ایسنا نوشت: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خوشبختانه بحث سختی کار محیط‌بانان توسط دولت تصویب شده است و هم‌اکنون پرداخت‌ها صورت می‌گیرد.

معصومه ابتکار در جمع خبرنگاران در خصوص صدور مجوزهای شکار نیز اظهار کرد: دولت در سال گذشته و امسال، غیر از پایان سال 92 که آن هم براساس تعهدات دولت قبل مجوزهایی داد، بحث شکار را کاملا کنترل کرده و هیچ مجوز شکار چهارپایی از سال 93 صادر نکرده و شکار خارجی اصلا نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: تمام مجوزهای شکار صادر شده مربوط به دوره قبل بوده است و گزارشاتی از برخی شکارهای بی‌رویه داشته‌ایم اما سال گذشته و امسال شکار و پروانه شکار خارجی اصلا نداشته و صادر نکرده‌ایم.

تصویب آیین‌نامه‌ قرق محیط‌زیستی بزودی


وی با بیان اینکه در شورای عالی محیط‌زیست آیین‌نامه‌ قرق محیط‌زیستی را بزودی به تصویب می‌رسانیم، عنوان کرد: برنامه سازمان بر این است کسانی که توان حفاظت از مناطقی را دارند، قرق اختصاصی داشته باشند به طوری که براساس آیین‌نامه‌ای که به زودی تصویب می‌شود و تعداد جمعیت حیات وحش که افزایش پیدا می‌کند و رشد می‌یابد امکان صدور پروانه شکار فراهم خواهد بود اما در شرایط فعلی با افت جمعیت و مشکلاتی که وجود دارد برنامه‌ای نداریم.

مجوز شکار گراز به عنوان حیوان زیانکار صادر شده است


وی با اشاره به سیاست اجرا شده در سال 93، گفت: بعضی از رسانه‌ها مثال‌هایی زدند که سازمان برای شکار گراز مجوز شکار صادر می‌کند. بله برای شکار گراز به عنوان حیوان زیانکار با توجه به اینکه در برخی از نقاط کشور شکایت از سوی کشاورزان و دامداران را داریم، مجوز شکار صادر شده است. همچنین درباره پرندگان برای جوامع محلی و مناطقی که جمعیت به اندازه کافی بوده و مشکلاتی نداشته پروانه صید پرندگان به طور محدود صادر شده است.

ابتکار درباره کوهستان الوند و اهمیت آن گفت: سازمان مناطقی را که ارزش زیستگاهی و تنوع زیستی دارد را مورد بررسی قرار می‌دهد و اگر شاخص‌های لازم را دارند بر روی ارتقاء این مناطق کار می‌کند، درباره الوند هم مقدماتی فراهم و اقداماتی انجام شده و پیشنهاد شده این منطقه شکار ممنوع به حفاظت شده ارتقاء یابد و اعتقاد داریم این اتفاق رخ دهد خوب است.

معاون رئیس جمهور در پاسخ به اینکه اینکه ورود به بحث محیط زیست جدی نبوده است، اظهار کرد: دولت یازدهم در ورود به مسائل محیط زیست بسیار جدی بوده است. به عنوان مثال در بحث زمین‌خواری نه تنها سازمان حفاظت محیط زیست بلکه تمام دستگاه‌های دولت بسیار جدی ورود کرده‌اند به طوریکه مناطقی را از منطقه حفاظت شده ورجین در لواسانات داشتیم که متاسفانه توسط زمین‌خواران تصرف شده بود و منطقه‌ای در حیات وحش پناهگاه میانکاله در استان مازندران داشتیم که تصرف شده بود اما با کمک قوه قضائیه تمام این اراضی باز پس‌گیری و عملیات آزادسازی این مناطق انجام شد و به محیط زیست بازگشت و این روند همچنان ادامه دارد که برای این موضع سیاست جدی را دنبال می‌کنیم و در بخش بازرسی سازمان و ادارت‌کل مساله زمین‌خواری و مقابله با این موضوع به طور جدی دنبال می‌شود.

350 هزار خودروی فرسوده از رده خارج شده است


وی ادامه داد: همچنین ورود دولت به مساله آلودگی هوا در شهرهای بزرگ بود که براساس سیاست‌هایی که طی سال‌های 92 و 93 به اجرا گذاشته شد، در سال 93 کیفیت هوای بهتری را در شهرهای بزرگ تجربه کردیم و تقریبا در تمام شهرهای بزرگ کشور هر کدام به یک نسبت وضعیت هوا بهتر شد که علت اصلی آن اصلاح و ارتقاء کیفیت سوخت، بنزین و گازوئیل، حذف بنزین‌های پتروشیمی، ارتقاء استاندارد خودرو با هشت سال تاخیر به یورو 4، کاهش مصرف مازوت توسط نیروگاه‌ها و افزایش مصرف گاز طبیعی و از رده خارج کردن 350 هزار خودروی فرسوده بود که در دولت یازدهم اتفاق افتاد.

تالاب گاوخونی بعد از 10 سال احیا شد


وی اضافه کرد: مثال بعدی احیای تالاب‌هایی است که سال‌ها بر اثر قطع جریان آب خشک شده بودند به طوریکه امسال بعد از 10 سال تالاب گاوخونی آب به خودش دید و برای چند ماه احیا شد. با رفع موانعی که در هامون به وجود آمده بود سال گذشته 7 ماه و امسال چند ماه هامون هم دارای آب شد. همینطور تالاب هورالعظیم که چندین ماه آب واردش نمی‌شد، آبگیری شد گرچه محدود است. این جزو سیاست‎های دولت است که از احیای تالاب‌ها حمایت کند.

برنامه‌های ملی و استانی برای مقابله با گردوغبار در دست تدوین است

وی درباره گردوغبار نیز عنوان کرد: برنامه‌های ملی و استانی برای مقابله با گردوغبار در دست تدوین است به طوریکه اگر استانی کانون تولید گردوغبار داشته باشد برنامه ملی مقابله با گردوغبار که نقش تمام دستگاه‌ها در آن مشخص شده باشد، تدوین شود. برای استان همدان هم سند مقابله با گردوغبار استان یعنی شناسایی کانون‌های گردوغبار و روش‌های مقابله با آن در دست تدوین است که مسئولان استان باید حمایت‌های لازم را در این زمینه داشته باشند تا این سند سریع‌تر آماده و اجرایی شود.

عبور خط آهن از مناطق حفاظت شده بهتر از عبور جاده است

وی افزود: جاهایب را درخواست کرده‌ایم مسیر جاده‌ها و راه‌آهن از زیر مناطق حفاظت‌شده عبور کند که خط عبور حیات وحش یا مسیر گذار حیات وحش را قطع نکنند یا زیرگذرهایی را تعبیه کرده تا حیات وحش بتوانند عبور کنند اما این را می‌توان گفت که راه‌آهن از جاده بهتر است چراکه راه‌آهن سروصدای زیاد ایجاد می‌کند و باعث فرار حیات وحش می‌شود و ممکن است در طول روز شاهد عبور 50 قطار باشیم اما اگر خودرو عبور کند ممکن است 20 هزار خودرو گذر کند که هر مورد عبور خودرو می‌تواند یک حادثه باشد بنابراین آثار جاده برای حیات وحش خیلی بدتر و بیشتر بوده و راه‌آهن از این جهت آسیبش کمتر است.

اهدای دو اسلحه شکاری توسط دو شکارچی سابق به ابتکار

وی در ادامه گفت: امروز با استقبال خوبی مواجه شدیم به طوریکه دو شکارچی سابق به جای قربانی گوسفند، سلاح‌های شکاری خود را اهدا کردند که این حرکت به منظور حفظ محیط زیست و مقابله با روند شکار که متاسفانه در بسیاری از نقاط کشور بی‌رویه بوده و به جمعیت حیات وحش‌های کشور آسیب‌های زیادی را وارد می کند‌، بسیار ارزشمند بود.

باید برای افزایش تعداد و ارتقاء مناطق حفاظت شده همدان برنامه‌ریزی کنیم
ابتکار تصریح کرد: همدان استانی ارزشمند از لحاظ زیست‌محیطی است البته درصد مناطق حفاظت شده همدان نسبت به سایر استان‌ها کمتر است و باید برای افزایش تعداد و ارتقاء مناطق حفاظت شده برنامه‌ریزی کنیم که کارهایی در این زمینه در حال انجام است همینطور مسائل برخی تالاب‌ها مطرح شد که قرار است پیگیری شود تا با احیای تالاب‌ها، این ذخایر ارزشمند طبیعت را برگردانیم.

232 42

 

کد خبر 458514

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن A1 ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۷
    3 0
    خانم دکتر من سال های سال از نزدیک در کوه ها رفتار های گراز رو مشاهده کرده ام. میتونم بگم کمتر حیوانی هست که به اندازه گراز برای طبیعت مفید باشد در اینجا امکان توضیح دادن نیست فقط خواستم به شما بگویم که این حیوان زیانکار نیست حتی اگر هم حرف شما رو بپذیریم این حیوان زنجیره غذایی پلنگ و گرگ هست وقتی شما مجوز شکار این حیوان رو صادر میکنید پلنگ و گرگ توی زاگرس باید چی شکار کنند؟ بله ناچار هستند که دور از زیستگاه خود دنبال غذا بگردند که طی چند سال گذشته شاهد تلف شدن چندین پلنگ در زاگرس بودیم...
  • سینا A1 ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۷
    1 3
    ما خیلی وقته تو بندر کیاشهر و شهرهای جانبی شکار میکنیم.پدر محصولات مارو در آورده
    • مریم IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
      2 0
      نتیجه اش را چند سال اینده که جنگلها نابود شدند و سیل زمین هایتان را ازبین برد می بینید
  • بی نام IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۷
    3 0
    گراز یکی از جانورانی است که بیشترین کمک را به اکوسیستم جنگلها می کند و یکی از خوراکهای اصلی پلنگ ایرانی است برای خانم ابتکار بابت این طرز فکر متاسفم
  • بی نام A1 ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
    5 6
    عجیب است نظراتی که از خانم ابتکار تعریف می کنند منتشر می شود اگر کوچکترین انتقادی باشد منتشر نمی شود خانم ابتکار نمی داند گرازهاباغبان های جنگل اند با زیر رو کردن خاک هوارسانی به خاک می شود
  • بی نام RO ۰۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
    0 0
    خانم ابتکار از طبیعت همدان صحبت کرده ایدا آیا میدانید که چه بر سر گنجنامه ومیدان میشان که یکی از گنجینهای طبیعیی این شهر است آمده ، فاجعه ای در انجا رخ داده لطفا بر رسی فرمایید
  • عباس IR ۰۶:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۶
    1 0
    سلام،ازاین دیدگاه خانم ابتکاربعنوان رئیس سازمان محیط زیست که باید عمق فاجعه زیست محیطی کشوررا درک کند بسیارمتاسف وبسیار ناراحت شدم.گراز از سودمند ترین حیوانات روه کره زمین است این حیوان بدلیل شخم زدن زمینها وجنگل موجب رشد جنگل وفضای سبز وبدلیل زادآوری بالا یکی از طعمه های حیوانات وحشی گوشتخوار است وموجب میشود حیوانات وحشی به دام وروستاهای محل سکونت انسانها حمله نکنند.امریکا تعدادزیادی گله گرگ را به پارک یلو استون منتقل کرد تا چرخه اکوسیستم در آنجا به روال طبیعی خود بازگردد ما هم می توانیم با جابجایی گله گراز ها به مکانهایی که درآنجا گرازها کم شده ویا ازبین رفته اند به برگشتن به روال طبیعی اکوسیستمهای طبیعی خود کمک کنیم. اکنون فریاد می زنیم شکار باید ممنوع ومتوقف شود فردا خیلی دیر است.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین