افزایش تقاضای نفت در جهان/ اختلاف اوپک و آژانس بین المللی انرژی برسر چیست؟

تقاضا برای نفت در سال آینده میلادی به حدود 95 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. این مقدار حدود 2,3 میلیون بشکه بیشتر از سال 2015 میلادی است.

مریم یعقوبی:

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مقدار تقاضای نفت در جهان همواره یکی از مهم ترین شاخص هایی است که مورد توجه فعالان اقتصادی قرار دارد؛ کمپانی های بزرگ مصرف کننده نفت، کارتل های بین المللی استخراج، پالایش و صادرات نفت و دولت های کشورهای تولیدکننده نفت و تقریبا تمامی فعالان اقتصادی به دنبال آگاهی از مقدار نفت مورد نیاز جهان و به تبع آن قیمت عرضه و فروش آن هستند.

همین حساسیت باعث شده نهادهای مختلف و متعددی در سطح جهانی به دنبال پیش بینی و تخمین مقدار تقاضای نفت باشند. نام برخی از این نهادها آنقدر بزرگ است که معمولا جای تردیدی در پیش بینی های آن ها باقی نمی ماند ولی جالب اینجا است که با مقایسه پیش بین های ارائه شده توسط این نهادها، شاهد اختلافات بعضا فاحشی در تخمین ها می شویم.

در یکی از تازه ترین این پیش بینی ها، آمار مقایسه ای میان گزارش های سه نهاد مهم بین المللی درباره مقدار تقاضای نفت در جهان منتشرشده است.

در این گزارش پیش بینی اوپک، اداره اطلاعات انرژی آمریکا و آژانس بین المللی انرژی درباره مقدار تقاضای نفت از سال 2010 تا 2016 میلادی منتشر شده است.

 

بنا بر آنچه این سه نهاد پیش بینی کرده اند در سال جاری میلادی مصرف نفت از 92,40 میلیون بشکه در روز تا 94,5 میلیون بشکه در روز تخمین زده می شود. بیشترین تخمین را آژانس بین المللی انرژی و پایین ترین براورد را اوپک داشته است.

همین نسبت در مورد پیش بینی تقاضای نفت در جهان طی سال 2016 میلادی نیز وجود دارد؛ بنا بر پیش بینی آژانس بین المللی انرژی در سال آینده میلادی روزانه 95,7 میلیون بشکه تقاضا برای نفت در جهان وجود خواهد داشت. اداره اطلاعات انرژی آمریکا این تقاضا را روزانه 95,20 میلیون بشکه و اوپک 94,1 میلیون بشکه براورد کرده است.

بررسی مقایسه ای تخمین های این سه نهاد نشان می دهد دستکم طی سال های 2010 تا 2016 میلادی همواره آژانس بین المللی انرژی تخمینی بیش از دو نهاد دیگر در مورد تقاضای روزانه نفت داشته است.

22339

 

کد خبر 473283

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =