معاون اول قوه قضائیه گفت: همه دستگاه‌ها در کشور مسوولیت امر پیشگیری از وقوع جرم را به عهده دارند و در همین خصوص باید تصویب قوانین و مقررات و ساز و کارهای قانونی برای امر پیشگیری، با نگاه پیشگیرانه باشد.

به گزارش ایسنا، منطقه خراسان، حجت‌الاسلام و المسلین ‌سید ابراهیم رییسی در افتتاحیه همایش ملی علمی کاربردی پیشگیری از وقوع جرم در مشهد گفت:در مسائل جرم شناسی مثلثی وجود دارد که مسائل انگیزه جرم، فرصت و ابزار جرم در آن جای می‌گیرد. اولین نکته این است که نباید انگیزه جرم ایجاد شود و لازمه آن تربیت کردن فرد بر اساس مبانی دینی است.

اهم سخنان معاون اول قوه قضائیه را در ادامه بخوانید:

  • امروزه در نظام کنترلی قوی‌ترین کنترل، بحث خود کنترلی است به گونه‌ای که هیچ عنصری مهم تر از خود کنترلی برای امر پیشگیری وجود ندارد.
  • بهترین ملاک اجرای عدالت در جامعه امروزی را اجرای قانون است . عدالت کیفری، اقتصادی، فرهنگی و عدالت در همه زاویای را در بر می‌گیرد.
  • همه دستگاه‌ها در نظام جمهوری اسلامی مسوولیت پیشگیری از جرم را به عهده دارند، یعنی هنجارسازی‌ها، تصمیم و اجرا باید به نحوی باشد که ناهنجاری‌ها در جامعه کاهش یابد.
  • اگر با افزایش ورودی پرونده به دادگستری و افزایش ورودی به زندان و یا عدم بازخورد درستی از کارآمدی یک دستگاه مواجه شده‌ایم، این مسوولیت همه دستگاه‌هاست که بیندیشند که چرا چنین مشکلاتی ایجاد گردیده است.

رییسی در خصوص لایحه‌ای امر به معروف و نهی از منکر که در دولت تصویب شده است نیز سخن گفت.

  • از دولت می‌خواهیم که زودتر این لایحه را به مجلس بفرستد؛ چرا که امر به معروف و نهی از منکر نیازمند ساز و کار است و ساز و کار آن به صورت لایحه‌ای است که اگر در مجلس تصویب شود، راهکار مناسبی برای کشور خواهد بود.
  • آنچه تاکنون در باب احیای امر به معروف و نهی از منکر انجام گرفته لازم بوده، اما کافی نبوده است و نیازمند ارایه شدن ساز و کاری در این خصوص است، چرا که این یک ضرورت است تا بتوانیم نظارت همگانی را قانون‌مند کنیم.
  • اجرای عدالت قضایی نقش مهمی در پیشگیری از جرم دارد.تشخیص موضوع و حکم، صدور حکم متناسب و اجرای به موقع آن در کاهش جرم و امر پیشگیری دارای اهمیت است.
کد خبر 47418

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین