگر از شهرهای کشور این پارک ایجاد شده ولی در کرمانشاه احداث نشده است.
جعفری افزود: در سفر معظمله به استان کرمانشاه نیز بودجه خوبی برای آن در نظر گرفته شد، اما مسئولان مربوط بنا داشتند که این موزه را در طاقبستان ایجاد کنند که با توجه به تردد زیاد و مشکلات تملک شهرداری امکان این کار وجود نداشت.
وی بیان داشت: احداث این پارک موزه در پارک سراب قنبر که در حال احداث است پیشنهاد دیگری بود که با آن هم مخالفت شد.
عضو شورای اسلامی شهر کرمانشاه ورودی شهر کرمانشاه را بهترین گزینه برای احداث پارک موزه دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: در این صورت مسافران و زائران نیز میتوانند از این موزه بازدید کنند.
یک رزمنده دوران دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار کرد: کرمانشاه با تمام وقایع تلخ و شیرینی که از جنگ تحمیلی به یادگار دارد، هنوز بعد از گذشت 27 سال از نعمت مکانی برای نمایش این محتواها به نسل بعد از جنگ محروم است.
سعید قاسمی با بیان اینکه ارزش ساخت پارک موزه دفاع مقدس در استانی که به فرموده رهبر معظم انقلاب آغاز و پایان جنگ در آن اتفاق افتاد، کمتر از دفاع مقدس نیست.
این رزمنده دوران دفاع مقدس با تاکید بر لزوم تسریع در ساخت این پارک موزه در استان کرمانشاه، گفت: باید گنجینه و دستاوردهای دوران دفاع مقدس را به نسلهای بعدی انتقال داد.
قاسمی یادآور شد: ایجاد پارک موزه دفاع مقدس نقش ارزندهای در تبیین فرهنگ شهادت و گسترش فرهنگ مقاومت و جهاد دارد.
وی احداث باغ موزه دفاع مقدس را موجب حضور نسل جوان جامعه در این مکان دانست و گفت: این موضوع سبب برقراری ارتباط بیشتر با رشادتها و جانفشانیهای شهدا و جانبازان میشود.
انتهای پیام/
نظر شما