استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران طرح مجلس برای الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای را یک اقدام صیانتی دانست و گفت: مجلس باید به اندازه کنگره اثرگذاری داشته باشد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه در مورد طرح مجلس برای الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای، گفت: طرح نظارت بر توافق هسته‌ای و صیانت از دستاوردهای هسته‌ای کشور در مجلس تصویب شد.

نماینده سابق مردم اسلام‌آباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی این طرح را یک اقدام هدف‌دار بیان کرد و بیان داشت: هدف نخست ادامه حضور و قانون‌گذاری مجلس شورای اسلامی در موضوعات هسته‌ای است.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه چند قانون در مجلس هفتم شکل گرفت که نشان‌دهنده حضور فعال مجلس است، عنوان کرد: نخست اینکه دولت ملزم به تکمیل چرخه سوخت هسته‌ای است.

فلاحت‌پیشه دومین موضوع را الزام دولت به پایان دادن اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی 2+93در صورت ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت اعلام کرد و ادامه داد: بر این اساس حضور مجلس در موضوعات نظارتی، جدی و صیانتی است.

وی به اعتراض 47 سناتور آمریکایی در اعتراض به مذاکره با مقامات ایرانی طی یک نامه اشاره کرد و گفت: سناتورهای آمریکایی در مقدمه خواهان حضور کنگره همچون مجلس ایران شدند و تبصره‌های خطرناکی نیز در نظر گرفتند که انجام نشد.

این کارشناس مسائل سیاسی موضوع دیگر را دغدغه نمایندگان نسبت به دستاوردهای هسته‌ای بیان کرد و گفت: نکته بعد دغدغه نسبت به زیرساخت‌ها و توان دفاعی و نظامی ایران است و آمریکا بنا بر یک موضوع مسبوق به سابقه قصد جاسوسی از مراکز نظامی را به بهانه نظارت دارد.

این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه نمایندگان مانع از این موضوع می‌شوند و این خواسته ملت ایران است، عنوان کرد: اقدام مقابله به مثل مجلس نظارت راهبردی بین دولت‌هاست و توافق باید اجرا شود.

وی طرح کورکر- منندز را نوعی قانونی کردن حق مداخله بعد از توافق برای کنگره برشمرد که به امضای اوباما رسیده و گفت: کنگره بنا بر این طرح تلاش کرده توافق 1+5 با ایران را مورد بررسی قرار بدهد.

فلاحت‌پیشه به تاکید نمایندگان بر لغو یک‌جا و هم‌زمان تحریم‌ها تاکید کرد و گفت: مجلس قانون صیانتی را می‌خواهد تصویب کند که بر اساس آن به اندازه‌ای که کنگره سعی دارد از لحاظ زمان، کیفی و محتوایی اثرگذار باشد، مجلس شورای اسلامی نیز عمل کند.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران روح وحدت‌گرایی در روند مذاکرات را تقویت‌کننده توان چانه‌زنی ایران دانست و بیان داشت: این طرح به نظر می‌رسد بهتر است خاص مسائل هسته‌ای باشد.

4646

کد خبر 427889

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار