۰ نفر
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴

ایسنا نوشت:

تعدادی از سایت‌های خبری به مناسبت روز خبرنگار با صدور بیانیه‌ای تاکید کردند که جامعه‌ای که خبرنگار پرسشگر نداشته باشد از داشتن فضای سالم دموکراسی دور می‌ماند.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

«در چنین روزی بود که محمود صارمی از فعالان حوزه اطلاع‌رسانی و خبرنگار شجاع ایرانی به دست نیروهای متعصب و تنگ نظر طالبان به شهادت رسید. اما شهادت صارمی هیچگاه شهادت آرمان‌ها و اندیشه‌های والایش را در پی نداشت؛ چراکه رسانه‌ها و فعالین این حوزه 17 مرداد ماه را روز «خبرنگار» نامیده و آن روز را بزنگاهی برای یادآوری رسالت‌های خود قرار دادند.

سالروز شهادت محمود صارمی صرفا یک واقعه تاریخی و مناسبت صنفی نیست بلکه چراغ راهنمایی است برای همه کسانی که به نوعی در حوزه مهم و راهبردی اطلاع‌رسانی درگیر هستند؛ از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران گرفته تا مسؤولان. هیچکس نباید از معنای نمادین و مهم این مناسبت که‌ همان مقدس بودن حرفه اطلاع‌رسانی و اهداف آن است، غفلت کند.

عملکرد معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اگرچه با کاستی‌هایی همراه بوده، اما به طور کل پیشرفت قابل ملاحظه‌ای چه در برآوردن مسائل صنفی همچون بیمه، افزایش حقوق و چه در ایجاد فضایی باز و آزاد برای فعالیت‌های مشروع رسانه‌ای، کرده است که در این بین تقدیر از علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضروری می‌نماید؛ چه اینکه گشوده شدن قفل‌های رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی با کلید تدبیر و امید تا حد بسیاری بستگی به عملکرد وزیر ارشاد و معاونت‌های مرتبط داشته است.»

در ادامه این بیانیه به وجود برخی انتقادها به تیم رسانه‌ای دولت اشاره شده و سپس آمده است:

«مسائل معیشتی خبرنگاران و فعالین این حوزه و وضعیت اقتصادی رسانه‌ها و پایگاه های اطلاع‌رسانی به خصوص در بخش خصوصی وضعیت اسفناکی یافته که تاکنون تعطیلی بسیاری از پایگاه‌های خبری را در پیش داشته است؛ به صراحت می‌توان گفت در صورتی که اعتقاد راسخ خبرنگاران و اصحاب رسانه نبود تاکنون بسیاری از مطبوعات و تارنماهای خبری به ورطه تعطیلی کشیده می‌شدند. روزنامه‌نگاران و خبرنگاران بسیاری را نیز می‌توان یافت که با وجود سابقه خبری بسیار زیاد همچنان از وضعیت معیشتی مطلوبی برخوردار نیستند و شرایط بیمه‌ها آنقدر سخت و از خدماتشان آنچنان کاسته شده که شاید کمتر کسی را به سمت خود جذب کند!

اما اعتقادی که پیش از این، با صفت «راسخ» از آن صحبت به میان آمد، در برابر این سری از مصائب از پا درنمی‌آید؛ جز اینکه محدودیت‌های شغلی و نبود آزادی‌های رسانه‌ای نه تنها جسم و دلشان را می‌آزرد، بلکه به مثابه زخمی بر روح و روان آن ها عمل می‌نماید. «اعتدال» دکتر روحانی فضای بس بهتر از 8 سال دوران سیاه و خفت بار رسانه‌ای را خلق کرده است، اما انتظار می‌رود دولت کنونی با همکاری دیگر قوا و نهادهای مرتبط بستر سیر پرشتاب به سوی آزادی عمل و فضای باز مطابق با استانداردهای جهانی را ایجاد کنند.

سالی که گذشت سالی سرنوشت‌ساز برای کشور بود، ماراتنی نفس‌گیر برای رسیدن به توافق هسته‌ای، در این ماراتن هر قشر از جامعه وظیفه‌ای داشت اما وظیفه اهل قلم سنگین‌تر می‌نمود، خبرنگاران با قلم به میدان آمدند، روشنگری کردند و از دولت حمایت کردند، ابرهای تردید را از جلوی دیدگان پاک نمودند و راه اعتدال را هموار کردند، گفتند که دلواپس واقعی خبرنگاران هستند که هشت سال در دوران سخت دولت قبل به حق سخن گفتند اما سخن حقشان شنیده نشد، خبرنگاران در تنویر افکار عمومی نقش بسزایی داشتند و توانستند رسالت خود را به انجام برسانند.»

در پایان این بیانیه که به امضای سایت‌های بهارنیوز، روزنو، خردادنیوز، نواندیش، آفتاب، عصرقانون، پویش، بهاران نیوز، امید، گفتگو، ندای ایرانیان رسیده، آمده است: «سایت تدبیر و امید خبرنگار چشم بینای مردم است پس این چشم بینا را دریابیم، خبرنگار باید کنجکاو باشد، تاریکخانه ها را روشن نماید، جامعه‌ای که خبرنگار پرسشگر نداشته باشد از داشتن فضای سالم دموکراسی دور می‌ماند. 17 مرداد امسال را در شرایطی پشت سر گذاشتیم که انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری نزدیک است. انتظار می رود تمام مسؤولان بستر آزاد برای نقد منصفانه، تمجید غیرمتملقانه و ... را فراهم آورند تا اذهان عمومی با آموزه‌هایی که از خبرنگاران آگاه و استوارمان دریافت کرده‌اند، دست به انتخابی شفاف و مطلوب بزنند.»

5858

کد خبر 444974

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =