جو بایدن و دیک چنی هر کدام جانب رئیس خود را نگاه داشته‌اند

 مبارزه با تروریسم ، عنوانی بود که از سال 2001 تا‌کنون فکر جهانیان را به خود مشغول کرده‌است. عنوانی پرطمطراق که جورج بوش رئیس‌جمهوری جمهوری‌خواه وقت پس از حادثه یازدهم سپتامبر انتخاب کرد تا با تکیه بر آن بتواند هم افکار عمومی در داخل کشور را به این باور برساند که رئیس‌جمهوری قرار است انتقام خون قربانیان را بگیرد و هم در خارج از کشور مو بر تن شبه‌نظامیانی که امریکا را هدف نهایی خرابکاری‌های خود می‌دانند،راست کند. بوش در جریان هشت سال حضور در قدرت با در دست داشتن عنوان مبارزه با تروریسم به افغانستان و پس از آن هم به عراق حمله کرد. شاید اگر فرصت بود آقای رئیس‌جمهور به ایران هم حمله کرده بود. از یک سال پیش تا‌کنون رئیس‌ جمهوری ایالات متحده مردی دموکرات است که چندان به عناوین توجهی ندارد و ترجیح می‌دهد هر چه زودتر از شر این دو جنگ خلاص شود و بتواند میراث شوم بوش را به تاریخ پرتاب کند . در این میان کم نیستند کسانی در جبهه رقیب که باراک اوباما را به بی‌توجهی به مبارزه با ترور متهم می‌کنند. دیک چنی معاون رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده نخستین این افراد است . مردی که از زمان حضور باراک اوباما در رقابت‌های انتخاباتی حمله به سمت او را آغاز کرده و دائما انتقادهای خود را تکرار می‌کند. این اواخر اما جو بایدن معاون باراک اوباما مقابل دیک چنی ایستاده و از سیاستهای مافوق خود دفاع می‌کند .


به گزارش آسوشییتدپرس، دیک چنی اخیرا باراک اوباما را به اتخاذ سیاست نرم در قبال جنگ علیه تروریسم متهم کرده بود. بایدن همزمان تیر را اماده کرده و چنی را متهم کرد که به دنبال بازنویسی تاریخ است . دیک چنی که 69 سال سن دارد در تازه‌ترین اظهار نظر خود حرکت‌های باراک اوباما و دیگر دموکرات‌های امریکایی را در خصوص مسائل امنیتی ،حرکت‌هایی از روی بی‌تجربه‌گی خواند. جو بایدن چندی پیش در پاسخ به احتمال وقوع حادثه‌ای تروریستی مشابه یازدهم سپتامبر، این اتفاق را بعید دانست.دیک چنی با اشتباه محض خواندن اظهارات بایدن او را بی‌تجربه خواند .

چنی در گفت‌وگو با شبکه ای.بی.سی گفت: ‌فکر می‌کنم آنها باید هر اقدامی که لازم است انجام بدهند تا از وقوع این نوع حملات در آمریکا جلوگیری به عمل آید و اگر تصور در میان مقامات این باشد که این حمله احتمالا صورت نمی‌گیرد،‌ تجهیز و بسیج منابع علیه این اقدامات سخت است.
در همین حال، بایدن نیز ضمن اشاره به اینکه گروه القاعده هم اکنون در حال فرار است، گفت: دیک چنی دوست خوب من است. وی در این رابطه نظر خود را گفته است. او در جایگاهی قرار ندارد که تاریخ را بازنویسی کند. او نمی‌تواند حقایق را پنهان کند.


این مصاحبه و گفت‌وگو‌ها میان چنی و بایدن به جنگ لفظی میان این دو رقیب مخالف با سابقه در امور سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا تبدیل شده است. چنی که سیاستمداری افراطی است، با اشاره به سیاست‌های ضد تروریستی جورج بوش، تصریح کرد که وی هنوز هم از طرح القای خفگی مجازی به مظنونان به انجام فعالیت‌های تروریستی حمایت می‌کند و اظهار داشت که این روش می‌توانست در مورد فاروق عبدالمطلب، فردی که تلاش کرد یک هواپیمای خط هوایی آمریکا را منفجر کند اما ناکام ماند، اجرا شود.


روش‌های خشن بازجویی در مورد مظنونان انجام اقدامات تروریستی در دوران جورج بوش، با آغاز ریاست جمهوری اوباما متوقف شد، چون اوباما اعلام کرد که این روش‌ها مغایر با ایده آل‌های آمریکاست.
بایدن در اظهارنظر جدید خود تصریح کرد که مقامات آمریکا، اطلاعات مهمی را از فعالیت فاروق عبدالمطلب بدست آورده‌اند و وی در بازجویی‌ها یکسری مسائل را افشا کرده است، چون بازجوها وی را تشویق کرده‌اند تا صحبت کند. مقامات دادگستری آمریکا نیز تایید کرده‌اند که فاروق عبدالمطلب با بازجوها به خوبی همکاری می‌کند.
چنی ضمن متهم کردن دولت اوباما به اتخاذ مواضع نرم در قبال جنگ علیه تروریسم، گفت: فکر می‌کنم ما باید در جنگ علیه تروریسم همچون افرادی که در جنگ به سر می‌برند، رفتار کنیم. این یک تهدید علیه آمریکاست، به خاطر مواضع جدی علیه تروریسم بود که در هفت و نیم سال حضور ما در قدرت توانستیم از حملات مهم علیه آمریکا جلوگیری کنیم!

چنی در ادامه از زندان گوانتانامو دفاع کرد و از اوباما به خاطر تصمیمش در محاکمه خالد شیخ محمد، مغز متفکر حوادث 11 سپتامبر 2001 در دادگاهی غیر نظامی در نیویورک، انتقاد کرد: این یک اشتباه بزرگ است. خالد شیخ محمد باید در یک دادگاه نظامی محاکمه شود.
جو بایدن همچنین اعلام کرد که این موضوع مشخص نیست که خالد شیخ محمد و چهار تن دیگر از مظنونان حملات 11 سپتامبر 2001 محاکمه خواهند شد، اما وی معتقد است که خالد شیخ محمد در این پرونده مجرم شناخته خواهد شد.


معاون رییس جمهور آمریکا همچنین خاطر نشان کرد که جنگ عراق ارزش بهای هولناکش را نداشت. وی تصریح کرد که جنگ از ابتدا به درستی مدیریت نشد و آمریکا نتوانست از ابتدا با مدیریت خوب این جنگ را هدایت کند و در نتیجه آمریکا با یک شرایط خطرناک‌تر در افغانستان روبرو شد.

 

 

 

کد خبر 43859

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین