ایسنا نوشت:

آخرین وضعیت آتش‌سوزی در جنگل‌های ایلام در حالی تشریح شده است که مسوولان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان مدعی هستند که غرب کشور حتی یک بالگرد برای اطفای حریق جنگل‌ها ندارد.

عماد سلامت مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام درباره آخرین وضعیت آتش‌سوزی در جنگ‌های ایلام و جزئیات آن، گفت: آتش‌سوزی در جنگل‌های ایلام عصر دیروز 14 خرداد ماه آغاز شد و با توجه به وزش باد در سطح محدوده «شلم» گسترش یافت؛ در همان موقع نخستین جلسه ستاد بحران تشکیل شده و فراخوان مردمی برای کمک برای اطفای حریق نیز صادر شده است.

وی با بیان این که خوشبختانه مردم به سرعت بسیج شده و برای کمک به اطفای حریق وارد عملیات شده‌اند، گفت: خوشبختانه با اقدامات انجام شده حوالی ساعت یک بامداد امروز 15 خرداد ماه، روند آتش‌سوزی مهار شده است.

عماد سلامت ادامه داد: اما متأسفانه ساعاتی بعد حوالی ساعت 13 ظهر امروز مجدداً تعدادی از کنده‌ها و خاکستر به جا مانده از حریق، شعله‌ور شده و بخش‌هایی از جنگل دچار آتش سوزی شده است.

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام با اشاره به حضور مجدد مردم و نیروهای سازمان جنگل‌ها و...، خاطرنشان کرد: از همان موقع مجدداً عملیات اطفای حریق آغاز شده و با کمک سپاه، مردم، بسیج و...، ساعاتی بعد مجدداً شعله‌های آتش تحت کنترل درآمده و بخش‌های گسترده‌ای از آن اطفا شد. اما همچنان مناطقی از جنگل‌های ایلام در آتش می‌سوزد که فکر می‌کنم طی یکی دو ساعت آینده با کمک مردم و نیروهای مسئول شعله‌های آتش به طور کامل اطفا شود.

وی درباره این‌که چقدر از این جنگل‌ها در آتش سوخته است، ‌گفت: برای ارزیابی دقیق نیازمند GPS هستیم اما برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که بین 20 تا 25 هکتار از جنگل‌ها در آتش سوخته است. البته توجه داشته باشید که میزان آتش‌سوزی سطحی بوده و عمدتاً علف‌ها، کنده‌ها و درختانی که در پی خشکسالی خشک شده‌اند در آتش سوختند و درختان سرسبز و کهنسال آسیب چندانی ندیده‌اند.

وی درباره این‌که با توجه به حضور نیروهای مردمی و این‌که منطقه یک منطقه گردشگری بوده است، آیا به شهروندان نیز آسیبی رسیده است یا خیر، گفت: در این خصوص نیروهای هلال احمر در محل حضور داشتند که برابر آخرین اخباری که از آنان اخذ کردم تنها چند مورد سوختگی سطحی دست و پا آن هم برای کسانی که در حال کمک به اطفای حریق بوده‌اند رخ داده است و مورد جدی نداشتیم.

سلامت در واکنش به ادعای معاون سازمان مدیریت بحران در خصوص کم‌کاری در این حوزه علیرغم اختصاص بودجه و امکانات لازم، گفت: درباره بحث بودجه بهتر است مسئولان اظهارنظر کنند، اما من همین‌قدر می‌توانم بگویم که در غرب کشور حتی یک هلی کوپتر اطفای حریق نیز وجود ندارد آن وقت چطور می‌توان توقع داشت در دره‌های صعب‌العبور و بخش‌هایی که امکان حرکت خودرو نیز وجود ندارد بتوان شعله های آتش را خاموش کرد.

وی در پایان درباره این که آیا سازوکاری برای استفاده از ظرفیت مردمی در اطفای حریف جنگل‌های ایلام پیش‌بینی شده یا خیر، خاطرنشان کرد: همان زمان از نیروهای مردمی و همین‌طور افرادی که برای گردش و تفریح به این بخش از جنگل‌ها آمده بودند کمک گرفتیم اما در حال حاضر اعلام کردیم که دیگر نیاز به کمک‌های مردمی نیست. چرا که ساماندهی همین تعداد نیروی فراخوان داده شده نیز کاری است که نیازمند هماهنگی است.

دخیل بودن عوامل انسانی در آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام

قائم مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از دخیل بودن عوامل انسانی در آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام خبر داد و گفت: به دلیل گرم بودن دمای هوا و کمبود بارش‌های فصلی بسیاری از جنگل‌های کشور در خطر آتش‌سوزی هستند و کوچک‌ترین بی احتیاطی سبب بروز حریق و وزش باد نیز باعث گسترش آن در جنگل‌های کشور می‌شود.

ناصر مقدسی اظهار کرد: براساس اطلاعات دریافت شده آتش‌سوزی در جنگل‌های ایلام که دارای عامل انسانی بوده است، در چهارمنطقه آغاز شده بود که عملیات اطفاء حریق در مناطق کویر کوه، سیاه کوه و پشت تونل آزادی با موفقیت به پایان رسیده و تنها مهار آتش در ارتفاعات شلم باقی مانده است، البته با توجه به ادامه داشتن حریق هنوز سطح آسیب دیده ارزیابی نشده است.

وی ضمن تقدیر از مشارکت عمومی مردم و همکاری دستگاه‌های دیگر در استان ایلام افزود: با توجه به کوهستانی بودن منطقه بالگرد نیز در اختیار سازمان قرار گرفته و با توجه حجم مشارکت و همکاری سایر دستگاه‌ها و مردم منطقه امیدواریم حریق در این منطقه نیز به زودی اطفاء شود.

قائم مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشوربا بیان اینکه بسیاری از حریق‌ها در مناطق جنگلی کشور از جمله آتش‌سوزی اخیر در جنگل‌های ایلام دارای عامل انسانی بوده است و مردم برای تفریح در این جنگل‌ها و با بی احتیاطی باعث حریق در جنگل می‌شوند، ادامه داد: در حال حاضر علیرغم بارش‌های مناسب گذشته و پوشش جنگلی و مرتعی نسبتا مناسب در کشور، به دلیل بالا بودن دما و کمبود بارش‌های فصلی خطر آتش‌سوزی در بسیاری از مناطق جنگلی کشور وجود دارد و کوچکترین بی احتیاطی می‌تواند سبب بروز حریق در این مناطق شود که البته با وزش باد به راحتی قابل جابجایی و گسترش خواهد بود.

هشدار نسبت به احتمال آتش‌سوزی در جنگل‌های گلستان

به گفته مقدسی دمای هوا در گلستان به صورت بی سابقه‌ای به بیش از 40 درجه رسیده و این دمای هوا با توجه به کمبود بارش‌ها تهدیدی برای جنگل‌های سوزنی برگ این منطقه که حدود 70 هزار هکتار وسعت دارد، محسوب می‌شود که بر این اساس هشدارهای لازم داده شده و مسئولان استانی در حالت آماده باش قرار دارند.

وی اظهار کرد: برای تقویت یگان حفاظت جنگل‌ها و مراتع کشور به ویژه برای شرایط بحرانی مانند بروز حریق باید در چند بعد توسعه و گسترش مشارکت و همکاری مردمی و بین دستگاهی و دوم حل مشکل اعتبار و بودجه حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اقدام اساسی انجام شود چرا که در حال حاضر فاصله زیادی بین مسئولیت‌ها و وظایف این سازمان با امکانات و بودجه آن وجود دارد.

قائم مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر حمایت‌های مناسبی از سوی دولت و مجلس برای ساماندهی و حفاظت از جنگل‌ها صورت گرفته است، تصریح کرد: باید همه مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک بار برای همیشه به این مسئله خاتمه دهند و بودجه و امکانات سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری را مطابق به حیطه‌ وظایف و اختیاراتش افزایش دهند تتا به هنگام بروز مشکل کاسه چه کنم دستمان نگیریم.

مقدسی گفت: بیش از 80 درصد از مساحت کشور دارای پوشش جنگلی و مرتعی است و بر این اساس سازمان جنگل‌ها بایستی بدون اتکای جدی به منابع دولتی سازمانی درآمدزا برای کشور بود اما واقعا اینگونه نیست و این سازمان از نظر حجم و امکانات لجستیکی در وضعیت مطلوبی قرار ندارد که البته برای اصلاح این روند در قانونی که آن را برای تصویب تهیه کرده‌ایم، پیش‌بینی شده است تا سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری بتواند از محل ردیف‌های درآمدی مانند مالیات‌های سبز یا در قالب خدماتی که ارائه می‌دهد بتواند بودجه و اعتبار خود را اصلاح کند.

وی اعلام کرد: برای بسیج امکانات و نیروی انسانی در همه مناطق کشور با استانداران تفاهم‌نامه های متعددی امضاء شده است اما در عین حال باید ضمن راه‌اندازی پایگاه‌های ثابت اطفاء حریق و گشت‌های هوایی بتوانیم از بروز چنین حوادثی جلوگیری و در صورت وقوع در سریع‌ترین زمان ممکن با آن‌ مقابله کنیم.

جنگل های زیارت گرگان طعمه حریق شد

مهر نوشت: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از آتش سوزی پیش از ظهر جمعه در مناطق جنگلی ترک میدان روستای زیارت خبر داد.

ابوطالب قزلسفلو اظهار کرد: این منطقه پشت آبشار و در ارتفاعات است و نیروهای منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان به منطقه رفته تا بتوانند جلوی پیشرفت آتش را بگیرند.

وی تصریح کرد: منطقه صعب العبور است و پیاده روی دو ساعته دارد و امکان تردد وسیله نقلیه در آن جا وجود ندارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در خصوص حضور بالگرد افزود: با توجه به وجود صخره و ارتفاعات هنوز برای حضور بالگرد اعلام نیاز نشده است.

وی با بیان اینکه دلیل آتش سوزی مشخص نیست، ادامه داد: حضور مردم در منابع طبیعی و استفاده از آن در روزهای تعطیل و برافروختن آتش و خاموش نکردن آتش باعث به وجود آمدن چنین اتفاق هایی می شود.

قزلسفلو تصریح کرد: رعایت نکات و موارد ایمنی در خصوص روشن کردن آتش بارها تاکید شده است و هم استانی های عزیز باید موارد ایمنی را رعایت کنند.

۴۷۴۷

کد خبر 422810

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانی A1 ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    4 0
    هی وای من
  • بی نام IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    7 0
    دو آتش سوزی همزمان در دو نقطه کشور. به نظر شما عجیب نیست؟. عجیب تر اینکه یک بالگرد هم در منطقه ایلام وجود دندارد حالا اگه مثلا داعش از همون منطقه ایلام که بسیار نزدیک به مرز عراق هست تصمیم به نفوذ بگیره و درگیری زمینی را شروع کنه عکس العمل چه خواهد بود؟. پس پول این مملکت کجا میره که یه هلی کوپتر ندارید در ایلام؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۱۸:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
    3 0
    مگر چقدر جنگل داریم که از سویی می‌سوزد و از سویی جنگل‌خوار می‌خورد؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین