۰ نفر
۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۶
روستای پر آبی که تشنه است

روستای مشمپا یکی از 903 روستای زنجان است که با مشکل کمبود آب آشامیدنی دست و پنجه نرم می‌کند. این روستا از نظر وجود منبع روستایی غنی است اما از نظر آب شرب نه.

روستای مشمپا با 385 خانوار 1385 نفر جمعیت دارد. این روستا در شهرستان زنجان با فاصله 80 کیلومتر از بخش زنجان رود و از مرکز استان 120 کیلومتر است. روستا دارای را دسترسی آسفالت است با وجود اینکه شانه خاکی جاده کم است ولی با این وجود اهالی از راه موجود روستا راضی هستند.
علیرضا قنبری دهیار این روستاست. گفتگوی ما را در خصوص مشکلات اهالی با وی می‌خوانید:
درباره مشکلاتی که اهالی روستا بیشتر با آنها درگیر هستند، بگویید؟
روستای مشمپا روستای پر آبی است اما با این وجود بزرگترین مشکل اهالی روستا آب آشامیدنی است. شست و شوی لباس، استحمام، پخت و پز و آب آشامیدنی تنها چند نمونه از مواردی است که اهالی روستا با کمبود آب در انجام آنها با مشکل مواجه می‌شوند. هر روز 15 دقیقه میتوانیم از آب آشامیدنی استفاده کنیم حتی گاهی هر دو روز یک بار موفق میشویم از این آب استفاده کنیم که موضوع در کیفیت زندگی اهالی این روستا تاثیر چشمگیری گذاشته است.
چند سال است که با مشکل آب آشامیدنی روبرو شده‌اید؟
تقریبا 5 سال است که با کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی و مسائل دیگر مدیریتی وضعیت آب شرب این روستا را به جایی رسانده است که اهالی برای حل مشکل آب به چه کنم چه کنم افتاده‌اند.
برای حل این مشکل چه اقداماتی انجام داده‌اید؟
چند سالی می‌شود که موضوع را با دستگاه‌های دولتی به خصوص شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان در میان گذاشته‌ایم اما به دلایلی برای حل این مشکل اقدامات عملی انجام نشده است.
شرکت آب و فاضلاب روستایی بزرگترین مشکل در آبرسانی به روستای مشمپا را نبود اعتبارات اعلام کرده است. اهالی روستا با کمک یکدیگر برای تامین آب چاهی را حفر کرده‌اند تا از آب در مصارف ضروری استفاده کنند. اما نیاز به ترانس برق و موتور انتقال آب هستیم تا این آب را به پای لوله‌های شبکه آبرسانی روستا برسانیم. آب چاهی که حفر کرده‌ایم قرار است از لوله‌های 4 اینچی عبور کند. همه خواسته ما این است که شرکت آب و فاضلاب روستایی کار نیمه تمام اهالی را به اتمام برساند.
در حال حاضر از چه آبی استفاده می‌کنید؟
آبی که هر روز یا هر دو روز 15 دقیقه از آن استفاده می‌کنیم بسیار اندک است و پاسخگوی اهالی نیست بنابراین اهالی برای تأمین آب خود اقدام به انتقال آب از اطراف رودخانه قزل‌اوزن به خانه‌هایشان می‌کنند. اهالی با تانکر این کار را انجام می‌دهند. آنها برای هر سرویس از این تانکرها 25 هزار تومان پول پرداخت می‌کنند. البته مجبورند و چاره‌ای جز این کار ندارند. همچنین باید گفت که این آب نیز بهداشتی نیست و در آینده نه چندان دور مشکلاتی را برای اهالی ایجاد خواهد کرد.
از نظر تأمین برق, گاز و تلفن چطور ؟ مشکلی دارید؟
از نظر برق که مشکلی نداریم، از نظر تلفن هم همینطور اما از نظر گاز بله زیرا هنوز اهالی این روستا از نعمت گاز برخوردار نشده‌اند. در سال 92 لوله‌کشی گاز در این روستا انجام شده اما گازی در آنها در جریان نیست. اهالی برای گرم کردن خانه و آب از سهمیه نفتی که در روستا توزیع می‌شود استفاده می‌کنند. این سهمیه برحسب خانوار است و هر 2 نفر در هر ماه میتوانند از سهمیه 200 لیتر نفت برخوردار باشند و این کمی کمتر از میزان نفتی است که هر فرد در طول یک ماه به آن نیاز دارد.
با توجه به اینکه مراحل اجرایی ساخت بزرگترین سد خاکی شمالغرب کشور در روستای مشمپا شروع شده است. آینده روستا را با تکمیل این پروژ چگونه می‌بینید؟
بنظرم ایجاد این سد برای اهالی از جنبه‌های مختلف مفید خواهد بود اما با توجه به اینکه ساخت این پروژه به اتمام نرسیده است نمی‌توان اظهار نظر قطعی درمورد آن داشت. لازم میدانم نکته ای را بگویم و آن اینکه ایجاد سد بزرگی در کنار روستا نیازمند تجهیز و آماده سازی این روستا خواهد بود. برای نمونه روستا باید به درمانگاه یا مرکز درمانی و بهداشتی مجهز گردد تا در مواقع بحران بتوان از خدمات به موقع آن استفاده کرد. روستای مشمپا تنها خانه بهداشت دارد و با توجه به اینکه جمعیت روستا زیاد است این خانه بهداشت پاسخگو نیست. اهالی روستا برای درمان به روستاهایی که در 15 کیلومتری روستای مشمپا قرار دارد میروند.
در مورد مراکز آموزشی آموزش و پرورش برای کودکان روستا بگویید؟
روستای مشمپا دارای مدرسه ابتدایی و راهنمایی است اما مدرسه دبیرستان نداریم به همین دلیل بیشتر کودکان روستا زمانی که تا پایان دوره راهنمایی تحصیل می‌کنند از ادامه تحصیل منصرف می‌شوند و معمولا از هر 10 دانش‌آموز 1 نفر برای ادامه آموزش به روستاهای دیگر می‌روند.
آیا با آموزش و پروش شهرستان درباره ایجاد مدرسه دبیرستان در روستای مشمپا صحبت کرده‌اید؟
بله در این مورد با آموزش و پرورش شهرستان صحبت کرده‌ایم و در جواب گفته‌اند که تعداد دانش‌آموزان دوران دبیرستان در حدی نیست که بتوان برای آموزش آنها اقدام به ساخت مدرسه دبیرستان کرد.

کد خبر 479863

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =