رییس مجلس شورای اسلامی گفت: 22 بهمن امسال باید دوستی، برابری، وفاق و حضور یکپارچه مردم را ترسیم کند.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، "علی لاریجانی" که پنج شنبه در جمع روحانیون، ائمه جماعات، خانواده های شهدا و ایثارگران و اعضای شورای شهرکرج در دهمین همایش روحانیون غرب استان تهران سخن می گفت، اظهار داشت: لاریجانی با تاکید بر اینکه ایران در شرایط کنونی در یک شرایط حساس و خطیر قرار دارد، ادامه داد: جمهوری اسلامی در 31 سال گذشته فراز و فرودهای مختلفی را در بخش های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی پشت سر گذاشته است.

وی افزود: آنچه مهم است این است که در این شرایط ما باید مبانی وحدت را که در بر دارنده افکار امام، راه شهدا، اندیشه های ولایت فقیه و آرمان های انقلاب است را به خوبی بشناسیم و با بهره گیری از این مبانی یک پرش اقتصادی را شاهد باشیم.

لاریجانی تاکید کرد: برای نیل به این مقصود باید بسترهای سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی را تسهیل کنیم تا بتوانیم این پرش اقتصادی را با موفقیت عملی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه مناقشات سیاسی به اعتبار ما لطمه می زند گفت: اتحاد درونی یکی از مسایل با اهمیت در موقعیت کنونی است چرا که اگر توفیقی طی 31 سال گذشته داشته ایم با اتکا به همین اتحاد درونی شکل گرفته است.

لاریجانی ادامه داد: ممکن است اختلاف نظرهایی در بین مسئولین و مردم باشد ولی مهم این است که این فهم در جامعه باشد که در مسائل استراتژیک متحد باشند و مبنا داشته باشند.

ما باید مبنای اتحاد خود را اسلام روحانیت آرمان های امام راه شهدا رهبری و ولایت فقیه قرار دهیم.

لاریجانی تأکید کرد: افراد سیاسی باید صف خود را از بیگانگان جدا کنند و به درک درستی برسند.

وی فزود: لفهم این موضوع در موقف کنونی یکی از مسایل مهم و ریشه ای است.

رییس قوه مقننه تصریح کرد: همه ما باید موقفی که امروزه در آن هستیم دقیق بشناسیم و از تجربه سی و یک ساله گذشته کشور که آرزوهای زیادی پشت این حرکت عظیم وجود داشت و خون‌های پرارزشی در راه انقلاب داده شد استفاده کنیم.

لاریجانی با بیان اینکه هرگاه انسان در یک جایگاه مهم قرار می‌گیرد باید به درستی آن را بشناسد گفت: ما در عالمی قرار داریم که همزمان با حرکت ما دیگران نیز حرکت می‌کنند.

رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: اگر نقاط قوت خود و میراث‌های کشور را به درستی نشناسیم و دشمن شناسی دقیقی نداشته باشیم دشمنان انقلاب اسلامی با رخنه به انقلاب اسلامی لطمه می‌زنند.

لاریجانی ادامه داد: بعد از گذشت 31 از حرکت عظیم انقلاب اسلامی که امام بزرگ آن را پایه گذاری کردند این نهضت پرفروغ در اسلام به وجود آمد. ما شرایط مختلفی را تجربه کردیم و فراز و فرودهای بسیاری داشتیم که نمی توان از آنها غفلت کرد.

وی در مقایسه دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی به نگاه و سلوک امام خمینی رحمة الله که راه را برای ما مشخص کردند اشاره کرد.

وی افزود: ما قبل از انقلاب کشوری بودیم تماما اسلامی و مردمی داشتیم مسلمان ولی بر مملکت ما یک دیکتاتور حکومت می‌کرد.

رئیس قوه مقننه یادآور شد: کشور ایران علیرغم اینکه مهد حوزه‌های تشیع اسلامی بود در آن زمان مؤتلف رژیم صهیونیستی بود و با فروش نفت به اسراییل باعث سرافکندگی سیاسی شده بود.

لاریجانی تصریح کرد: در زمان قبل از انقلاب که ایران مؤتلف اسراییل بود کار شاه این بود که با سفرای آمریکا و انگلیس چانه زنی کند و کاری به شرایط منطقه نداشته باشد.

وی در خصوص وضع داخلی سیاسی ایران در آن زمان گفت: در داخل ایران نیز یک دیکتاتوری عجیب و خفقان مطلق و زندانی بودن علما و روحانیون حاکم بود.

وی همچنین با تشریح وضعیت داخلی اقتصادی ایران در زمان قبل از انقلاب گفت: وقتی که مسئله نفت ایران مطرح شد کشور ایران از نظر ساختار اقتصادی به نفت وابسته شد و یکسری کارخانه‌های مونتاژ سازی را راه‌اندازی کرد لذا در آن زمان اقتصاد کشور اقتصادی وابسته و پوچ بود.

رئیس قوه مقننه تأکید کرد: اگر در ایران از نظر سیاسی تحولی پیدا نمی شد این کشور نمی توانست در مسیر اقتصادی گذشته دوام بیاورد.

لاریجانی ادامه داد: وابستگی ما به نفت معضلی بودکه در سال های پس از انقلاب نیز همچنان نگران کننده بود.

وی در خصوص توان صنعتی کشور قبل از انقلاب گفت: از این نظر مانیز ما در وضعیت پایینی بودیم و وضعیت فناوری برای ما فراهم نبود.

رئیس قوه مقننه همچنین با تشریح وضعیت فرهنگی آن دوره از ایران گفت: در چند دهه از ایران حرکت‌هایی ساماندهی شده بود برای ایجاد فرهنگی غیردینی و حتی ضد دینی که پهلوی دوم نیز در این زمینه اقدامات گسترده‌ای انجام داد.

لاریجانی تأکید کرد: از ابتدای مشروطه ما با سه جریان کاملا غربزده، مارکسیستی و روحانیت همراه بودیم که جریان روحانیت از جمله جریاناتی بود که مبارزات اصیلی انجام می داد و می‌توانست دست مردم را بگیرد.

رئیس مجلس با بیان اینکه در دوران شاه تلاش می شد تا جریان اصیل روحانیت سرکوب شود گفت: در آن زمان یکسری افراد روحانی نما برای تخریب این جریان ایجاد شد که جریان اصیل روحانیت راه خود را از آنها جدا کردند.

وی با بیان اینکه روحانیت یک حرکت عمیق به هم تنیده با مردم داشتند گفت: همواره شاه تلاش می کرد این حرکت را سرکوب کند و همواره دو حلقه دیگر را تشویق می‌کرد و استراتژی آن این بود که دو حلقه غرب زده اولی راجذب و حاکم کند تا انگیزه کافی برای از بین بردن جریان روحانیت وجود داشته باشد.

رئیس مجلس ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی موجی علیه روحانیت ایجاد شد عده ای می‌خواستند با ادبیاتی روحانیت را حذف کنند ولی بیداری امام خمینی مانع این کار شد.

لاریجانی با بیان اینکه بالاخره انقلاب سالامی با رهبری هوشمندانه امام خمینی رحمة الله پیروز شد تأکید کرد: رهبران صدر انقلاب اسلامی و شخصیت هایی مانند شهید بهشتی، باهنر و حضرت آیت الله خامنه‌ای از طبقه اطراف امام بودند.

وی افزود: یکی از مشکلات غربیها با انقلاب ما این بود که آنها شناختی از فرهنگ ایرانی و اسلامی ما نداشتند ولی یکی از نکات ممتاز انقلاب ما این بود که ما همواره از رهبری قوی ، فقیه، فیلسوف و عارف در مسائل سیاسی برخوردار بودیم.

لاریجانی یکی از حوادث مهم ایران را عصر روز 21 بهمن ماه خواند و گفت: آن روز اگر این تصمیم شجاعانه و دقیق از سوی امام گرفته نمی شد مسیر انقلاب تغییر می‌کرد.

وی همچنین روحانیت را از دیگر مزایای دوران اصیل انقلاب خواند.

وی یادآور شد: در همه مقاطع بعد از انقلاب آمرکیا همواره مقابل ایران ایستاده بود و جریانات چپ و راست به آنها کمک می‌کرد.

وی بابیان اینکه جریان ترور در کشور حادثه کوچکی نبود گفت: کسانی که ادعای نگرانی حقوق بشر در ایران بودند در آن زمان هیچگاه اقدامی نکردند.

لاریجانی با بیان اینکه ما عمق وابستگی برخی کشورها به آمریکا را می دانیم گفت: چرا آمریکا نمی گذارد منافقین از پادگان اشرف عراق خارج شوند.

لاریجانی جریان اصلی ترور در کشور را آمریکا دانست و گفت: آنها بودند که جریان ترور را در کشور راه انداختند و بزرگانی را به شهادت رساندند. آنها می خواستند کمر انقلاب اسلامی را بشکنند و امام را تنها بگذارند ولی امام نیز و روحانیت با بیداری مانع آن شدند.

وی افزود: در ادامه آمریکایی ها جنگ را به ما تحمیل کردند و در این جنگ برخی از کشورهای عربی در دام سیاست عرب و فارس افتادند و پشت صدام قرار گرفتند.

لاریجانی با تأکید بر اینکه چه کسی صلاح های شیمیایی را در اختیار صدام قرار داد گفت:‌ ایران همواره با روشنگرانی های امام در مقابل آنها ایستادگی کرد و به آنها فهماند که با یک ملت مقاوم مواجهند.

رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: این تجربیات تلخیها و ریزش‌هایی در ایران داشت و باعث شد عده‌ای رأی خود را از روحانیت و امام جدا کنند.

لاریجانی تأکید کرد: تجربه نشان می‌دهد گروه‌هایی که راه خود را از امام خمینی و رهبر انقلاب اسلامی و روحانیت اصیل جدا کردند نتوانستند در صحنه‌های سیاسی خود را توجیه کنند.

وی افزود: موقف امروز ایران بسیار مهم، خطیر و حساس است و ایران امروزه یک کشور پیشرو در منطقه و جهان به شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه ایران کشوری است که در سه سال گذشته همواره یک جریان پیشرو در مقابل اسراییل بوده و گفت: استراتژی ایران مقاومت بود و با این استراتژی به اهداف خود رسید.

لاریجانی همچین با اشاره به جنگ 33 روزه گفت: در این جنگ 33 روزه کشورهای غربی پشت سر صهیونیستها قرار گرفتند ولی ایران همواره از لبنان دفاع کرد و پیروز شد.

لاریجانی تصریح کرد: زمانی که آمریکایی ها همواره مقابل ایران بودند و این کشور را تهدید می کردند ایران به خاطر رهبری و هدایت‌های درست پیروز شد.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسئله هسته ای و فناوری ایران گفت: ایران در زمان قبل از انقلاب در وضعیتی پست قرار داشت. ولی امروزه به دلیل سختی‌های ملت ایران ما مجبور شدیم روی خود تمرکز کنیم.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ما در یک سطح مهم از فناوری هسته‌ای هستیم خاطرنشان ساخت: ایران در رشته‌های مهم دانش قدم‌های استواری برداشته است همچنین در مینه فرهنگی در مسائلی که عمق دینی جامعه را تقویت می‌کنند موفق بوده است.

لاریجانی تأکید کرد: از نظر اقتصادی چشم انداز مقام معظم رهبری چارچوب خوبی است که باید به آن سمت حرکت کنیم.

وی متذکر شد: اگر ایران به خاطر انقلاب اسلامی به جایگاه بالایی از نظر دانش رسیده است این میزان دشمنانش زیاد شده است وآمریکاییها در سنگ اندازی‌های سیاسی و مسائل مهم ایران نقش های آشکار و پنهانی را بازی کردند.

رییس قوه مقننه با بیان اینکه آنها همواره به دنبال منافع خود هستند و قصد دارند بر ایران سلطه پیدا کنند، تاکید کرد: در طی 30 سال گذشته یک روز نبوده که آمریکاییها در مقابل ایران نیاستاده باشند.

وی افزود:‌ملت ایران رفتارهای آمریکاییها و انگلیسیها را همواره رصد می کند و می شناسد و می داند که آنها دشمنان ایران هستند.

وی همچنین در خصوص مسائل منطقه ای گفت: آمریکاییها در این مسائل همواره هراسی در منطقه ایجاد کرده اند آنها می‌خواهند به این بهانه که کشورهای منطقه را مقابل ایران حفاظت کنند در امور ایران دخالت کند.

رئیس مجلس ادامه داد: امام به اتحاد در کشورهای اسلامی می اندیشید لذا ما به دنبال ایجاد درگیری در منطقه نیستیم.

وی افزود: مردم منطقه امروز نیاز به موضع آمریکایی ها ندارند و ما هیچ گاه تغییر لحن برایمان مهم نیست.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در خصوص نقش روحانیت در کشور اظهار داشت: عدالت محور و روشنایی بخشیدن به افکار عمومی مردم، عمیق کردن افکار مردم در زمینه معارف دینی از جملهوظایف مهمی است که بر عهده روحانیت است.

 

کد خبر 41961

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین