به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خانوارهای روستاهای «وشنامها» حواله دریافت آب دارند ولی از دیماه ۱۳۹۳ تا کنون آب دریافت نکردهاند.
روستاهای وشنامها در مسیر چابهار - سرباز و حوالی پلیسراه چابهار- ایرانشهر واقع شدهاند و با وجود داشتن لولهکشی آب ندارند. به همین دلیل اداره آب و فاضلاب روستایی آبرسانی به ۶ روستا از این ۹ روستا را برعهده دارد و ۳ روستای «پلانی»، «نردان» و «بهاران» توسط اداره آب و فاضلاب شهری آبرسانی میشود.
فاضلی، رئیس شورای روستای «وشنامها» درباره مشکل بیآبی مردم به خبرآنلاین گفت: ۴ماه است که مردم این روستاها حواله دریافت آب به دست دارند اما به آنها آب تحویل نشدهاست. بعضی از افراد ۲ ماه است که آب ندارند و برخی دیگر ۴ماه.
رئیس شورای روستای «وشنامها» درباره معضل بیآبی بیش از ۲۵۰ نفر ساکنان این روستاها افزود: با بخشداری مرکزی چابهار مکاتبه داشتهایم. اما جالب است که در این ۴ ماه اداره آب و فاضلاب چابهار و رانندگان تانکر آب بهانههای مختلفی برای عدم آبرسانی آوردهاند.
یکی از بهانههایی که در عدم آبرسانی توسط رانندهها اعلام شده گران شدن قیمت گازوییل است و این در حالی است که گرانشدن گازوییل مربوط به خردادماه امسال است و مردم از دیماه گذشته آب ندارند.
یکی از ساکنان روستای «وشنام مرید»، که از اسفندماه ۱۳۹۳ حواله دریافت آب در دست دارد ولی هنوز آب تحویل نگرفته خطاب به رانندههای تانکرهای آب اداره آب و فاضلاب چابهار گفت: حوض الهدادملازهی خالی است. ما حواله فروردین ماه امسال را هم در دست داریم ولی دستمان خالی است.
همچنین رحیم هوت یکی دیگر از ساکنان روستای «وشنام مرید» خطاب به رئیس شورای روستا پیام داده است: لطفاً کوشش کنید. ما بیچاره هستیم وگرنه چرا باید ۴ ماه بدون آب بمانیم درحالی که وظیفه دولت آبرسانی به روستاهای ما بوده است.
فاضلی رئیس شورای روستای وشنامها ضمن اشاره به نامهنگاریهای مختلف به ماجرایی که در چند روز گذشته شاهد آن بوده اشاره کرد و توضیح داد: مردم این روستاها وضع مالی مناسبی ندارد. خودم شاهد بودم که خانوادهای یک راس بز خود را که ۲۰۰ هزارتومانی قیمت داشت به ۳۰ هزار تومان فروخت تا بتواند پول خرید آب آزاد را بدهد.
جالب اینجاست که آبرسانی با تانکرهایی که توسط پیمانکاران بخش خصوصی در برخی روستاها انجام میگیرد جریان دارد ولی آبرسانی با تانکرها دولتی متوقف شده است. یکی از ساکنان روستای وشنامها به خبرآنلاین گفت: رانندههای تانکرها میگویند به ما حقوق ندادهاند ما هم کار نمیکنیم. روز دیگر مراجعه میکنیم میگویند سهمیه گازوییل نداریم. خلاصه هر روز بهانهای میآورند.
برداشت آب از هوتکها
در منطقه چابهار و برخلاف آنکه در کنار دریا قرارگرفته منابع آب شیرین و آب شرب محدود است. به همین دلیل مردم با ایجاد آبگیرهایی که در اصطلاح محلی به آن «هوتک» میگویند عارضهای در سطح زمین ایجاد میکنند که آب باران در آن جمع شود. این آبگیرها تا مدتی آب را نگاه میدارند و مردم برای سیراب کردن خود و دامهایشان از آن آب برداشت میکنند. در حال حاضر مردم در آستانه ماه مبارک رمضان و شروع فصل تابستان برای آخرین روزها به هوتکهای اطراف روستاهای «وشنامها» مراجعه ميکنند. اما آب این هوتکها آب سالم بهداشتی نیست و صرفاً آب شیرین محسوب میشود.
مدرسهای بدون آب و برق
جمعه ۱۵ خردادماه مردم روستاهای وشنامها که مدت زیادی است بیآب ماندهاند به سراغ مسجد این روستا رفته و آبی که برای وضو و طهارت به مسجد تحویل شده بود را گرفتند و این درحالی است که هنوز اداره آب و فاضلاب روستایی اقدامی برای تأمین آب مردم این روستاها نکرده است. در عین حال روستای وشنامها از سال ۱۳۸۴ یک مدرسه دارد که با وجود داشتن ۵۲ دانش آموز نه آب دارد و نه برق. دانش آموزان مدرسه «شهید عباس دوران» این روزها برای دستشویی به خانهها اطراف مراجعه ميکنند و عملاً بیآبی سیستم آموزشی مدرسه را نیز مختل کرده است.
۴۷۴۷
نظر شما