عضو شورای اسلامی اسلامی شهر ساری با اشاره به اینکه باید به معماری سنتی در مازندران توجه کرد، گفت: بر این امر باید مصالح سنتی به صورت انبوه تولید شود.

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین  منطقه  استان مازندران، علی‌اکبر ذلیکانی شامگاه سه شنبه در دومین همایش استانی نظام فنی ساختمان روستایی مازندران با محوریت آشنایی با معماری روستایی، حفظ هویت روستا از نبود طرح جامع مهندسی و معماری ساختمان سخن گفت و افزود: هنوز سازمان و دستگاهی را متولی  ارایه طرح جامع مهندسی و معماری ساختمانی که مطابق با فرهنگ بومی باشد موظف نکرد.

وی با بیان اینکه یک عطش درونی در همگان وجود دارد تا به معماری گذشته برگردند، افزود: متاسفانه ساخت‌وساز در شهرها از دستمان خارج شده و ضابطه خاصی نیز تعریف نشده و نیاز است طرحی جامع تعریف شود.

عضو شورای شهر ساری تصریح کرد: در حال حاضر می‌توان به واسطه طرح هادی وضعیت ساخت و ساز در روستا را مدیریت کرد تا از بروز مشکلات جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه هیچ کار موثری بدون حضور مردم تحقق پیدا نمی‌کند و دوام نخواهد داشت، افزود: باید مردم را نسبت به اهمیت این موضوعات آگاه کرد و حساسیت آنها را برانگیخت.

ذلیکانی با بیان اینکه معماری شهر آشوب بسیار مورد توجه مردم قرار گرفت، اظهار کرد: برای ارزان شدن این نوع معماری‌ها باید صنایع را پای کار آورد و به تولید انبوه مصالح سنتی اقدام کرد.

وی بیان کرد: متاسفانه امروز برخی از مصالح ساختمانی مثل سفال به صورت انحصاری در اختیار برخی قرار گرفته و بدون رقابت با نرخ بالایی در بازار عرضه می‌شود و عملا هیچگونه رقابتی در بازار در برخی از مصالح ساختمانی وجود ندارد.

 رئیس سازمان نظام کاردانی مازندران نیز در سخنانی با بیان اینکه باید نگاهمان را نسبت به مهندسی ساختمان تغییر دهیم و مدیریت جزیره‌ای را از صنعت ساختمان دور کنیم، گفت: ما معتقدیم که معماری مسیری هدفمند دارد و پرهیز از بیهودگی در معماری مازندران مشهود است.

اصغر جعفری افزود: مازندران با داشتن 30 هزار مهندس و 6 هزار کاردان ظرفیت خوبی برای کمک به نظام مهندسی ساختمان برای روستاییان دارد.

وی افزود: متاسفانه این ضعف مهندسی در ساختمان ما وجود دارد که افراد همان طرح ساختمان جلگه و دشت را در مناطق کوهستانی و ییلاقی بکار می‌برند.

جعفری تصریح کرد: معماری برای آرامش  و سلامت  و تامین نیاز جامعه آمده است و معماری هنری است که مسئولیت مکان‌دهی به انسان را دارد و عنصری است که با دید خلاقانه تاثیرات مثبتی در زندگی ایجاد می‌کند.

4646

کد خبر 427001

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =