بررسی سازمان غذا و دارو نشان داده که بیش از 10 درصد از آب معدنی های موجود در بازار آلاینده‌های شیمیایی، میکروبی، فلزات سنگین، نیترات و نیتریت دارند. به همین دلیل دستور جمع آوری این آب معدنی ها از سطح بازار داده شده است.

زهرا تالانی: گرما و عطش در فصل تابستان مصرف آبهای معدنی را افزایش می دهد. ضمن اینکه هراز چندگاهی اعلام می شود آب تهران به نیترات آلوده است و همین هجوم مردم به سمت آب های معدنی و بسته بندی شده را افزایش می دهد. (اینجا)

اما در این میان برخی سودجویان هم آبهای غیراستاندارد را به نام آب معدنی وارد بازار می کنند. از این رو تابستان امسال، اداره کل استاندارد هشدارهایی در مورد آبهای معدنی غیراستاندارد داد.

مسلم بیات مدیرکل استاندارد استان تهران در همین ارتباط به تسنیم، گفت: تمام آب‌های معدنی عرضه شده در بازار باید علامت و کد استاندارد را داشته باشند در غیر این صورت تقلبی بوده و مردم باید از خرید آنها امتناع کنند.

او در خصوص نحوه تشخیص استاندارد بودن آب های معدنی گفت: خریداران این محصولات باید نخست به علامت و کد استاندارد این کالا توجه کرده و سپس کد 10 رقمی استاندارد کالا را به شماره 10001517 ارسال کنند تا از اصالت این محصولات مطمئن شوند. (اینجا)

همچنین اداره کل استاندارد استان تهران بدون نام بردن از آب معدنی خاصی، با صدور اطلاعیه ای از مردم درخواست کرد با توجه به آغاز فصل گرما و نیز شکایت‌های مردمی از توزیع و فروش آب معدنی بدون نشان استاندارد و غیربهداشتی در مترو، از مصرف آنها خودداری کنند. (اینجا)

البته پیش از این اعلام شده بود که نتایج بررسی سازمان غذا و دارو روی آبهای معدنی در سال 93 نشان داد که از 300 برند آب بسته بندی شده در کشور، 10 برند دارای مشکل بودند و مهمترین مشکل آنها نیز میزان بالاتر از حد مجاز نیتریت و نیترات بود.

اما سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت یک ماه پیش اعلام کرد که به سازمان غذا و دارو یک ماه فرصت داده تا مشخص کند کدام آب های بطری شده واقعاً آب معدنی و سالم هستند و کدام ها نیستند و آیا بطری و بسته بندی آنها برای سلامت انسان مضر هست یا نه. (اینجا)

سرانجام نتایج این بررسی از سوی وزات بهداشت اعلام شد.

تعطیلی 8 شرکت آب معدنی متخلف

رییس سازمان غذا و دارو از بازنگری ضوابط بسته بندی آب‌های معدنی و توقف تولید 10 درصد از شرکت‌های تولید کننده آب معدنی خبر داد و گفت: آب‌های معدنی غیر استاندارد از بازارجمع آوری شده و مردم بدون نگرانی می توانند از آب‌های معدنی موجود در سطح بازار استفاده کنند

رسول دیناروند ﺑﺎ اﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ دﺳﺘﻮﺭ ﻭﺯﻳﺮ ﺑﻬﺪاﺷﺖ ﻣﺒﻨﻲ ﺑﺮ ﺑﺮﺭﺳﻲ و ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺁﺏ‌ﻫﺎﻱ ﻣﻌﺪﻧﻲ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺳﻂﺢ ﺑﺎﺯاﺭ، اﺯ ﺑﺮﺭﺳﻲ و ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ بیش از 300 برند آب معدنی از نظر آلاینده‌های شیمیایی و میکروبی ﻃﻲ ﻳﻚ ﻣﺎﻩ اﺧﻴﺮ ﺧﺒﺮ داد و گفت: از این تعداد برند آنالیز شده، کمی بیشتر از 10 درصد از آب معدنی های موجود دارای آلاینده‌های شیمیایی، میکروبی، فلزات سنگین، نیترات و نیتریت بودند که دستور جمع آوری این آب معدنی ها از سطح بازار داده شد.

به گفته رییس سازمان غذا و دارو، شرکت‌های تولید کننده آب معدنی که توقف تولید دریافت کردند تا اصلاح میزان آلاینده‌ها و حذف آنها نمی توانند محصول خود را در سطح بازار عرضه کنند. برخی از این شرکت‌ها پس از رفع نواقص می توانند تحت نظارت مسئول فنی و مدیر کنترل کیفی خود وارد بازار شوند. چنانچه شرکتی پس از تذکرات داده شده به تخلفات خود ادامه دهد، در این خصوص اطلاع رسانی لازم صورت خواهد گرفت.

رییس سازمان غذا و دارو در ادامه با اشاره به این که آب معدنی آبی است که از یک سفره زیر زمینی و بدون هیچ گونه اصلاحی بسته بندی می شود، گفت: افزودن اوزن و یا کلر به منظور تصفیه آب معدنی آن را تبدیل به آب آشامیدنی می کند و باعث می شود تا مصرف کننده در مصرف آب معدنی طبیعی گمراه شود.

به گفته  دیناروند همچنین، حدود 10 درصد از شرکت های تولید کننده آب معدنی در برچسب زنی نواقصی داشتند که به آنها در جهت اصلاح برچسب تذکر داده شد.

رییس سازمان غذا و دارو ، از بازنگری ضوابط بسته بندی آب های معدنی خبر داد و گفت: وجود نواقص و اشتباه در برچسب های آب معدنی باعث گمراه شدن مصرف کننده می شود که ضروری است تمام تولید کنندگان در برچسب های محصول خود، ضوابط را رعایت کنند.

دیناروند در ادامه با اشاره به دائمی بودن نظارت های بازرسین سازمان غذا و دارو بر محصولات آشامیدنی و خوراکی، ادامه داد: در سال گذشته نیز آب های معدنی مورد ارزیابی قرار گرفتند و امسال هم در نیمه اول سال این ارزیابی انجام شد که البته ارزیابی یک ماه اخیر مازاد بر روش های جاری صورت گرفت. توقف تولید 8 شرکت آب معدنی متخلف در اوایل سال 94 صورت گرفت که مربوط به ارزیابی یک ماه اخیر نمی باشد.

او گفت: در حال حاضر مردم می توانند بدون نگرانی از آب معدنی های موجود در بازار استفاده کنند، چرا که آب معدنی های غیر استاندارد از سطح بازار جمع آوری شده است.

دیناروند پیش از این گفته بود: برخی از این آب های بسته بندی شده از آب های زیرزمینی یا سطحی که با کودهای شیمیایی ارتباط داشتند، تهیه شده و میزان نیترات و آلودگی آنها بیش از حد مجاز بود. (اینجا)

47232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 456099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
    5 0
    بهتر نیست اسم ها را اعلام کنن. مردم چه جوری بدونن کدوم خوبه کدوم نیست؟
  • محمد A1 ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
    24 0
    اسمشون ؟
  • دکتر اثناعشری IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
    7 0
    چرا لاپوشونی می کنید.؟ اسمشون باید اعلام شود. باید. می دونید مجازات مواد غذایی آلوده در جهان چیست؟ یا این هم قراره ماست مالی بشه؟
  • بی نام IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
    2 0
    این کد که 13 رقمه؟ کد ده رقمی کجای لیبل نوشته شده؟
    • مهدی A1 ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۱
      1 0
      اون شماره شابک هست بگرد دنبال شماره ده رقمی
  • بهزادو A1 ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
    4 0
    چرا اسمشونو نمیگن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • علیرضا RO ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
    3 0
    چرا اسماشونو اعلام نمیکنین،،
  • ديناروند A1 ۱۹:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
    4 0
    nر کرمانشاه هم یه چند تا آب معدنی داریم یکی از آنها بر روی لیبل نوشته : آبی از چشمه کیمیا. آبی از چشمه کوه الوند .. بعد آدرس کارخانه هست : کرمانشاه – کیلومتر ۵ جاده سنندج . در این کیلومتر که عنوان میکنند و در کل استان کرمانشاه . نه کوهی به نام الوند وجود دارد و نه چشمه ای به نام کیمیا . در جایی که سراب های بزرگ طاق بستان و نیلوفر و یاوری و خضر زنده خشک شده اند . من مانده ام که این چشمه کجاست که خشک هم نمیشه در این کیلومتری که میفرمایند تنها شهرک صنعتی هست و دو تا شهرک فقیر نشین که حتی آب چاه های آنجا هم به علت دفع فاضلاب های صنعتی و کشاورزی غیر قابل شرب هست .. کاش کسی بود که رسیدگی میکرد ..