مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به پیگیری دلایل خشکیدگی چشمه‌های طاقبستان، از شناسایی 14 حلقه چاه و 30 کارواش در اطراف سراب طاقبستان خبر داد.

علی فعله‌گری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار کرد: روز گذشته چشمه‌های طاقبستان جوشش داشتند، اما خروجی آن با نوساناتی همراه بود.

وی بیان داشت: فردا در سومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب به ریاست استاندار کرمانشاه مشاوران زمین‌شناسی نیز برای بررسی علل خشکیدگی چشمه‌های طاقبستان به کرمانشاه سفر می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در مورد بررسی‌های صورت گرفته برای پاسخ به چرایی خشکیدگی این چشمه‌ها گفت: به‌عنوان متولی ثبت جهانی طاقبستان پیگیری‌هایی انجام داده‌ایم.

فعله‌گری با بیان اینکه موضوع خشک شدن چشمه‌ها مشکل عمده‌ای در روند ثبت جهانی محسوب می‌شود، اضافه کرد: جای سوال بود که آیا امکان حفر چاه در منطقه طاقبستان با توجه به قرار گرفتن در دل شهر وجود دارد یا خیر.

وی ادامه داد: طاقبستان موضوع متفاوتی نسبت به سراب نیلوفر دارد که در نزدیکی آن چاه‌های عمیق فراوانی زده شده که به عقیده مسئولان امور آب برخی‌ها پر یا خشک شده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه قرار گرفتن طاقبستان در داخل شهر را دلیل این تفاوت عنوان کرد و بیان داشت: با بررسی‌های صورت گرفته چاه‌های فراوانی در این منطقه از جمله در بیمارستان، شهرداری‌های مناطق، سازمان پارک‌ها و فضای سبز و پشت حوزه علمیه حفر شده است.

فعله‌گری تصریح کرد: در حاشیه بلوار شهر کرمانشاه و نزدیکی شکارگاه عده‌ای با حفر چاه در حال برداشت آب برای مصارف کشاورزی گونه‌های پرآب همچون هندوانه و یونجه به‌شکل سنتی و بدون نظارت هستند.

وی با انتقاد از وجود تعداد بسیار زیاد کارواش‌ها در حاشیه منطقه طاقبستان، گفت: کارواش‌ها مجاز به استفاده از آب شهری نیستند و قطعا آبفا از آنها جلوگیری می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ادامه داد: با این وجود باید دید که آب این کارواش‌ها از کجا تامین می‌شود که قطعا یا از چاه‌های غیرمجاز دستی، عمیق یا نیمه عمیق استفاده می‌کنند.

فعله‌گری با بیان اینکه از محدوده خیابان صیاد شیرازی و از ابتدا پل تا شکارگاه حدود 9 کارواش مشاهده می‌شود، افزود: هر نهادی که به آنها مجوز می‌دهد باید پاسخگو باشد.

وی خاطرنشان کرد: ما کماکان به دنبال پاسخ این سوال هستیم که با وجود مصرف بالای آب کارواش‌ها، آب مورد نیاز آنها از کجا تامین می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از شناسایی 14 حلقه چاه مجاز یا غیرمجاز حفر شده در منطقه طاقبستان خبر داد و گفت: بیش از 30 کارواش نیز در این محدوده شناسایی شده است.

وی به مصرف بالای آب در تنگ کنشت و در بالادست چشمه‌های طاقبستان اشاره کرد و متذکر شد: در مورد تاثیر این موضوعات بر خشکیدگی چشمه‌ها اظهارنظری ندارم و کارشناسان باید صحبت کنند.

فعله‌گری در مورد اظهارات مسئولان محیط زیست در خصوص زه‌کشی غیراصولی و بدون مطالعات زیست‌محیطی چشمه‌ها نیز تصریح کرد: این کار کاملا مطالعاتی و کارشناسی بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تاکید کرد: هیچ تغییری در خروجی چشمه‌ها ایجاد نشده است و این موضوع را رد می‌کنیم.

وی با تصریح اینکه متن را رها کرده و به حاشیه رفته‌ایم، یادآور شد: به هر دلیلی مباحث حاشیه‌ای برای دور ماندن از اصل ماجراست.

فعله‌گری خاطرنشان کرد: زه‌کشی و ایجاد کانال‌های چشمه‌ها دو سال پیش انجام شده و اگر قرار بر تخلیه زودهنگام بود، باید زودتر این اتفاق می‌افتاد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه بیان داشت: از قدیم‌الایام خروجی همین بوده، اما از طریق لوله‌های سیمانی و با حجم زیاد بتن آب را از این چشمه‌‌ها خارج می‌کردند که این کار غیرکارشناسی بوده و سطح آب را به سطح طاق‌ها رسانده بودند.

وی گفت: شیار ایجاد شده در دل کوه از 1600 سال پیش تغییر نکرده و الحاقات روی آن قبلا برای هدایت به داخل دریاچه مدفون شده بودند و ما مدخل اصلی چشمه را به ساختار طبیعی خود برگرداندیم.

 

کد خبر 437746

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار