وزیر بهداشت گفت: اگر این امکان وجود داشت که خبر به موقع در اختیار قرار گیرد، شاید بسیاری از نابسامانی‌ها و فساد را شاهد نبودیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ سیدحسن هاشمی در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار که در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی و با حضور جمعی از معاونین وزارت بهداشت و خبرنگاران حوزه سلامت و البته پیشکسوتان روزنامه نگاری همچون استاد یونس شکرخواه برگزار شد، گفت: معتقدم که هر چقدر در حوزه خبر و اطلاع رسانی و دفاع از حقوق شهروندان درکشور سرمایه‌گذاری کنیم، حتما پیشرفت در سایه آن محقق می‌شود؛ چراکه پیشرفت در سایه نقد و رقابت سالم میسر می‌شود. بنابراین شغل شما خبرنگاران شریف و خودتان شرافتمند هستند.

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش گفت: اگر این امکان وجود داشت که خبر به موقع در اختیار قرار گیرد، شاید بسیاری از نابسامانی‌ها و فساد را شاهد نبودیم. از شما خبرنگاران برای همراهی و امانتداری در طول یک سال گذشته تشکر می‌کنم. البته شما خبرنگاران از ابتدای این دولت خیلی به ما کمک کردید و اگر شما نبودید امکان توفیق تا این مرحله از کار نبود؛ چراکه اکنون سلامت جزو اولویت‌های دولت، مجلس و قوه قضائیه است.

هاشمی افزود: هرچند شخص رییس جمهور راسا همت ویژه‌ای در این حوزه دارند، اما هدایت جریانات مختلف فکری، سیاسی، اجتماعی و نهادهای مهم به سمت حوزه سلامت، مرهون تلاش‌های شما خبرنگاران است. امیدواریم در ادامه مسیر نیز از حمایت شما جهت سلامت مردم استفاده کنیم و از نقد هوشمندانه شما برای اصلاح اشتباهات بهره گرفته شود.

او در بخشی از سخنانش گفت: قبول کنیم که پزشکان در حوزه اجرایی کمتر علاقه‌مند حضور در رسانه و ارتباط با بخش خبر و خبرنگاری هستند. باید معاونین، مشاورین، روسای دانشگاه‌ها و مدیران ارشد حضور داشته باشند و امیدواریم بیشتر از دو سال گذشته، التزام برای همراهی با بخش خبر ایجاد شود. حوزه سلامت، حوزه خبرسازی و حرف‌هایخوبی هم می‌تواند برای مردم داشته باشد. لازم است شما رسانه‌ها نیز به عرصه کمک کنید.

هاشمی بر لزوم پایدار شدن منابع وزارت بهداشت و نظام سلامت تاکید کرد و افزود: پایدار شدن منابع وزارت بهداشت باید طی دو سال آینده اتفاق افتد و این امر شدنی نیست مگر با کمک رسانه‌ها.

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش درباره طرح تحول نظام سلامت گفت: مطمئن باشید طرح تحول نظام سلامت با قدرت و سرعت ادامه می‌یابد. طرح تحول نظام سلامت، عالمانه و برگرفته از تجربیات بین‌المللی است، البته ادعا نمی‌کنیم که بدون اشکال است. امیدوارم سایر حوزه‌های موثر نیز کمک کند تا بتوانیم زیرساخت‌ها را اصلاح کنیم.

او درباره مشکلات اداره بیمارستان‌ها هم گفت: هرچند تعرفه‌های درمان را تغییر دادیم که البته با حاشیه‌هایی نیز همراه شد، اما هنوز تراز بیمارستان‌ها منفی است؛ بیمارستان‌ها از قعر دره بالاتر آمده‌اند اما هنوز با سودآور بودن به نحوی که بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری ترغیب شود، فاصله دارند.

هاشمی تاکید کرد: ما معتقدیم کار ما تصدی‌گری نیست. اگر طی سال‌های گذشته درست عمل شده بود و به این حوزه بها می‌دادند، در حوزه سلامت هم همان اتفاقی می‌افتاد که در وزارت راه و شهرسازی، نفت و ... در جریان است. قرار بر این نیست که ما در بیمارستان‌ها تصدی‌گری کنیم، ما باید سیاستگذار و ناظر باشیم. اختیار برنامه‌ریزی و نظارت وزارت بهداشت، امری اجتناب ناپذیر است.

او گفت: در بحث تولی‌گری، مساله بیمه‌ها و منابع آنها نیز بسیار مهم است و در صورت تجمیع منابع مالی بیمه‌ها به نظر می‌رسد دیگر بیماران دغدغه‌ای غیر از دغدغه بیماری نخواهند داشت.

نقدهای غیرمنصفانه

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش برخی نقدها به طرح تحول نظام سلامت را غیرمنصفانه خواند و گفت: برخی‌ها آنچه که در طرح تحول نظام سلامت اتفاق افتاد را گره زدند به اینکه اعتبارات این طرح برای دستمزدها صرف شده است. لازم است برای اولین بار گزارشی دهیم و مردم بدانند که چقدر اعتبار تصویب شد، چه میزان تخصیص یافت و البته در کدام بخش‌ها خرج شده است.

وی افزود: متاسفانه برخی‌ها به نوعی خواستند کار خوب و ارزشمند طرح تحول نظام سلامت را به نوعی نشان دهند که ما همه رسالت‌مان آن بوده که به یک صنف بپردازیم. این چنین برخوردهایی نوعی ظلم به صنف است.

وزیر بهداشت به سفر دو روز گذشته اش به مازندران و بازدید از مراکز درمانی آن اشاره کرد و گفت: اغلب پزشکان عمومی این استان حدود یک میلیون و 600 تا یک میلیون و 800هزار تومان دریافتی داشتند و پزشکی ندیدم که دریافتی بالاتر از سه میلیون تومان داشته باشد.

او به اظهارات قبلی خود مبنی بر پرداخت‌های 15 تا 16 میلیونی به پزشکان فعال در مناطق دورافتاده و انتقاداتی که به این موضوع وارد شد، اشاره کرد و گفت: از مجموعه 2هزار و 500 نفر پزشک عمومی که فعالند، شاید تعداد افرادی که این ارقام دریافتی دارند به تعداد انگشتان دست نرسد. البته این افراد در مناطقی ارایه خدمت دارند که شاید بتوان گفت پول خون‌شان را می‌گیرند؛ جایی که معلم به شهادت می‌رسد و حتی همین منتقدان حاضر به خدمت در چنین مناطقی نیستند. در آستانه روز پزشک جا داشت که این مبحث را از منظر دفاع از جان مردم مطرح کنم.

۴۷۴۷

کد خبر 444342

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    28 51
    خواهش مي كنم اين مورد را جواب دهيد: پزشكان عمومي چون داراي دكتراي تخصصي phd نيستند، نبايد عنوان دكتر به آنها گفته شود. در واقع تحصيلات آنها معادل فوق ليسانس رشته هاي ديگر است. حالا چطوري آنها رسما در تابلو مطب خود را با عنوان دكتر معرفي ميكنند؟ حالا حقوق سه ميليوني شان بماند.
    • بی نام IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
      8 3
      عجب.چه ربطی داره.حسادت تا چه حد ديگه
    • بی نام EU ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
      9 3
      چرا همه احساس ميكنن كارشناسن؟درتمام دنيا وحتي در ايران از زمان مصدق حتي دكترهايphdحق ندارن لقب دكتر رو در نامه ها يا در معرفينامه ها بنويسن بجز اطبا.حالا براي اولين بار شما كشف كردي كه پزشك عمومي دكتر نيست؟
    • پزشک IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
      10 3
      همه جای دنیا به کسی که پزشکی خونده میگن دکتر،عمومی و متخصص و فوق تخصص فرقی نداره.عنوان انگليسيش هم هست md که مخفف medical doctor هست.حالا این به کنار،یکی به من بگه واقعا این چيزها مشکل و دغدغه جامعست؟
    • بی نام IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
      0 0
      کسی نیست، پاسخ این سوال را بداند؟
    • عباس IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۸
      7 5
      دوست عزیز بی نام ،یک فارغ التحصیل رشته پزشکی عمومی بایددر طول دوره تحصیل هفت ساله اش که در بعضی دانشگاهها تا هشت سال هم طول می کشد باید بیش از سیصد واحد تئوری وعملی بسیار سخت را که حجم مطالب واحدهای تخصصی آنها چندین برابر استاندارد واحدهای تخصصی است بگذراننددرحالیکه یک فارغ التحصیل فوق لیسانس جمع واحدهای گذرانده شده اش در دوره لیسانس صدوچهل واحد وفوق لیسانس سی واحد که مجموعا صد وهفتاد واحداست.اگر واحدهای دوره دکترا یعنی چهل واحدرا هم به این رقم اضافه کنیم میشود دویست وده واحدکه باز نود واحد ازواحدهای گذرانده شده دردوره پزشکی عمومی کمتر است لذا مقایسه فوق لیسانس ودکترای پزشکی عمومی قیاس به غلط است و این دومدرک علاوه بر اختلاف در سختی واحدهای گذرانده شده اختلاف واحدی بسیار بالایی دارند.
    • بی نام A1 ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
      4 0
      استاد بزرگ در مدرک پزشکان عمومی به شراحت ذکر شده که دکترای حرفه ای. اگه تا حالا ندیدی برو ببین و قبل از سر و صدا کردن اطلاعاتت رو زیاد کن... دکترای حرفه ای
  • عباس IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    27 18
    سلام،آیا این منتقدان حاضرند همراه خانواده شان بصورت شبانه روزی در روستایی مانند زرآباد چابهارکه از مرکز استانی مانند سیستان وبلوچستان هزار کیلومتر فاصله دارد بصورت شبانه روزی خدمت کنند آنهم کاری طاقت فرسا وپر استرس وبا مسئولیت شغلی بالا وماهی پانزده میلیون تومان بگیرند؟مطمئنا حتی یکروز هم حاضر نیستند ذر مناطقی که پزشکان عمومی خدمت می کنند خدمت کنند.باید به جناب آقای دکتر هاشمی تبریک گفت که انقلابی نو کردند ونظام سلامت کشور را متحول کردند.منتقدان بیرون گود نشسته اند ومی گویند لنگش کن.اینهاباید به همراه آقای دکتر هاشمی وهمکارانشان وارد گود سلامت کشور شوند تا با مشکلات بسیار فراوان این حیطه از مدیریت وخدمات کشوری وبا حجم عظیم کارها وخدمات این انسان بزرگ وعظیم الشان آشنا شوند.
  • بی نام A1 ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    17 0
    با بيمه هاي بدهكار و افزايش تعرفه هاي پزشكي هيچ پزشك خوب و بيمارستان خوب كه بيمار فراوان دارد بيمه نيست. پس چه فايده آقاي وزير بهداشت؟؟؟؟
  • محمد A1 ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    1 0
    آقاي وزير اول سلام بعد عرض ادب يعني اينقدر اطلاعات غلط به شما ميدهند سيستم هاي نرم افزار كوچكترين خدمات و مبالغ هم در بيمارستانها از مردم وصول و ثبت مي كنند شايد آمار خروجي از كامپيوتر اينقدر اشتباه و غير واقعي اعلام مي شود يك نابينا در قديم كه نان در خانه طبخ مي شد گفته بود من هشت وحيرانم از اينكار چورك هشت و نانش چهار
  • ناشناس A1 ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    3 5
    جناب آقای دکتر هاشمی بحث بر سر میزان دریافتی پزشکان نیست مطلب اصلی تبعیض در میزان پرداخت بین گروه های مختلف پزشکی است آقای وزیر چرا بایستی پزشک عمومی در بیمارستان ما ماهانه 10تا15میلیون دریافتی داشته باشد ولی یک پرستار 1تا2میلیون تومان چرایک متخصص در بیمارستان ما 80تا90میلیون دریافتی دارد ولی یک پرسنل آزمایشگاه یا رادیولوژی یا پرستار 1تا2میلیون تومان آقای وزیر چطور میتوانید اطلاعات غلط به خورد مطبوعات ورسانه ها ومردم بدهید؟
  • بی نام IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    4 4
    حقوق سه میلیون دیگر چه صیغه ای است ما که اینجا کمتر از 10 تومان نمیگیرند
  • بی نام A1 ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    4 3
    والا هیچ جای دنیا این قدر اختلاف دست مزد بین اقشار مختلف با سطح یکسان تحصیلی نیست پزشکی شده تجارت میری دکتر با اینکه با یه عکس ساده میتونه بیماری رو تشخیص بده ولی سی تی و ام ار ای میده تازه از یه مرکز خاص واقعا اینا چه معنی میده من واقعا راضی نیستم ومطمئنم خیلی ها راضی تیستن
  • بی نام A1 ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    2 2
    بازهم صد رحمت به برخی از این پزشکهای عمومی واقعا خیلی با سواد تر از برخی از پزشکان متخصص هستند. اکثر پزشکان متخصص بفکر پول هستند و خدمات مناسبی به هیچ وجه ارائه نمی دهند. 2 روز قبل پیش پزشک فوق تخصص گوارش رفتم بادفترچه 38 تومن از من گرفت ولی حقیقتا 2 دقیقه هم حتی برای شنیدن صحبتهای من وقت نگذاشت تا چه رسد به معاینه کردن. و تمام صحبتش این بود اگر بیمه تکمیلی داری در بیمارستان خصوصی اش مرا بستری کند. آخه به این فرد هم باید گفت پزشک و یا متخصص
  • بی نام A1 ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    6 1
    انتظار ایثار از پزشکان است اما کسی به بیمه‌ها که همیشه در مقابل افزایش تعرفه مقاومت کرده‌اند نمی‌گوید شما وظیفه‌تان بازرگانی و گرداندن اپراتورهای تلفن همراه یا کارخانه‌های سیمان و... است یا پوشش درمان مردم؟ کسی نمی‌گوید در کشور ما برخلاف همه کشورها بیمه‌ها کمترین سهم در پوشش درمان را دارند اما حق بیمه بالایی می‌گیرند ولی می‌گوی

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین