به گزارش خبرنگار خبرآنلاین درپلدختر ،حجت الاسلام محمد سوری در دیدار رئیس وکارکنان شبکه دامپزشکی شهرستان پلدختربه اهمیت امور دینی در تامین غذا و نیازهای خوراکی مردم اشاره کرد و افزود: مطالب فراوانی در مورد حلال بودن طیبات و خوراکی ها در قرآن کریم واحادیث معصومین (ع) آمده است که فعالان این عرصه باید به این مهم توجه خاص داشته باشند .
وی با بیان این که باید ذبح شرعی دام برای حفظ سلامت مردم در اولویت مسایل دامپزشکی شهرستان باشد ، خطاب به مسوولان دامپزشکی گفت: شما با سلامت مردم سرو کار دارید بنابراین رسالت بسیار سنگین و خطیری بر عهده شما قرار دارد .
وی اصلی ترین و مهمترین وظیفه دامپزشکی را تهیه غذای حلال و سالم برای مردم دانست و افزود: توجه به این امر در شرع مقدس اسلام یک اصل مهم است که استفاده از غذای سالم و حلال برای داشتن جامعه ای سالم بسیار مهم است .
وی گفت: رعایت ذبح شرعی دام و طیور در دین مبین اسلام بسیار مهم و ضروری است و اسلام برای آن دستورالعمل مناسبی دارد که توجه به آن لازم است.
حجت الاسلام سوری افزود: اگر ذبح دام و طیور بدون توجه به احکام و مسایل شرعی مربوط به آن صورت گیرد مصرف دام و طیور مورد نظر اشکال شرعی داشته و قابل استفاده نیست .
وی با تاکید بر رعایت حلال و حرام و مسایل شرعی گفت: در جامعه اسلامی رعایت این مسایل وظیفه شرعی هر فردی است و در صورت رعایت نکردن نباید از این گونه مسایل به راحتی گذشت . وی با بیان این که رعایت واجبات موجب عبودیت انسان و اطاعت از دستورات خداوند است افزود:مصرف گوشت با ذبح شرعی یک واجب ضروری است که رعایت آن به طور قطع برای سلامت افراد جامعه لازم است .
حجت الاسلام سوری تصریح کرد:انسان کا مل انسانی با روح و جسم سالم است واین سلامت مستلزم تغذیه سالم بوده که وظیفه دامپزشکی در این رابطه تشخیص و پیگیری و انهدام بیماری های دامی است .
امام جمعه پلدختر ،بر لزوم مقابله بیشتر با شیوع بیماری های مشترک دام و انسان در شهرستان تاکید کرد و گفت : کشتار بدون نظارت و غیر اصولی مخاطره آمیز است و می تواند منجر به بروز بیماری های مشترک و به خطر افتادن سلامت افراد شود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان پلدختر گفت: بر اساس آمار شبکه بهداشت و درمان این شهرستان در 6 ماه نخست سال جاری 46 نفر به بیماری تب مالت مبتلا شدند .
جواد کوشکی افزود: ابتلا بیماری تب مالت در 6 ماهه نخست سال جاری در شهرستان پلدخترنسبت به مدت مشابه سال گذشته 50 درصد کاهش نشان می دهد .
وی گفت: بر اساس این آمار در سال گذشته 89 نفر در شهرستان پلدختر به بیماری تب مالت مبتلا شده اند که در 6 ماهه امسال به 36 نفر بیمار مبتلا کاهش یافته است . وی جمعیت دامی شهرستان پلدختر را 400 هزار راس دام سبک و 10 هزار راس دام سنگین اعلام کرد و افزود: واحد مبارزه با بیماری ها ، واکسیناسیون بروسلوز (تب مالت گوسفند و بز) 78 هزار و 836 راس و همچنین واکسیانسیون بز و بزغاله 50 هزار و 52 راس ، واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک 53 هزار و 167 راس را از جمله عملکرد 6 ماهه نخست سال جاری شبکه دامپزشکی بر شمرد.
رئیس شبکه دامپزشکی پلدختر گفت: 52 هزار و 761 مورد واکسیناسیون آبله گوسفند و بزو 169 قلاده واکسیناسیون هاری و 6 هزار و 671 راس واکسیناسیون تب برفکی گاوی و 6 هزار و 750 راس واکسیناسیون لمپی اسکین از دیگر اقدامات این شبکه در 6 ماه امسال است .
کوشکی افزود: در 6 ماه نخست امسال ، دو هزار و 260 راس گوسفند و بز و 937 راس گاو در شهرستان پلدختر کشتار شده اند .
وی تعداد مزارع پرورش ماهی سردابی را 11 واحد اعلام کرد و گفت: تعداد مزارع پرورش ماهی گرمابی یک واحد و 21 مزارع پرورش مرغ گوشتی و دو مزرعه مرغ تخمگذار در شهرستان وجود دارد .
رئیس شبکه دامپزشکی پلدختر، با بیان این که در شهرستان پلدختر 52 قصابی و دو کشتار گاه وجود دارد افزود: مهمترین مشکلات شبکه دامپزشکی شهرستان پلدختر ، کمبود کارکنان است که تعداد کارکنان بخش دولتی هشت نفر و 13 نفر بخش خصوصی در این اداره مشغول خدمت هستند
اسما اسماعیل پور
نظر شما