دنیای اقتصاد نوشت:

به موازات عمليات نصب 5 آنتن مخابراتي و مجموعه پرحجمي از انواع گيرنده و فرستنده امواج بيسيم روي دكل برج ميلاد، طی روزهای اخیر يك پيام بلند وبلاگي نيز در فضاي مجازي و شبكه‌هاي اجتماعي –از جمله تلگرام و وايبر- درباره نگاه مهندسان ژاپني به برج ميلاد بازنشر شده و پرسش‌هاي مبهم فراواني را درباره فلسفه وجودي اين سازه عظيم متوجه پايتخت كرده است.

 

آنطور كه در متن پيام، به نقل از يك نماينده مجلس آمده، سال 91 يك گروه از مهندسان ژاپني در جريان بازديد از قسمت‌هاي مختلف برج ميلاد، به دو معماي فني به ترتيب درباره «شفت» يا همان سازه اصلي بتني در وسط برج و همچنين «كاربري مخابراتي» برج برخورد مي‌كنند و زماني كه از مهندس راهنماي ايراني پاسخ مي‌خواهند، اطلاعات قانع‌كننده‌اي دريافت نمي‌كنند.

شرح كامل برداشت گروه ژاپني از برج ميلاد كه همان زمان در وبلاگ آن نماينده منعكس شد، در حال حاضر در شبكه‌هاي اجتماعي بازنشر مي‌شود و حكايت از ايرادهايي دارد كه تعدادي مهندس خارجي اولا نسبت به «عدم استفاده از فضاي حجيم سازه مياني برج ميلاد به عنوان كاربري مسكوني يا اداري» مطرح كرده‌اند و دوما «طراحي اوليه برج ميلاد با هدف نصب آنتن مخابراتي در راس آن» را بي‌دليل و غيرضروري عنوان مي‌كنند.

هر چند برخي مسوولان سابق مديريت شهري پايتخت، به اصل موضوع كه «بازديد سرزده و غيررسمي گروه ژاپني» از برج ميلاد را دربرمي‌‌گيرد، تشكيك جدي وارد مي‌كنند، اما مطابق آنچه در متن پيام وبلاگي روايت شده است، مهندسان كشور ژاپن بعد از ايستادن در تراس برج ميلاد و مشاهده طول مسافت فوق‌العاده نزديك كوه‌‌هاي مرتفع البرز به تهران، اعلام مي‌كنند: «تهران با در اختيار داشتن چنين ظرفيت طبيعي، هيچ نيازي به احداث برج مخابراتي مرتفع نداشت و عمده شهرهاي دنيا كه صاحب چنين برج‌هايي هستند نه از روي رقابت با هم كه از روي نياز به ايجاد نقطه مرتفع براي پوشش امواج مخابراتي، چنين سازه‌هايي ايجاد كرده‌اند.»

به گزارش «دنياي‌اقتصاد»، مبناي تحليل فني مهندسان ژاپني درباره بي‌نياز بودن پايتخت به اين برج، «ارتفاع 3962 متري قله توچال در فاصله حدود 10 كيلومتري از مركز تهران» است كه به گفته آنها امكان نصب دكل مخابراتي كم‌ارتفاع در كوه‌هاي البرز را براي اين كلان‌شهر به‌وجود آورده است؛ اين در حالي است كه 6 برج مخابراتي بلند دنيا در شهرهايي قرار دارد كه مناطق فلت (صاف و مسطح و فاقد ارتفاعات طبيعي در فاصله حداقل 100 كيلومتري) محسوب مي‌شوند.

ژاپني‌ها در عين حال نسبت به اينكه از شفت بتني برج ميلاد كه به اندازه يك ساختمان 105 طبقه با قطر 60 متر فضا دارد و استفاده نمي‌شود، متعجب شده‌اند.

«دنياي‌اقتصاد» با توجه به اينكه در طول اين سال‌ها، هيچ پاسخ فني و تجزيه و تحليل كارشناسي نسبت به «ايراد ژاپني از برج ميلاد» ارائه نشده است، در اين گزارش ضمن گفت‌وگو با سازنده برج ميلاد و مسوول سابق اين پروژه، درباره ابهامات موجود رمزگشايي كرده است.

بررسي‌هاي «دنياي‌اقتصاد» نشان مي‌دهد: 5آنتن اصلي و مجموعه‌ گيرنده و فرستنده شامل آنتن‌هاي مخابراتي بي‌سيم، سيستم‌هاي جديد تلويزيوني، آنتن FM، آنتنVHF و آنتن UHF در بالاترين قسمت برج ميلاد (دكل آنتن) نصب شده است كه نهادها، دستگاه‌ها و سازمان‌‌هاي مختلفي همچون مخابرات، راديو و تلويزيون، راهور ناجا، اورژانس و ... براي پوشش 8/ 98 درصد از نياز مخابراتي و امواج بي‌سيم مرتبط با فعاليت‌‌هاي خود، در حال استفاده از اين امكانات هستند. هم‌اكنون اگر چه فقط از 10 درصد ظرفيت بالقوه برج ميلاد در قسمت‌ها و كاربري‌هاي مختلف آن، استفاده مي‌شود اما بازگشت كامل سرمايه و هزينه‌ احداث آن نشان از نياز تهران در سال 70 (زمان شروع اولين مطالعه براي ساخت برج ميلاد) به چنين سازه‌اي دارد.

 

 

بازنشر بازديد ژاپني‌ها به بهانه عرشه شيشه‌اي

در چند ماه گذشته یک عرشه شیشه‌ای در ارتفاعات بالاي «گنبد آسمان» برج میلاد روي بدنه «دكل آنتن» برج تعبیه شده است که تقریبا از هر نقطه‌ای از شهر تهران قابل مشاهده است و از فواصل دور شبيه يك خط عمود‌ شده بر سازه برج، رخ‌نمايي مي‌كند.

نصب اين عرشه (سازه موقتي) بر فراز برج میلاد ذهن بسیاری از شهروندان پایتخت‌نشین را به خود جلب کرده است. داغ شدن بحث سازه جدید روی برج میلاد (كه براي انجام عمليات نصب آنتن‌هاي مخابراتي نصب شده است) سبب شده تا بحث قدیمی که از سوی یکی از نمایندگان مجلس بابت «عدم تناسب میان هزینه‌های برج میلاد و کاربری مفید آن» حدود دو سال پیش مطرح شده بود، بار ديگر در فضای مجازی و شبكه‌هاي اجتماعي بازنشر شود.

به گزارش «دنیای اقتصاد» برج میلاد و مجموعه یادمان بخشی از طرحی بسیار بزرگ‌تر هستند که پیش از انقلاب اسلامی طراحی شده بود. اما پیشنهاد كامل‌تر براي ساخت یک برج و تالار نمادین برای شهر تهران در سال ۱۳۷۰، مطرح شد و در پایان سال ۱۳۷۲، پس از دو سال انجام مطالعات جانمایی طرح، محل کنونی یعنی شمال تپه‌های نصر (گيشا) در غرب تهران از میان 16 نقطه پیشنهادی ديگر، براي ساخت برج انتخاب شد.

کلنگ ساخت برج ميلاد در دی ماه ۱۳۷۶ پس از حدود 4 سال مطالعه فني و شهرسازي در مكان فعلي برج ميلاد به زمين خورد اما در آن زمان، نام «یادمان» -مرکز ارتباطات بین‌المللی تهران- براي برج تعيين شد اما بعدا در طول ساخت، به «ميلاد» تغيير كرد. طبق بررسی‌های انجام شده ساخت این برج ۱۱ سال به درازا انجامید. در ۸ سال نخست تنها ۴۰ درصد از برج تکمیل شده بود، اما با سرعت بخشیدن به پروژه در دوره شهردار کنونی تهران، ۶۰ درصد بعدی در كمتر از سه سال ساخته شد.

نهایتا برج میلاد با ارتفاع ۴۳۵ متر، به عنوان بلندترین برج ایران و ششمین برج بلند مخابراتی جهان، پس از ۱۱ سال از مراحل احداث، در روز ۱۶ مهر ۱۳۸۷؛ با شعار «آسمان نزدیک است» افتتاح شد.

آخرین آمار منتشر شده از هزینه تمام شده ساخت برج میلاد بیانگر آن است که تا ابتدای سال 87 مجموعه هزینه‌های انجام شده برای ساخت برج 230 میلیارد تومان برآورد شده بود که این رقم در زمان افتتاح پروژه به گفته مدیرعامل سابق برج (رحیم مطهرنژاد) به 500 میلیارد تومان رسید و حداقل 20 کاربری مختلف برای آن تعریف شد.

ایجاد و گسترش شبکه دسترسی بدون سیم، ایجاد زیرساخت مناسب برای سیستم‌های جدید تلویزیونی، بهینه‌سازی پوشش فركانس‌هاي رادیويي و تلویزیونی، کاربری‌های هواشناسی و کنترل ترافیک، گسترش و بهینه‌سازی پوشش شبکه‌های بی‌سیم و پی‌جو و کاربری گردشگری مهم‌ترین کاربری‌های برج ميلاد را تشکیل می‌دهند.

چند روز پيش بازنشر متن وبلاگي یکی از نمایندگان مجلس در فضاي مجازي كه به روايت گزارش بازدید تعدادی از مهندسان ژاپنی از مجموعه برج میلاد در سال‌91 اختصاص دارد، باعث شد ابهاماتی درباره نبود تناسب میان هزینه‌های احداث این برج و کاربری آن در ذهن شهروندان به وجود بيايد.

به گفته یکی از نمایندگان مردم تهران در مجلس سه سال پيش گروهی از کارشناسان و مهندسان ژاپنی بعد از بازدید چند ساعته از برج میلاد نسبت به هدف ساخت این برج سوالات و ابهاماتی را مطرح مي‌كنند که از سوی مهندسان ساخت برج میلاد با پاسخ‌های مناسبی مواجه نشده است.

طبق آنچه این نماینده مجلس در یادداشت خود آورده مهندسان ژاپنی ابتدا نسبت به عدم استفاده مفید از shaft یا همان سازه اصلي بتنی در وسط برج میلاد برای کاربری مسکونی یا اداری ابراز تعجب کرده‌اند.

این گروه از مهندسان ژاپنی همچنين با مشاهده کوه‌های 4 هزار متری در اطراف شهر تهران عنوان مي‌كنند که با وجود چنین کوه‌هایی در فاصله 10 کیلومتری از شهر تهران برای نصب دکل‌های مخابراتی، نیازی به ساخت برج حدود 400 متري براي پوشش نياز مخابراتي تهران نبوده است. مهندسان ژاپنی در پاسخ به این سوال مهندسان ایران که چرا در این صورت ژاپن یا سایر کشورها به ساخت چنین برج‌هایی دست زده‌اند؟ می‌گویند: ساخت برج‌های بلندمرتبه برای استفاده مخابراتی در کشور ما و سایر کشورهایی همچون مالزی، چین، کانادا، روسیه و ... به این دلیل است که تمامی این کشورها در سرزمین‌های صاف و بدون کوه بلند (حداقل در نزدیکی شهرها) قرار گرفته‌اند و برای نصب دکل‌های مخابراتی به احداث برج‌های بلند مرتبه نیاز دارند.

یادداشت این نماینده مجلس که با عنوان «حرف حق یک مهندس ژاپنی» در وبلاگ شخصی اش منتشر شده این روزها در فضای مجازی (وايبر و تلگرام) بازنشر مي‌شود و این سوال را ایجاد می‌کند که آیا امکان پوشش‌دهی مخابراتی از کوه‌های اطراف شهر تهران بدون ساخت برج بلند و پرهزینه‌ای به اسم میلاد امکان‌پذیر بوده است؟ آیا صرف کاربری مخابراتی ساخت برج میلاد را به لحاظ اقتصادی توجیه‌پذیر می‌کند؟

 

 

گروه ژاپني وجود خارجي ندارد؟

«دنیای اقتصاد» برای رفع این ابهامات، صحت و درستی این اظهارات را از مجری برج میلاد و مدیر عامل سابق شرکت یادمان سازه جویا شد. رضا میرصادقی مجری طرح برج میلاد در گفت‌و‌گویی با «دنیای اقتصاد» با تشکیک به موضوع بازدید هیات ژاپنی از برج میلاد عنوان کرد: این موضوع برای اولین بار در سال 91 مطرح شد اما بررسی‌های مختلف نشان داد شخصیت‌های این یادداشت وجود خارجی نداشته‌اند.

صادقی که طی سال‌های 84 تا 88 مسوولیت تکمیل 70 درصد باقي‌مانده از مراحل احداث برج میلاد را بر عهده داشته است، تصریح کرد: مطالعات جانمایی برج میلاد بیش از دو سال طول کشید به گونه‌ای که در ابتدا 17 منطقه مختلف برای احداث برج کاندیدا شد و نهایتا تپه‌های نصر در غرب تهران به‌عنوان گزینه نهایی احداث برج میلاد انتخاب شد.

او با بیان اینکه اگر هم بازدید این گروه ژاپنی از برج میلاد صحت داشته باشد نمی‌توان بدون مطالعه چنین موضوعی را مطرح کرد، افزود: این‌طور نیست که برای برج میلاد یک کاربری ویژه برای پوشش‌های مخابراتی پیش‌بینی شده باشد البته در حال حاضر جانمایی دکل‌های مخابراتی در بالای برج میلاد به شکلی است که 8/ 98 درصد از پوشش مخابراتی شهر تهران و اطراف آن توسط این دکل تامین می‌شود.

مدیر عامل سابق شرکت یادمان سازه به تعریف کاربری‌های مختلف برج میلاد اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم کاربری‌های مختلف این برج را وزن‌گذاری کنیم، نخستین موضوع ایجاد نماد براي شهر تهران در دهه اخیر است. تهران در هر دوره‌ای با توجه به ویژگی‌های خودش نیاز به یک نماد شهری دارد، در عصر فعلی شهر تهران نیاز به نمادی داشت که توان مهندسان ایرانی را نشان دهد.

او با اشاره به کاربری مهم دیگر این برج تاکید کرد: برای پوشش مخابراتی شهر باید محاسباتی انجام شود که یک دکل مخابراتی توان پوشش‌دهی تا چه مسافتی را دارد. هم اکنون دکل مخابراتی برج میلاد بیش از 98 درصد نياز اين حوزه را پوشش می‌دهد. اما تضمینی نیست که از فاصله دورتر از مکان این برج (مثلا در ارتفاعات البرز) صرفا با تنها یک دکل مخابراتی بتوان تا این حد، آنتن‌دهی ایجاد کرد. او ادامه داد: علاوه بر دکل مخابراتی، تعبیه و ساماندهی سیستم‌های بی‌سیم، سیستم‌های فركانسي مورد نياز بانک‌ها و نیروهای انتظامی از دیگر کاربری‌های مهم این برج است. او با تاکید بر اینکه هم اکنون با وجود تعریف کاربری‌های متعدد برای برج میلاد فقط از 10 درصد ظرفیت‌های مختلف برج استفاده می‌شود، گفت: ظرفیت‌های مختلفی برای برج میلاد تعریف شده است که علاوه بر نماد شهر بودن احداث آن را مقرون به صرفه می‌کند.

صادقی توضیح داد: در حال حاضر توجیه اقتصادی اجرای طرح برج میلاد فراتر از پیش‌بینی‌ها بوده است، به‌گونه‌ای که هم‌اکنون در همین دوره کوتاه برگشت سرمایه آن اتفاق افتاده است.

17302
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 426814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 46
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام RO ۰۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    10 13
    وایبر و امثالهم در ایران بیشتر برای شایعه پراکنی استفاده می شوند
  • حسام IR ۰۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    13 2
    جوابهای داده شده از نظر من به هیچ عنوان قانع کننده نبود و صرفا جهت نماد سازی.هزینه گزاف رو انجام دادن بنظر منطقی نمیرسه.
    • بی نام IR ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
      1 2
      منطقی یا غیر منطقی این همه سازه تو همه ی کشورهای دنیا هست. حالا یکیشم تو ایران باشه. این همه برج و بارو. والاااااااااا
  • ss IR ۰۳:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    13 3
    فرضا که گروه ژاپنی اصلا وجود نداشته، ایا این حرفی که زده شده حرف حساب نیست؟ با یکم فکر کردن میشه فهمید که هیچ فکری برای طراحی این سازه نبوده و فقط یک تقلید کورکورانه از کشورهای دیگه بوده.
  • بی نام IR ۰۳:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    3 1
    من شنیدم میگن اگه میلاد سقوط کنه میفته یا تو تونل رسالت یا تونل توحید
  • بی نام IR ۰۳:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    11 1
    اگر قرار بر نماد بود که باید یه طرح زیبا و چشم نواز پیاده میشد نه این غول سیمانی آخه چه قشنگی داره این برج؟ حتی برج های مخابراتی کشورهای دیگر هم بسیار شیک تر از میلاد هستند.
  • بی نام IR ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    4 0
    پ ن پ میاد میگه آره درست بوده ژاپنیا اومدن اینارو هم گفتن اما ما هنوز روی حرف خودمون هستیم و گول غرب و شرق را نمی خوریم
  • بی نام A1 ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    7 0
    این برج رو فقط و تنها فقط ساختند و میلیاردی هزینه کردند که نماد تهران رو عوض کنن.همین و بس.
  • مهدی IR ۰۴:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    6 0
    چرا نویسنده متن یک سری جملات و فقط تکرار کرده؟؟؟؟؟ مثل جریان مهندسان ژاپنی 45 تو کل متن تکرار شده و 34 بارم کاربری های مختلف برج و نام برده شده آخرم جواب سوال مهندسا در رابطه با عدم استفاده از شفت داده نمیشه
  • نیما IR ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    4 0
    با 500 میلیارد یه همچین برجی میزنن اونوقت چه اختلاسایی که تو این ایران نمیشه این پولا برای مردم رف بشه هیچکس تو ایران بیچاره نیست از ماست که بر ماست
  • محمد IR ۰۴:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    1 0
    به غیر از کاربرد نمادین برج میلاد تمام کاربردهای دیگری که اقای میرصادقی گفتند رو میشد با استفاده از ارتفاعات البرز انجام داد . البته من از داشتن برج میلاد خوشحالم ولی واقعا فکر میکنم که میشد استفاده های بهتری از این برج کرد.
  • شانلی A1 ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    4 0
    بدون توجه به وجود یا عدم وجود گروه ژاپنی، این انتقادها، از خیلی جهات، منطقی به نظر میرسه.
  • رضا GB ۰۴:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    3 0
    من که از پاسخ ایشون قانع نشدم.به نظر من مطالب بیان شده در پیام فرستاده شده بسیار جالب بود.
  • هموطن A1 ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    2 0
    به مهندسان ژاپنی بگید یه سری هم به ایران خودرو و سایپا بزنن. یکی نبود به مهندسان ژاپنی بگه پس از کجا پول در بیارن ؟
  • بی نام IR ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    3 1
    ما خودمون جد اندر جد سازنده برج بودیم..احتیاج به مشاوره نداریم
  • saeed IR ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    4 0
    اخه این چه جوابیه "اما تضمینی نیست که از فاصله دورتر از مکان این برج مثلا در ارتفاعات البرز صرفا با تنها یک دکل مخابراتی بتوان تا این حد، آنتن‌دهی ایجاد کرد" یعنی n میلیارد خرج کردن که بعد بتونن فقط یک دکل مخابراتی بزنن. خوب فوقش تو ارتفاعات 2 تا نه 3تا دکل میزدن خیلی ارزون تر در میومد. اما این جمله "در هر دوره‌ای با توجه به ویژگی‌های خودش نیاز به یک نماد شهری دارد، در عصر فعلی شهر تهران نیاز به نمادی داشت که توان مهندسان ایرانی را نشان دهد." واقعا درست که مهندسین ایرانی تونستن یه سازه ای با ایت عظمت بسازن که 60 بلااستفاده هست واقعا توان ما را نشان میده.
  • بی نام IR ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    1 0
    برگشت سرمايه به علت تورم بوده.
  • مهرداد A1 ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    3 0
    این هم کنار هزینه های میلیاردی و بی ثمر فراوانی که بدون کارشناسی و توجیه اقتصادی در این سالها شده و ادامه دارد. مصلای تهران, اتوبان شمال,اتوبان 2 طبقه صدر و طرح های ملی دیگر از گوگل و ایمیل ملی گرفته تا خودروی ملی...آیا بهتر نیست این هزینه ها صرف مشکلات و بحرانهای جدی مملکت بشود؟
    • للل IR ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
      2 0
      موتور جستجوی ملی را هم اضافه کن.
  • مرصاد A1 ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    2 1
    کجا ردش کرده ؟اینم که تایید کرده
  • بی نام A1 ۰۴:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    2 0
    "اگر بخواهیم کاربری‌های مختلف این برج را وزن‌گذاری کنیم، نخستین موضوع ایجاد نماد براي شهر تهران در دهه اخیر است" خرج نماسازی یه مقداری بالا نبود؟ ظاهرا تونل نیایش و طیقه دوم صدر هم نماسازی بوده
  • منتقد A1 ۰۴:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    2 0
    الان مثلا شما با مجری طرح صحبت کردین ما قانع شدیم؟ اون بنده خداها میگفتن ادم عاقل برای ایجاد یه نماد نمیاد برج بسازه، اونوقت آقای میرصادقی دوباره میگه تهران یه نماد شهری میخواست این پاسخ یعنی چی اخه، 50 میلیارد برای نماد شهری تازه اگه عددو رقم ها درست باشه ایشون صرفا در میگه:"تضمینی نیست که از فاصله دورتر از مکان این برج مثلا در ارتفاعات البرز صرفا با تنها یک دکل مخابراتی بتوان تا این حد، آنتن‌دهی ایجاد کرد.". تضمین دیگه چه صیغه ایه شما باید بری محاسبه کنی ببینی با چند تا دکل توی ارتفاعات میتونی کاربری مورد نظرت رو بگیری. در نهایت از کجا معلوم سرمایه صرف شده برای ساخت برج کاملا برگشته؟ اگه راست میگید ترازهای مالیتون رو منتظر کنید، اینجوری که هرکی میتونه هر ادعایی میخواد بکنه
  • حاجی A1 ۰۴:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    2 0
    اقایونا دانشش رو ندارین از کشورهای پیشرفته کمک بگیرین نمیمیرین بخدا فقط یواش یواش یاد میگیرین
  • بی نام IR ۰۴:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    4 0
    با اين حساب مشخص شد حرف ژاپني ها چندان هم اشتباه نبوده و بيشتر بحث سنبل جديد و زيبا شناسي مطرح بوده
  • بی نام IR ۰۵:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    4 0
    برج زشت پارازیت
  • بی نام A1 ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    2 0
    خیلی از پروژه های در ایران بر اساس سودجویی پیمانکاران تعریف میشود نه نیاز و توجیه. از جمله زیر گذر چهار راه ولیعصر،‌ در آن محل باید زیر گذر خودرو ساخته میشد،‌ اما بی اینکه عده ای پله برقی بخرند و به شهرداری بفروشند، تبدیل شد به یک زیر گذر عابر پاساژ عبور عابر با بیست تا پله برقی که برای همیشه امکان ایجاد زیر گذر خودرو را هم از بین برد.
  • بی نام A1 ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    155 1
    خب حالا ژاپنی نه سئوال از یه ایرانی باشه.چه فرقی می کنه؟پاسخش چیه؟
    • بی نام IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
      3 0
      چرا به سوال اصلي پاسخ نداديد؟ ظاهرا سوال جواب قانع كننده ندارد و اين يعني برج ميلاد نماد بي فكري و حدر دادن پول ملي است كه در وسط شهر به يادگار خواهد ماند تا آيندگان بدانند ما چه مسولاني داشتيم و چه كشيديم
    • بی نام A1 ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
      4 0
      خوشم مياد طرف استاد پيچوندن بود. يك دونشم جواب نداد
    • بی نام IR ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
      1 3
      این برج نماد پایتخته.
  • بی نام A1 ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    0 0
    عدم استفاده از فضای میانی برج بع عنوان کاربری تجاری و اداری ، به دلیل موضوع ترافیک بوده. این موضوع رو مهندسین مشاور رش اعلام کرده و گفته در صورت استفاده از این فضا به عنوان کاربری تجاری و اداری ترافیک شدیدی در پیرامون برچ ایچاد میشه.
  • بی نام A1 ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    1 1
    برج میلاد در واقع یک نماده برای تهران یک شروعی بود برای آسمانخراش سازی در ایران درسته که کوه داریم نزدیک تهران و میشد اونجا نصب کرد دکل ها رو ولی به نظر من هدف اول از ساخت برج میلاد نماد بودنش واسه شهر تهرانه بدلیل ضعف طراحی میشد جوری طراحیش کرد که بدنه اصلی هم دارای کاربری باشه ولی واسه شروع بضاعت علم آسمانخراش سازی ما همین بود در کل واسه شروع بد نبود
  • سعید IR ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    1 0
    شهرداری تهران متاسفانه یکی از محل های هرز رفتن سرمایه ملی است از فروش تراکم عمودی سلیقه ای و بی برنامه تاا ساخت بنا هایی مانند میلاد
  • بی نام A1 ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    1 0
    من جواب قانع کننده ای ندیدم 1. اگر توان مهندسین ایرانی فقط به صورت برج مخابراتی قابل بروز هست که توان مهندسان ایرانی در شهری دیگری که لازم بود می توانست خود نمایی کند. 2. نماد برای تهران می توانست به شکلی دیگر و احتمالا کم هزینه تر ساخته شود. 3. گفتند که با یک آنتن کل تهران را پوشش دادند که این کار با یک آنتن بر روی کوه انجام نمیشد خوب چند تا آنتن بر روی کوه میزدین مسلما هزینه آن ارزانتر می شد
  • سعید A1 ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    0 0
    چندین مورد شایعه و خبر مشکوک دیگر که مربوط به چند سال پیش بوده هم در شبکه های مجازی باز نشر شده و میشوند. به نظر این مسئله کاملا هدفمند است و نیاز به پیگیری دارد
  • بی نام US ۰۶:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    1 0
    سنگ مفت کنجشک هم مفت پول ملت هم مفت چیزهایی که درژاپن نیست چرانسازیم
  • سیا IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    0 0
    این برج با مالیتهای مردم کشور و عوارض نوسازی مردم تهران ساخته شده است، پس جرا هزینه های بازدید از این برج اینقدر نجومی است، اگر این برج از پول جیب مردم ساخته شده است پس باید هماند تمام کشورهای دارنده سازه های مشابه هزینه بازدید آن ارزان باشد.
  • بی نام A1 ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    3 0
    واقعا اگه قرار بود نماد تهران باشه نمیشد ی چیزی طراحی کرد ک شبیه سوزن ته گرد نشه؟ الان این نماد 7خوبه؟ برج آزادی کجا و این سیخ کجا
  • بی نام IR ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    1 0
    تو مملكت ما چه كاري توجيه اقتصادي نداره ؟ ما به خيال خودمان از آب كره مي گيريم و به به چه چه هم مي كنيم .
  • بی نام A1 ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    1 0
    مردم سیستان و بلوچستان غذا برا خوردن ندارند اینها از پول بیت المال به فکر نماد شهری هستند
  • بی نام IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    5 0
    منزل بنده در نزدیکی برج میلاد و بالای امیر آباد قرار دارد بدون هیچ عوارض طبیعی و یا ساختمان تمام مواردی که فرمودید از جمله آنتن تلوزیون و شبکه دیجیتال آنتن موبایل در بدترین وضعیت ممکن قرار دارد برای این چه جوابی دارید البته اگر سانسور نشم 1
  • بی نام IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    3 0
    پاسخ روشنی به ادعای مهندسان ژاپنی داده نشده. در واقع نوعی هم تاییدشون کرده. اینجا: "اما تضمینی نیست که از فاصله دورتر از مکان این برج مثلا در ارتفاعات البرز صرفا با تنها یک دکل مخابراتی بتوان تا این حد، آنتن‌دهی ایجاد کرد." تضمینی نیست. یعنی نه بررسی کردند، نه چیزی می دونن.. میلیاردها تومان هزینه کردند. الان میگن تضمینی نیست
  • آرش A1 ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    4 0
    در مورد شفت برج ...هیچ پاسخی ندادند
  • بی نام A1 ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    2 0
    یعنی سوال از طرف ایرانی باشه ارزش پاسخگویی نداره؟
  • مهرداد IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    1 0
    تو این متن که پاسخی برای این شبهات داده نشده.از نظر توجیه اقتصادی هم بازگشت هزینه هاش از جیب مردم بوده دیگه،مگر غیر از اینه که با پول رستوران و کنسرت و بلیت و ... از جیب مردم هزینه هاش برگشته؟
  • بی نام US ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
    3 0
    از اون بالا تا پایین خوندم حالا بماند که یه سری جملات 3 بارتکرار شده ولی جواب سوالا چیه؟