۰ نفر
۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۷
آرایش‌های عجیب به بهانه محرم

روزنامه شهروند در گزارشی عزاداری این روزهای جوانان تهرانی با ظاهری متفاوت را بررسی کرده است؛

محرم از راه رسید و یک بار دیگر هیأت‌ها و دسته‌های عزاداری حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام حال و هوای این روزهای خیابان‌های شهرهای کشور را عوض کرده‌اند. این بار هم مردم سراسر کشور در ١٠ روز اول ماه محرم سیاه پوشیده و به استقبال عزاداری برای امام حسین(ع) و یارانش در واقعه عاشورا رفته‌اند.

این بار اما دهه اول ماه محرم و برنامه‌های عزاداری‌اش با تغییرات مختلفی از راه رسیده است؛ تغییرات در ظاهر تعدادی از زنان و مردانی که حضورشان با ظاهری متفاوت در هیأت‌های عزاداری و در ساعت‌های قبل از نیمه‌شب در خیابان‌های تهران بحث‌برانگیز شده است.

ماجرا بیشتر به پسران و دخترانی برمی‌گردد که با نوع پوشش و آرایش صورت و سرشان خیلی‌ها را متعجب کرده‌اند. حالا چند روزی است که عکس‌هایی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که پسرانی را نشان می‌دهد که موهای‌شان را تراشیده و روی آن «یاحسین» و « یا ابوالفضل » طراحی کرده‌اند و دخترانی که با آرایش و لباس‌های ویژه ماه محرم به تماشای هیأت‌های عزاداری در خیابان‌ها آمده‌اند.

حالا انتشار این عکس‌ها در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام آن‌قدر گسترده شده است که باعث واکنش‌هایی در میان بعضی مسئولان اتحادیه‌ای شده است. اولین واکنش برمی‌گردد به «افسرالملوک یاسان»، رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه تهران که گفته است آرایش ویژه محرم و تبلیغات آن به‌طورکلی ممنوع است: «برای آرایشگاه‌های زیرمجموعه اتحادیه پیامکی مبنی بر پیگرد قانونی این نوع تبلیغات ارسال و آگهی آن نیز در روزنامه‌ها درج شده است. همچنین بخشنامه‌ای درباره این موضوع و پیگردهای قانونی آن برای آرایشگاه‌ها ارسال شده است.» «مصطفی آگاهی»، رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه هم یکی دیگر از کسانی است که درباره تبلیغات آرایشگاه‌ها برای آرایش‌های مخصوص محرم واکنش نشان داده است.

او گفته است که آرایشگاه‌ها به‌ هیچ عنوان اجازه انجام تبلیغات در این زمینه را ندارند و به محض اطلاع از این موضوع آن واحد صنفی را پلمب خواهیم کرد: «به‌زودی دراین‌باره اطلاع‌رسانی ویژه می‌کنیم و مصادیق آن را در سایت اتحادیه درج خواهیم کرد.» آگاهی گفته که در اولین روز ماه محرم پیامک اطلاع‌رسانی درباره پیگرد قانونی این کار برای اعضا ارسال شده، گفته آنچه تحت عنوان آرایش یا مدل موی ویژه محرم در جامعه رایج شده، توهین به مذهب است و ما با آن مقابله می‌کنیم: «گاهی برخی از افراد درخواست آرایش‌های خارج از عرفی را دارند که علاوه بر این‌که این آرایش‌ها به هیچ عنوان در شأن و شخصیت اجتماعی یک فرد مذهبی نیست بلکه خارج از عرف جامعه هم است و متاسفانه بعضی از آرایشگاه‌ها که معمولا هم فاقد پروانه کسب بوده و حتی در مکان‌های مسکونی فعالیت می‌کنند، اقدام به اینگونه آرایش‌ها می‌نمايند.»

رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه مصادیق برخورد با آرایش‌های خارج از عرف را اینطور اعلام کرده است: «تراشیدن مو با مضمون اسامی مقدس مانند «یا حسین(ع)» که به‌تازگی در ایام محرم انجام می‌شود یکی از مواردی است که به‌شدت با آن برخورد می‌شود. برداشتن ابرو، انجام خالکوبی، زدن رژلب و انجام تاتو ازجمله مواردی است که در صورت مواجه‌شدن با آن در آرایشگاه مردانه، واحد صنفی متخلف حتما پلمب می‌شود. اینگونه اقدامات علاوه بر این‌که باعث جریحه‌دار شدن عفت عمومی در جامعه می‌شود با هیچ‌گونه عرف اجتماعی نیز همخوانی ندارد و با هر اقدامی که نارضایتی مردم را به دنبال داشته باشد، برخورد خواهد شد.»

او گفته است: «در گذشته ٥‌هزار واحد صنفی فاقد پروانه کسب درحال فعالیت بود که این رقم هم اکنون به يك‌هزار و ٩٠٠ واحد کاهش یافته و مابقی واحد‌های صنفی هم در شرف اخذ پروانه کسب هستند.»

آرایشگاه‌ها: ممنوعیتی به ما اعلام نشده است

روسای اتحادیه‌های آرایشگران مردانه و زنانه اما در حالی از ممنوعیت آرایش‌های با مضمون محرم خبر داده‌اند که تعدادی از آرایشگرهای تهران می‌گویند دراین‌باره نه پیامک و نه بخشنامه‌ای برای آنها فرستاده شده و آنها چون در این روزها مشتری زیادی برای انجام این آرایش‌ها دارند، این کار را انجام می‌دهند.

«امین» که آرایشگر یک آرایشگاه مردانه در محله ونک تهران است به «شهروند» می‌گوید که از روز اول محرم امسال حدود ١٥ مشتری داشته است که از او خواسته‌اند روی موی سرشان ترکیب‌های «یاحسین» و «یا ابوالفضل» علیهم‌االسلام طراحی کند: «مشتری‌هایم معمولا یا با خودشان از مراسم‌ و نمادهای ماه محرم عکس می‌آورند یا می‌خواهند که روی سرشان، یاحسین و یاابوالفضل طراحی کنیم.»

او می‌گوید که از محله‌های مختلف تهران مشتریانی دارد که می‌خواهند آرایش‌های مخصوص ماه محرم داشته باشند: «از شهرری، سعادت‌آباد، هفت‌تیر ولی بیشتر مشتریانم از منطقه‌های شرقی تهران مانند تهرانپارس و دردشت می‌آیند. آنها عشق این کارها را دارند و وقتی با آنها درباره این‌که چرا این کار را می‌کنند صحبت می‌کنم، فقط می‌گویند مد است و دوست دارند خاص باشند.» این آرایشگر می‌گوید که قیمت مدل‌های موی مخصوص محرم بستگی به نوع طرح دارد ولی معمولا از ٥٠‌هزار تومان شروع می‌شود. «حسین»، ٢٧ ساله، آرایشگر دیگری است که صاحب یک آرایشگاه در مرکز تهران است.

او درباره ایام محرم و مشتری‌های خاصش گفته است: «در ایام محرم، مصرف چسب مو در آرایشگاه‌های مردانه به اوج خود می‌رسد. جوان‌ها از ما می‌خواهند موهای‌شان را طوری درست کنیم که در طول عزاداری تکان نخورد. آرایش مو با خاک هم در این ایام رواج دارد که ما از خاک تمیز رس برای آن استفاده می‌کنیم.» به گفته او، «به‌تازگی هم خط انداختن روی سر و طرح دادن و حتی نوشتن نام حسین و ابوالفضل و ... روی سر که از طریق شابلون صورت می‌گیرد نیز باب شده است. طرح‌دادن به ابروها نیز در این ایام بازار داغی دارد. ما حتی در این ایام روی مدل‌های بستن شال‌گردن و چفیه هم کار می‌کنیم و برای آن هم متقاضی داریم.»

ماجرا اما فقط به آرایشگاه‌های مردانه و مشتری‌های این روزهای‌شان محدود نمی‌شود. حالا از تعداد زیادی از آرایشگاه‌های زنانه تهران خبر می‌رسد که سر آنها هم این روزها از مشتریانی که می‌خواهند مو و صورت‌هایشان را با آرایش‌های ویژه ماه محرم بیارایند، شلوغ است.

«مینا»، یکی از آرایشگرانی است که در یک آرایشگاه زنانه در غرب تهران کار می‌کند. او گفته که آرایشگاهی که او در آن کار می‌کند، در روزهای محرم شیفت ویژه دارد: «ما در این روزها آرایش مو با شال و حتی بستن شال و روسری را هم برای مشتریان انجام می‌دهیم. آرایش صورت و شنیون مو نیز در این ایام مشتری فراوان دارد و دختران جوان از ما می‌خواهند صورت‌شان را به سبک مناسب شب آرایش کنیم و حتی رنگ موهای روشن که در شب بهتر دیده می‌شوند، مد می‌شود و متقاضی دارد.»

او گفته است: «من از ٢٠ سالگی به کار آرایشگری مشغولم اما در ٥‌سال اخیر کار و بار آرایشگاه‌ها در ایام محرم سکه شده است، هر چند که پیش از آن هم زنان و دختران جوان به آرایشگاه می‌آمدند تا برای دنبال دسته‌رفتن به گفته خودشان خوش‌تیپ باشند اما در سال‌های اخیر مد ایام محرم بسیار باب شده است. مادر من هم سال‌های ‌سال آرایشگر بوده است و می‌گوید در حدود ٣٠‌سال پیش همه آرایشگاه‌های زنانه بسته بود و مردم حتی ابرو هم تمیز نمی‌کردند اما امروز دوره و زمانه تغییر کرده است و ماهم به فکر نان درآوردن هستیم. وقتی مشتری داریم، کار می‌کنیم.»

«دوست داریم، پس انجام می‌دهیم»

برای پیدا کردن کسانی که تصاویرشان این روزها دست به دست می‌شود، لازم نیست چندان خیابان‌ها را بالا و پایین کرد. در مناطق شرقی و جنوبی تهران، این شب‌ها می‌توان دختران و پسرانی را پیدا کرد که در کنار ظاهر معمولی عزاداران حسینی، تفاوت نوع آرایش مو و صورت‌شان پیداست.

«امیر»، ٢١ ساله یکی از این پسران است که هر روز به هیأت عزاداری سر کوچه‌شان در خیابان نبرد می‌رود و با دوستانش این خیابان را بالا و پایین می‌کند. او مدل موهایش را به قول خودش به آخرین مدل ٢٠١٥ زده، دورش را تراشیده و شال‌گردنی را دور گردنش انداخته است که می‌گوید داده‌ رویش «سلام بر حسین» چاپ کنند. او می‌گوید تا قبل آمدن تاسوعا و عاشورای امسال می‌خواهد به آرایشگاه دوستش برود و از او بخواهد که ابروهایش را هم مدل محرم امسال طراحی کند.

«امیر» همین‌طور که در خیابان ایستاده و منتظر آمدن دسته‌های عزاداری است می‌گوید که این دومین‌ سال است که با آمدن محرم، به سبک ویژه این روزها خودش را آرایش می‌کند: «بین دوستان من مد است که به صورت معمولی برای شب‌های محرم بیرون نیاییم. من فقط این کار را دوست دارم و منظور دیگری از کارم ندارم.» «محمد» هم که دوست «امیر» است، حرف او را اینطور ادامه می‌دهد: «مگر باید حتما فکر خاصی پشت این کار ما باشد؟ ما در روزهای دیگر هم با مد روز پیش می‌رویم و حالا هم دوست داریم با مد روزهای محرم خودمان را آرایش کنیم.»

در روزهای گذشته انتشار عکس‌های مربوط به آرایش مخصوص محرم باعث واکنش‌هایی میان کاربران شبکه‌های اجتماعی و بعضی مسئولان شده است. از طرف دیگر، غیر از آرایش ویژه محرم، طراحی لباس و شال‌های مخصوص ماه محرم هم جلب توجه کرده است. «کیوان»، یکی از کاربران فیس‌بوک هم دراین‌باره نوشته: «هر چیزی که مورد استقبال عمومی قرار بگیره یه عده برای نون در آوردن از این گرایش مردم شروع می‌کنن به ایده‌پردازی کردن. نمونه‌هاش زیاده.»

هرکسی از ظن خود شد یار «محرم»

پوشش و آرایش ویژه جوانان ایرانی برای محرم اما این روزها مورد توجه جامعه‌شناسان هم قرار گرفته است. آنها می‌گویند این موضوع یکی دیگر از تغییراتی است که جامعه ایرانی در یک سنت مذهبی و تاریخی ایجاد کرده است.

«سعید معیدفر»، استاد دانشگاه تهران یکی از این جامعه‌شناسان است. او دراین‌باره می‌گوید: «ما می‌توانیم با پدیده‌های اجتماعی به صور مختلفی برخورد کنیم. می‌توانیم بگوییم در بروز یک پدیده توطئه‌ای در کار است و عده‌ای فریب خورده‌اند یا از طرف دیگر می‌توان صورت دیگری تحلیل کرد ولی به‌عنوان یک جامعه‌شناس باید بتوانیم ارزیابی واقع‌بینانه‌ای از این تحولات ارایه کنیم وگرنه با آن تحلیل‌های اولیه، خودمان می‌دانیم که هر سال دریغ از پارسال است. ما اگر پدیده‌های اجتماعی را آنطور که هستند نتوانیم درک و تحلیل کنیم، در آن مداخله‌ای هم نمی‌توانیم کنیم ولی اگر توانستیم تحلیل واقع‌بینانه‌ای ارایه کنیم، شاید بتوانیم در آن مداخله کنیم.»

او ادامه می‌دهد: «ما امروز شاهد دگرگونی‌های مختلفی در آیین‌ها و مراسم محرم هستیم. ما سال‌هاست به اشکال مختلف تغییراتی را در این حوزه می‌بینیم. مثلا در سال‌های انقلاب که ما شاهد تحول فراوانی در آیین‌ها و مراسم محرم بودیم، این مراسم سیاسی شد و خیلی از آن اشکال رفتاری تغییر کرد؛ هم فرم هم محتوا. اگرچه آن اصل عزاداری برای امام حسین(ع) باقی ماند ولی فرم و محتوا تغییر کرد. در سال‌های گذشته هم شاهد تغییراتی دراین‌باره بوده‌ایم؛ مثلا در سال‌های خیلی دور، روحانیون و علمایی که نزد مردم اعتبار بالایی داشتند، نبض محرم در اختیارشان بود اما بعد از آن دیدیم که مداحان اهمیت پیدا کردند و تغییراتی را هم در محتوا و هم فرم ایام ایجاد کردند. درحال حاضر ما شاهدیم که برخی از گروه‌ها و دسته‌ها سعی می‌کنند در کنار حادثه مهم عاشورا، بهره‌برداری‌هایی هم برای گروه و جناح خودشان داشته باشند.»

این جامعه‌شناس معتقد است: «این تغییرات در نوع برخورد با مراسم ایام محرم مصداق شعر هر کسی از ظن خود شد یار من است. ما در حال حاضر تعداد زیادی از جوانان را می‌بینیم که در محرم، یعنی یک عنصر مشترک شریک می‌شوند ولی ممکن است نمادها و علم‌های خودشان را حمل کنند یا بهره‌برداری‌های دسته‌ای و سیاسی خودشان را در این مراسم دنبال کنند. سال‌هاست گروه‌هایی می‌آیند و از این فضای محترم برای منافع جناحی خودشان بهره می‌برند و از این فرصت استفاده می‌کنند. الان هم جماعتی از جوانان نمادها و نشانه‌های خودشان را بر محرم بار کرده‌اند و ضمن اشتراک در این مناسبت، بهره‌هایی هم برای آن نوع نگاه خودشان از آن می‌برند.»

معیدفر ادامه می‌دهد: «من فکر می‌کنم که یا ما باید به‌طورکلی تمام این بهره‌برداری‌ها را از محرم کنار بگذاریم که به اعتقاد من ممکن نیست یا آن‌که همان‌طور که ما از محرم بهره می‌بریم یعنی اشتراک در این آیین تاریخی و ملی و مذهبی، در کنار آن فرصتی هم پیدا کنیم برای به عرصه آمدن خودمان، برای به فعل در آوردن بعضی کارهایی که در موقعیت‌های دیگر نمی‌توانیم انجام دهیم. محرم فرصتی ایجاد می‌کند تا افراد با جهت‌گیری‌های مختلف خودشان بروز و ظهوری پیدا کنند. جوانان هم امروز برخی‌شان متفاوتند. یک‌سری جوانان از این ایام بهره‌های خودشان را می‌برند و تمام همت خودشان را می‌گذارند که هرجور می‌خواهند بهره‌برداری جناحی کنند، از طرف دیگر جوانان دیگری هم هستند که اگرچه ما ممکن است قبول‌شان نکنیم از فرصت محرم استفاده کنند و آنها هم خودشان را از لحاظ ظاهری بروز می‌دهند و نمی‌توان جلوی هیچ‌کدام را گرفت.»

۴۷۴۷

کد خبر 470086

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 38
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    یا اباعبدالله میبینی چطور با نام ات با ایام شهادت ات رفتار می کنند
  • بی نام IR ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    خدا نگذره ازشون .... ینی چی اینکارا آخه .. خودشونو مسخره میکنن یا نعوذبالله سیدالشهدا رو ؟؟؟
  • شهاب DE ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    7 0
    این موضوع چند ساله که بروز شدیدی پیدا کرده...وجالبه که تازه به فكر مطلب نویسی افتادین.تحلیلم اینه که این رفتار به هیچ وجه جنبهء اعتقادی و تفاوت نگاه به یک رسم آیینی نداره و بیشتر از سر بی اعتقادی و بی تفاوتی نسلیه که روزبروز از ریشه ها داره دورتر میشه....فضای محرم عرصه ای برای خودنمایی نسل بی هدف و بی هویتیه که با خیال راحت بتونن به امیال و خودنماییهاشون برسن.جالبه که این اتفاقات داره در محله های مذهبی تر و شهید دادهء شرق و جنوب تهران بیشتر هویدا شده....
    • soulfaculty A1 ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۳۰
      5 0
      احسنت. تحلیلت کاملا درسته آقا شهاب. نسل جدیدرو متاسفانه بی ریشه ای در حال شمل گیریه. خدا به داد دینمون برسه مه یا با تندروهایی مثل داعش و القاعده و غیره در خطره و یا با این مدل دور شدنها. در پایان الهم عجل لولیک الفرج
  • شيما IR ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    19 1
    با اين سبك عزاداريشون مزاحمت هم ايجاد ميكنن باعث شلوغي و ترافيك عجيب غريب خيابونا ميشن ادم بايد دو ساعت پشت يه دسته كه يك سري براي خودنمايي و نشون دادن تيپ و ظاهرشون مثلا دارن عزاداري ميكنن، بمونه
  • الکس IR ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    12 3
    شما اگه به امام حسین اعتقاد دارید به جای این کارها برید از مرقدش دفاع کنید
  • بی نام A1 ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    3 10
    به قول گوينده راديو كه در مورد دريافت پولهاي آنچناني و رقص نور صحبت ميكرد و گفت مقتضيات زمان هست و زمانه ميپسندد بنظر اين هم جزء همان مقتضيات زمانه هست و بنابر اين مشكلي ندارد.
  • بی نام A1 ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    8 2
    باعث خجالته اسمی شیعه هستیم ولی در عمل ...
  • بی نام IR ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    10 2
    واقعا مسولین ما خودشون میخوان که مردم از این کارا بکنند وگرنه چه لزومی دارد در این 10شب خیابان ها بسته شود و بخاطر غذا مردم تیکه پاره شوند و مسائل دیگرتا زمانیکه مراسم مثلا عزاداری در خیابانها باشد آش همان و کاسه همانمجالس عزاداری باید در داخل تکیه ها و مساجد باشد وسلام
    • بی نام IR ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
      7 2
      چی میگی تو؟؟؟ گرفتن غذای نذری و متبرک امام حسین از نظر تو یعنی تیکه پاره کردن هم ؟؟؟ بعدش هم توی کل ۳۶۵ روز سال که خیابونا ترافیکه چیزی نیس بعد ۱۰ روز مردم میخوان عزاداری کنن خیابونا بسته میشه به تیریپ ات برخورده
  • بی نام IR ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    16 1
    واقعا شناخت افراد جامعه از دين چقدر سطحي شده است.
  • بی نام IR ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    11 0
    باعث تاسفه.امام حسین هدفش از قیام آیا این بود که زنان و مردان ما آرایش کنند و محرم بشه ایام مد و به نمایش گذاشتن؟ و کار برخی از مداحان که نمونه اش رو شبکه دو سیما هرشب پخش می کنه که به سبک رقص و پایکوبی جلسه عزا برپا کنند؟ ایا این مسائل تحریف دین نیست؟ به نظرم با این وضع از این مراسم پرفیض و با اهداف والای ایمانی و انسانی فقط یه اسم باقی می مونه.
  • بی نام IR ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    14 0
    خب بیرونی ها هم همینا رو می بینند که این طور مسخره مون می کنن
  • بی نام A1 ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    7 2
    متاسفانه عدم وجود كارناوال هاي شادي در ايران شاهد اين دست حركات هستيم
    • بی نام A1 ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۳۰
      0 2
      درسته
  • بی نام EU ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    3 1
    وقتی فقط به پوسته دین توجه بشه و خلافها لاپوشونی بشه، انتظار بیشتری هم نمیشه داشت.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    5 2
    اینایی که منفی میدن موافق این جور آرایشهای زننده هستند خدا از شون نگذره
  • میم.کاف IR ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    3 0
    عطش خودنمائی دیگه فرصتی برای رفتار توام با تعقل بین جوونا نذاشته. این یه مراسم مذهبیه که هدف از برگزاریش زنده نگهداشتن پیام اصلی عاشوراست نه سالن مد شاید مشکل بر میگرده به اینجاییکه تو ایران گردهماییهای گروهی نداریم و این تنها فرصت نابیه که جوونا خودشون رو به رخ هم بکشن. مشکل اینه که گردهماییهای ما منحصر شده به فوت اشخاص مشهور یا راهپیماییهای سیاسی مذهبی. ما هیچ شادی گروهی مجاز نداریم.
  • بی نام A1 ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    5 0
    تا وقتی ما نتونیم عقده درونم رو از بین ببریم مثل حقارتو خود کم بینی و حسادت و غیره دنبال اینیم که یه جوری خودمنو نشون ببدیم وجلب توجه کنیم وضع همینه حتی اگه محرم باشه باید به جونوها فرصت بدیم تا در جاهی دیگه مثل صنعت وهنر وعلم خودشونرا نشان بدن باید مسولان کار فرهنگی انجام بدن چیزی که فراموش شده
  • بی نام RO ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    5 1
    نمیخاد پشت سرت یا حسین باشه بزار تو مغز سرت یا حسین باشه مسخره کردن خودشون رو
  • امیرعلی IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    5 0
    اکثر ما عادت کردیم که شور همه چیز را در بیاوریم.اگه به آمار آرایشگاهها در ماه محرم دقت کنید متوجه میشید که درآمدشون چند برابر شده.پشت شیشه ماشینها رو هم که افتضاح مینویسند.گرفتن نزری رو هم که فقط بدون اینکه به مصرفمون نگاه کنیم فقط ولع داریم و میگیریم و نابودش میکنیم.صدای مرثیه رو هم تو ماشین ساعت 2 صبح بالا میبریم.فقط هم به تمدن 2500 ساله خود دلخوشیم
  • رضا A1 ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    6 0
    با عرض تسلیت . جوانان امروز مخصوصا آقا پسرها درست که هر کس عقیده اش محترمه ولی تر خدا این مدل مو سر و زیر ابرو برداشتنتون دیگه از کجا اومده حالا دخترها یه چیزی پسرا چرا زیر ابرو .
    • بی نام IR ۲۲:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
      6 0
      میفهمی آخرالزمانه .. آخر الزمان .. یکی از علامت اش هم همین تشبیه مردها به زن هاست از نظر ظاهر . اون مَردی که زیر ابرو برمیداره مرد نیس
  • بی نام IR ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    2 0
    شما که نظرات ما رو چاپ نمی کنی ولی علت اصلی این موضوع اینه که در اعیاد و شادی ها ما مراسم درستی نداریم که جوان ها توش خودنمایی کنن نه غدیر نه فطر کارایی لازم رو ندارن به همین دلیله که چون فرصت بیرون اومدن و دیده شدن در محرم هست جوان ها از این فرصت برای عرض اندام و نمایش استفاده می کنن
  • حسین A1 ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    3 0
    متاسفانه با این اعمال و رفتارها نه تنها به اهل بیت سلام الله علیهم توهین میکنن،بلکه باعث بهانه ی امثال سعودی ها و سایر دشمنان میشوند. اون ارایشگر نباید انجام بده.به نظرم پولیم که بابت این عمل میگیره صحیح نیست چون این حرکت توهین به اعتقاداته دیگرانه.
  • مژگان IR ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    5 0
    برداشتن ابرو، انجام خالکوبی، زدن رژلب و انجام تاتو آرایشگاه مردانه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یاعلی....
  • محسن IR ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    1 0
    خدا بیامرز مادربزرگم میگفت وقتی ماه محرم میرسید ما روی ایینه های خودمون را با پارچه سیاه میپوشوندیم و به اجترام فرزندان اباعبدالله سعی میکردم به بچه هامون حتی کمتر محبت کنیم واقعا به کجا داریم پیش میریم؟؟ ادم جلو این ایستگاه صلواتیا که میره انگار رفته سالن مد بخدا یا صاحب الزمان اجرک الله
  • بی نام A1 ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    2 3
    من نمی فهمم، روی شله زرد و آش نذری و شیر برنج اسامی امامان و نوادگانشان نوشته وبعد نوش جان می شوند. کسی نمی گوید اینها گناه است. حال اگر یکی آن را روی پس کله اش بنویسد ، این کار خلاف قانون و مجازات دارد
    • بی نام IR ۲۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
      4 0
      بروو خدا روزی تو یه جا دیگه بده ... این سوال بچه گونه چیه پرسیدی
  • زهرا IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    1 0
    عجیبا غریبا از این انسان که از هیچ راهی برای نمایش خودش دریغ نمی کنه. این آدما بیکار و البته خود کم بین هستن و به هر طریق دنبال جلب توجه.
  • بی نام IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    4 0
    با ثبت نظر مثبت منفی برداشت من این که از هر سه نفر یک نفر با این کار موافقه خدایا هممون احتیاج به هدایت داریم درست وغلط کم کم خیلی به هم نزدیک میشن
  • max IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    10 0
    آدم باید خیلی بیمار باشه که همچین کارهای مبتذلی انجام بده.
  • بی نام IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    9 0
    خیلی ها از هر فرصتی برای خود نمایی استفاده می کنند. همه شدیم "آقای دوربینی".
  • کمک A1 ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    41 0
    خیلی مسخره ست.
  • هادی A1 ۱۹:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    0 4
    اینکار اینقدارم بد نیس....جونن خب.ولی اگه اینکارو نکنن بهتره
  • رضا IR ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۹
    5 0
    خداوند به احترام سیدالشهدا همه ما را به راه راست هدایت کند
  • بی نام A1 ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    0 0
    خدا لعنت کنه این ادما رو که نه دین دارن ونه ازاده اند
  • سلام DE ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    0 0
    ملاک دینداری ما اگه همیشه اصول ما ,حرام وحلال شرعی بود نه سلایق شخصی من چی دوست دارم من میپسندم و.. مهمتر از همه اخلاق ناب اسلامی الان جوانهای ما به این سمت نمیرفتند . اساسا در جوامع دینی رفتار غلط متدینینه که سبب دلزدگی دیگر افراد میشه . رفتارهای جوانها را هم با شرع بسنجیم اگه خلاف دینه باهاش باید به سختی برخورد کرد وگرنه خیلی نباید گیر داد چون جوانی است وشور .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین