محسن جلالپور صبح امروز 1 مردادماه در همایش رونمایی از کتاب «تاریخ اقتصاد و تجارت کرمان» از هزاره نهم پیش از میلاد اظهار کرد: کار تدوین کتاب «تاریخ تجارت کرمان» را از حدود سه سال قبل آغاز کردیم که این موضوع به عنوان یکی از وظایف اصلی ما و اتاق کرمان بود.
وی با بیان اینکه تعامل فرهنگ و اقتصاد یک تعامل جدی است تصریح کرد: هیچ اقتصادی بنا نمی شود مگر اینکه زیربنای فرهنگی درستی در جامعه وجود داشته باشد و رشته پیوند اقتصاد و فرهنگ ناگسستنی و رشته محکم و گره ای است که باید به سلامت در کار زده تا کار انجام شود.
جلالپور تصریح کرد: فرهنگ از نیازهای زیربنایی توسعه اقتصادی است و ورود به فرهنگی که در ارتباط با اقتصاد باشد یکی از لازمه های پیشرفت اقتصادی خواهد بود.
رییس اتاق بازرگانی استان کرمان با بیان اینکه در حدود 9 هزار سالی که اقتصاد کرمان فعال بوده، هیچ اثر تاریخی و مکتوبی از این تجارت و اقتصاد وجود ندارد بیان کرد: امروز بخش عمده ای از هویت هر تمدن به اقتصاد آن تمدن برمی گردد که این قسمت از پازل در استان کرمان مغفول مانده و با همه کارهایی که انجام شده، خلاء های بسیاری وجود دارد.
وی افزود: کرمان در مجموعه اقتصاد هنری، کشاورزی، صنعت و معدن در هزاره های گذشته بسیار درخشیده اما هیچ جا این مسائل نگارش نشده و امروز باید نشان دهیم چقدر به آنچه که در بخش های مختلف اتفاق می افتد اهمیت می دهیم .
جلالپور تصریح کرد: بخش نگارشی تمدن های دیگر بیش از سخنان است و این نقصی است که امروز تاریخ ایران و کرمان در بسیاری از زمینه ها از آن رنج می برد.
وی اظهار کرد: متاسفانه از بسیاری از صنایعی که در کرمان وجود داشته و داریم، هیچ نشانه و آثاری وجود ندارد، همانگونه که از صنعت شال بافی کرمان هیچ آثاری نداریم که چگونه فعال بوده است و یا اینکه دانشمندان در طب کرمان قبل از ورود طب غربی چگونه عمل می کردند؟
رییس اتاق ایران گفت: امروز اثر مکتوبی از فرش کرمان وجود ندارد و اینکه سنت و هنر کرمان را حفظ کنیم، وظیفه همه ما به ویژه اتاق بازرگانی است.
رییس اتاق بازرگانی استان کرمان افزود: ما مردمی اقتصادی بوده ایم و قنات های کرمان نشان از بهره وری و استفاده بهینه از ظرفیت آب در آن زمان که محدودیت نداشته، دارد که ابداع قنات در کرمان است و اینکه امروز این امر به نام کرمان ثبت نشده، نشان از کم کاری و بی همتی ما در دوران گذشته برای حفظ و ایجاد چنین کارهای بزرگی بوده، می باشد.
نظر شما