یک جامعه شناس شهری گفت: افزایش مهاجرت به شهرهای بزرگ نشان دهنده شکست در برنامه های شهری و اقتصادی است چون آنها ناگزیر به مهاجرت هستند و گاهی این تغییر مکان انتخاب بین مرگ و زندگی است.

حسين ايماني جاجرمي، دانشیار گروه مطالعات توسعه اجتماعی دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران در میزگرد مهاجرت که در کافه خبر برگزار شد، گفت: در این سالها با برنامه هایی به مهاجرت دامن زدیم مثلا پردیس نزدیک تهران قرار بود یک شهرک دانشگاهی- پژوهشی 70 هزار نفره باشد اما با طرح مسکن مهر، جمعیت پذیری آن الان به یک میلیون و 700 هزار نفر رسانده شده است. یا منطقه 22 قرار بود برای فعالیتهای ورزشی و فرهنگی تهران باشد اما الان ساخت و سازها زیادی در آن انجام شده است و توان جذب جمعیت این منطقه زیاد شده است.

او با تاکید بر تهران جمعیت فقیر را در خودش راه نمی دهد و بیرون می کند ادامه داد: اگر جریان زندگی مستاجران را دنبال کنید متوجه می شوید مثلا ابتدا در غرب و مناطق شمال غربی ساکن هستند بعد به مرور زمان به جنوب و حتی شهرهای اطراف کشانده می شوند چون تهران گران می شود و پول آنها زیاد نمی شود.

جاجرمی گفت: پس تهرانی ها نگران نباشند و رشد قارچ گونه شهرهای اطراف مانند اسلامشهر و ملارد به خاطر این جمعیتی که تهران از خود رانده یا جرات مهاجرت به آن را نداشته اند.

او ادامه داد: تهران جای سکونت پولدارانی است که می توانند هزینه های زندگی خود را در این شهر گران بدهند. کسانی که نتوانند از عهده هزینه مسکن و زندگی در تهران برآیند باید اطراف تهران ساکن شوند؛

متن کامل این میزگرد را اینجا بخوانید.

47232

کد خبر 435744

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۵
    9 3
    بیچاره متولدین روستاها ومناطق محروم که به خاتر نبودن کار ودر آمد وامکانات از زادگاهشون رانده و به خاطر نداشتن تمکن مالی وسرمایه از تهران وشهرای بزرگ مونده شدن. توسعه نامتوازن در کشور علاوه بربی عدالتی باعث مشکلات بزرگی مثل مهاجرت وحاشیه نشینی، کاهش تولید محصولات کشاورزی و استهلاک اراضی مستعد کشور و هزارو یک مشکل کوچیک وبزرگ شده،دولت باید با اختصاص بخش عمده منابع وبودجه های سالانه به این مناطق با ایجاد زیر ساختهای اقتصادی،رفاهی،بهداشتی،آموزشی وغیره در جهت کاهش اختلاف توسعه یافتگی این مناطق با تهران وکلانشهرها گام برداره،در غیر اینصورت آینده کشور با مخاطرات بزرگتری ازجمله وابستگی غذایی به خارج مواجه خواهد شد.
  • بی نام IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۵
    11 4
    وقتي كه طي روز همه شهرك هاي اقماري راهي تهران ميشوند ... چرا تهراني ها نگران نباشند ...مسيري كه من هر روز ميتوانم طي يك ربع ساعت تردد كنم در ايام وسط هفته يك ساعت ريع تا يك ساعت نيم در ترافيك هستم ... نگران چي نبايد بود
  • بی نام A1 ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۵
    6 2
    ساکن تهران ثابق .بدنیا امدم پدرم واجدادم .الان کوچ کردم به دهات ااطراف امامه تهران خراب شد رفت
  • تهرانی بدبخت IR ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۹
    4 0
    تهران جمعیت فقیر را راه نمی‌دهد، راست میگه تمام همسایه‌های ما میلیاردرهای شهرستانی هستند...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین