شهروند نوشت: کاهش حجم بارندگی‌ها، در سال‌های آبی گذشته، کشور را با یک بحران جدی آب مواجه کرده بود. به‌طوری که محمد جانباز، مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آبفا کشور خرداد امسال از وقوع تنش آبی در ٥٤٠ شهر کشور پرده برداشت.

بحرانی که براساس اظهارات مقام مسئول این روزها تا حدودی تعدیل شده است. در این میان حمیدرضا کشفی، مدیر دفتر منابع مالی شرکت مهندسی آب‌وفاضلاب کشور از رفع تنش آبی در جنوب کشور خبر می‌دهد. به گفته او، با تولید ٣٥٠‌ هزار متر مکعب آب شرب در شبانه روز از طریق آب شیرین‌کن‌ها، مشکل آب آشامیدنی بسیاری از شهرهای جنوبی کشور به‌ویژه جزایر برطرف شده و آب سالم و پایدار برای جزایر جنوب تأمین شده است.

مدیر دفتر منابع مالی شرکت مهندسی آب‌وفاضلاب کشور با اشاره به این‌که تولید آب از آب شیرین‌کن‌ها را بخش خصوصی انجام می‌دهد، افزود: مطالعات طرح تأمین آب شرب برای شهرهای حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان تا فاصله ١٠٠ کیلومتری با استفاده از آب شیرین‌کن‌ها پایان یافته و در یک‌سال آینده مکان‌سنجی برای نصب دستگاه آب شیرین‌کن در این مناطق به منظور تولید یک ‌میلیون آب شرب انجام خواهد شد.

او همچنین زمان بهره‌برداری این طرح را در ٣ یا ٤‌سال آینده اعلام کرد و گفت: مطالعات انتقال ٢‌ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی به دشت مرکزی ایران از خلیج‌فارس و دریای عمان تا یک‌سال آینده به پایان می‌رسد که توسط بخش خصوصی اجرا خواهد کرد.

او هزینه تولید یک متر مکعب آب شیرین به روش اسموز معکوس وتولید همزمان آب و برق را معادل یک دلار دانست و گفت: قیمت خرید تضمینی آب از بخش خصوصی براساس مقدارتولید، کیفیت، نحوه برداشت آب از دریا و شهر محل تولید با استفاده از آب شیرین‌کن‌ها از ٨٠٠ تا ٤٠٠٠هزار تومان و مبلغ دریافتی از مردم بابت آن، قیمت تعرفه تکلیفی تعیین‌ شده از سوی دولت است.

کشفی با اشاره به تأثیر همکاری بانک‌ها و مراکز تسهیلات‌دهنده با بخش خصوصی برای اجرای پروژه‌ها به نحو مطلوب و در زمان‌بندی مناسب اظهار داشت: در قوانین بودجه سالانه و برنامه‌های پنج‌ساله توسعه و قوانین الحاقی ظرفیت قانونی مناسبی برای همکاری بین نهادهای اجرایی، بخش خصوصی و بانک‌ها در نظر گرفته شده است اما نقدینگی بخش خصوصی نکته مهمی است که هم‌ اکنون وضع مناسبی ندارد و با ارایه تسهیلات کم‌بهره و بلندمدت از سوی بانک‌ها قابل جبران است.

۴۷۴۷

کد خبر 478818

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۵
    2 1
    چرا مسوولان ما متوجه نیستند از آب شیرین کن ها فقط در حجم کم ومصارف اب اشامیدنی می توان استفاده کرد بعد از شیرین کردن آب حجم انبوهی نمک باقی می ماند هم رها کردن این آب در دریا خطرناک است هم نگه داری ان در ساحل اگر شیرین کردن آب معایب گسترده نداشت دولت امریکا بجای صرفه جویی در ایالت کلیفرنیا از اقیانوس آرام با آن همه عظمت اب شیرین می کرد
  • بی نام RO ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۹
    2 0
    امیداواریم اما چند نکنه باید توجه بسیار داشت این که جلوی زمین خواران طبیعت سبز راگرفت بیابان زدایی وجنگل زایی انجام شود واز سپاه هوا وفضابرای جلوگیری اتش سوزی را گرفت سازمان تصفیه آب فاضللاب تاسیس کرد مثل المان از کارافرینان برای مشکل کمبود اب ایده گرفت از دو دریا شمال وجنوب لوله کشی کرد مثل عربستان که بایک تصفیه خانه در خلیج فارس زدند کشورشان تامین میکنند و از انرژی هسته ای برای تبدیل کردن اب شور به اب شیرین استفاده کرد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین