نتایج رتبه بندی سال 16-2015 نظام رتبه بندی QS در تاریخ 24 شهریور ماه 1394 منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، 2 دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران از ایران توانستند با عملکردی بهتر نسبت به سال گذشته به طور چشمگیری رتبه ­های بین­ المللی خود را بهبود بخشند.

بر اين اساس دانشگاه صنعتی شریف به عنوان برترین دانشگاه کشور در رتبه بندی QS توانست با بیش از 100 پله رشد، رتبه­ ای در بازه 480-471 را کسب كند و دانشگاه تهران نیز با بیش از 50 رتبه رشد، در بازه 600-551 قرار گرفت.

گروه رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ISC اعلام کرد: مؤسسه "کاکارلی سیموندز" 12 سال است که دانشگاه­ ها را در سطح جهان مورد ارزیابی و رتبه ­بندی قرار داده است. این نظام بین المللی با بهره جستن از 6 شاخص بررسی شهرت دانشگاه با وزن 40 درصد، ارزیابی کارفرمایان با وزن 10%، میزان گرایش بین المللی با وزن 10 درصد، میزان استناد به ازای هر عضو هیئت علمی با وزن 20 درصد و نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو با وزن 20 درصد بیش از 800 دانشگاه­ برتر جهان را مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار داده است.

در ادامه اين گزارش آمده است: تنها تغییری که در متدولوژی این رتبه ­بندی نسبت به سال گذشته ایجاد شده است مربوط به شاخص میزان استنادات به اعضای هر عضو هیئت علمی است که با نرمال‌سازی استنادات در کلیه حوزه های موضوعی باعث شد که دانشگاه­ هایی که در حوزه علوم اجتماعی، هنر و مهندسی عملکرد بهتری دارند، قادر باشند رتبه بهتری را کسب كنند.

بر اساس اين گزارش ،در فهرست برترین­ های جهان، موسسه فناوری ماساچوست همچون سال گذشته مقام اول جهان را به دست آورده است. دانشگاه هاروارد مقام دوم جهان و دانشگاه کمبریج انگلستان و استنفورد آمریکا مشترکا رتبه 3 جهان را به خود اختصاص دادند.

همچنين انستيتو فناوري کاليفرنيا، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالج لندن، امپریال کالج لندن، انستیتو فناوری زوریخ و دانشگاه شيکاگو رتبه های 5 الی 10 فهرست برترین­ های جهان را به خود اختصاص دادند.

10 دانشگاه برتر جهان متعلق به آمریکا و انگلستان هستند. تنها دانشگاه برتر خارج از دو کشور آمریکا و انگلستان در این رده، انستیتو فناوری زوریخ سوئیس است که رتبه 9 جهان را کسب کرده است.

دانشگاه­ های آسیایی همچون سال‌های گذشته، در سال 16-2015 نیز رشد قابل ملاحظه ای را تجربه کردند. 2 دانشگاه از 20 دانشگاه برتر جهان و 10 دانشگاه از 50 دانشگاه برتر جهان به قاره آسیا تعلق دارند.

در گزارش گروه رتبه بندی ISC آمده است : دو دانشگاه آسیایی که در سال 16-2015 توانستند در جمع 20 دانشگاه برتر جهان قرار گیرند دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور هستند. دانشگاه ملی سنگاپور به عنوان برترین دانشگاه آسیا شناخته شد که با 10 رتبه رشد نسبت به سال گذشته، حائز رتبه 12 جهان شد. دانشگاه صنعتی نانیانگ نیز با 26 رشد رتبه، دانشگاه دوم آسیا و سیزدهم جهان شد. دانشگاه تسینگوا چین با 22 رتبه رشد در جایگاه 3 آسیا و 25 جهان قرار گرفت.

همچنین دانشگاه­ های حوزه خاورمیانه نیز نسبت به سال گذشته، دارای رشد رتبه بوده­اند. از ترکیه دانشگاه بیلکنت با 5 رشد رتبه نسبت به سال گذشته برترین دانشگاه این کشور شناخته شد که رتبه 394 جهان را به خود اختصاص داد. از عربستان سعودی نیز دانشگاه نفت و مواد معدنی ملک فهد با 26 رشد رتبه، جایگاه 199 جهان را به دست آورد.

در منطقه اقیانوسیه دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه ملبورن به عنوان دو دانشگاه برتر این منطقه شناخته شدند که به ترتیب رتبه های 19 و 42 جهانی را کسب کردند.

دانشگاه بوئنوس­آیرس آرژانتین با رتبه 124 و دانشگاه سائوپائولو برزیل نیز با رتبه 143 جهان 2 دانشگاه­ برتر آمریکای جنوبی هستند.
در قاره آفريقا نیز دانشگاه کيپ تاون آفریقای جنوبی با رتبه 171 جهان برترین دانشگاه این قاره شناخته شد.

۴۲۴۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 458030

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۵
    8 2
    بین 551600 کجاش میشه رتبه 500؟؟؟ این که بالای 500 هستش
  • بی نام A1 ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۵
    7 3
    توی این لیست تهران که کمتر از 500 نیست پس چرا اطلاعات غلط میدید؟
  • بی نام A1 ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۵
    12 0
    باعث خجالته امکانات علمی دانشگاه های ما واقعا تاسف باره
  • بچه دانشکده فنی A1 ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۵
    1 6
    دانشکده عمران دانشگاه تهران هم رتبه 151 دنیا شده :
  • جری A1 ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۵
    14 2
    خداییش دانشگاه شریف در هر رشته ای از دانشگاه های آمریکا پایین باشه در زمینه سردر دانشگاه از همه اونا برتره واقعا اوج هنر و خلاقیت رو میشه در این طرح دید به شکل جوش خوردن ورق آهنی به تیر آهن و تیر آهن به ستون دقت کنید واقعا شاهکارهنریه آدم میخواد ساعتها بشینه و فقط نگاه کنه
  • شاهرود A1 ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۵
    7 1
    شریف 480 و بیلکنت 394.چه دانشگاههایی داریم که الن و بلن.همشون در حد حرف.دانشگاهی که نخبه های یک کشور 75میلیونی میرن تو منطقه ضعیف محسوب میشه چه برسه به آسیا و دنیا.
  • بی نام A1 ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۵
    11 0
    الان اگه وضع دانشگاههامون خوب بود مطمئن باشین با توضیح کامل در باره جایگاه کشور در منطقه و مقایسه با کشور های منطقه تو بوق و کرنا میکردن ولی الان که دانشگاهامون اون پایین پایینان خیلی خلاصه و مختصر گفتن.به رتبه بندی چینی شانگهای و کشورهای اسلامی سال قبل نگاه کنین کاملا معلوم میشه چه مفصل نوشتن.مثلا در منطقه اولیم و ما الیمو بلیمو هزارتا چیز دیگه.واقعا متاسفم
  • بی نام A1 ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۵
    14 0
    اصلا بگو بهترین دانشگاه دنیا وقتی دانش آموخته ممتاز اون دانشگاه بیکار باشه چه فایده داره
  • رامین IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۶
    0 1
    مطمئنا باامتیازات دانشگاه علوم پزشکی تهران که اخیرا رتبه 380 را کسب کرده محاسبه نموده اند