به گزارش خبرگزاری خبرانلاین رئیس سازمان جهاد کشاروزی استان سمنان در این دیدار با توجه به قابلیت های استان در کشت و توسعه زیتون از آمادگی استان برای پایلوت تشکیل اولین صندوق حمایت از توسعه زیتون خبر داد .
سیدحسن میرعماد گفت:برای تغییرالگوی کشت شرایط توسعه زیتون در استان فراهم است که برای توسعه وجایگزین کردن به جای محصولات با مصرف اب بالا و فضای سبز از زیتون استفاده می شود .
وی خواستار مساعدت دفتر زیتون کشور برای توسعه باغ های جدید،جذب کارشناس ناظر برای شهرستان های جدید،کمک در بهسازی باغ ها و تامین نهال یارانه دار شد .
مجری طرح زیتون کشور از اعمال مدیریت مطلوب از هم اکنون در توسعه باغ ها و اجرای طرح های مختلف برای جبران خسارت ناشی از کاهش سطح آب،شوری آب و خاک شد و افزود: برای توسعه کشت زیتون با هدف کنسرو و یا روغن می توان از نظر محققان مرکز تحقیقیات نیز بهره برد .
محمد رمضانی ملک رودی گفت: مدیریت مواجهه با سرمازدگی نیز می تواند ازطریق ایجاد بادشکن ، استفاده از ارقام مقاوم ، گرمادهی با شیوه های خاص و شیوه های استفاده از آب مد نظر باشد .
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان بیان کرد: با توجه به حمایت های انجام شده و لحاظ کردن مباحث تحقیقاتی استان در زمینه توسعه زیتون از پتانسیل خوبی برخوردار است.
لطف الله رضایی گفت: درغرب استان به خوبی توسعه کشت زیتون انجام شده است و در حال حاضر نیز در اکثر شهرستان ها توسعه مد نظر قرار گرفته است.
وی سطح زیر کشت زیتون در استان را4500 هکتار ذکر کرد افزود: سالانه از سه هزار هکتار باغ های بارور حدود 7هزار تن محصول برداشت می شود که دو کارخانه و دو کارگاه پرتابل کار روغن گیری را انجام می دهند . ضمناً بر اساس برنامه ریزی انجام شده سالانه 250-200 هکتار به سطح زیر کشت زیتون استان اضافه می شود .
یادآوری می شود در این سفر مجری طرح زیتون کشور از چند باغ زیتون در شهرستان های سمنان و سرخه بازدید کردند.

مجری طرح زیتون وزارت جهادکشاورزی در سفر به استان سمنان از حدود 100 هزار هکتار باغ زیتون در کشور خبر داد و افزود: سال گذشته 93 هزار تن میوه زیتون از این باغ ها برداشت شد.
کد خبر 441150
نظر شما