به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در اصفهان، محمد عیدی با بیان اینکه در گذشته نقالیخوانی، یکی از جلوههای فرهنگ عامه بود، در این ارتباط به فارس گفت: چاووشیخوانی از جمله هنرهایی بود که نقالان در میان عامه مردم اجرا میکردند.
وی افزود: نقالان در گذشته علاوه بر پردهخوانی و نقالی، به عنوان رسانههای جمعی در ساختار سنتی مردم اصفهان نیز شناخته شده بودند به طوری که از چند روز پیش از حلول ماه رمضان، چاووشخوانها به استقبال این ماه مبارک میرفتند و خبر نزدیکی ماه رمضان را به گوش مردم میرساندند.
مدیر موزه تاریخی عصارخانه شاهی اصفهان در ادامه چاووشیخوانی را هنری فراموش شده در فرهنگ عامه مردم اصفهان دانست و گفت: مرکز مطالعات فرهنگ عامه به دنبال احیای هنر چاووشیخوانی برآمد و درصدد اجرای چاووشیخوانی در بازار قیصریه شد.
وی ادامه داد: در این برنامه، نقالان با پوششی کاملا سنتی با حضور در بازار قیصریه با چاووشیخوانی، نه تنها حلول ماه مبارک رمضان را به مردم اعلام میکنند که مردم را برای استقبال از این ماه آماده میکنند.
عیدی بیان کرد: این برنامه از روز دوشنبه 25 خردادماه از ساعت 10 تا 12 از بازار تاریخی قیصریه تا میدان امام علی (ع) آغاز میشود و تا روز چهارشنبه نیز ادامه دارد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر علت انتخاب این برنامه در بازار قیصریه گفت: بازار قیصریه از جمله بازارهای تاریخی است که به طور کامل تداعیگر سنت گذشتگان است و وارد شدن به آن، گذشته را برای مردم القا میکند.
نظر شما