به عقیده بسیاری از کارشناسان آموزشی، فنلاند بزرگترین نظام آموزشی جهان را دارد. اما نظام آموزشی این کشور مشکل بزرگی هم دارد که اجازه نمی دهد کامل باشد.

نیو صدر: از مدتها پیش و تقریبا در هر کشوری و در هر سنی، در تست های خواندن و نوشتن و با اندک اختلافی، دخترها نمره بیشتری از پسرهای می گیرند.

اما بزرگترین شکاف جنسیتی آموزش در فنلاند دیده می شود، فنلاند طبق آزمون های مختلفی که از دانش آموزان گرفته شده بهترین سیستم آموزشی جهان را دارد.

به نوشته تام لاولس، در آخرین آمار در فنلاند، نتایج نه چندان خوبی مشاهده شد؛ در آزمون خواندن و نوشتن دخترها، 62 امتیاز اختلاف با پسرها داشتند، این یعنی بیشترین اختلاف میان دختر و پسر میان کشورها. در این کشور دخترها 556 و پسر ها 494 امتیاز گرفتند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از کوارتز برای اینکه مقدار این شکاف را بفهمید، باید در نظر بگیرید که رتبه اول فنلاند در نظام آموزشی به علت دخترانش است، امتیاز پسر های فنلاند 494 و میانگین امتیاز تمام پسر های کشور های مختلف 496 است. رتبه اول فنلاند در خواندن و نوشتن فقط در میان دخترهای این کشور وجود دارد.

همه گمان می‌کنند که در خواندن و نوشتن در فنلاند شکاف جنسیتی کمی وجود دارد، تقریبا در نظام آموزشی فنلاند همه چیز پایه ای دارد؛ کودکان از 7 سالگی به مدرسه می روند و زمان زیادی برای بازی به آنها اختصاص داده می شود، تعداد کمی از آنها آزمون گرفته می شود و تکلیف های زیادی به آنها داده نمی شود و معلمان، هم حقوق خوبی می گیرند، هم خوب تمرین می بینند و هم به دقت انتخاب می شوند. این سیستم به شکلی شگفت انگیز است که بسیاری از مربیان به این کشور می روند تا راز آموزش این کشور را یاد بگیرند.

اما پسرها در فنلاند حدودا همان آماری را به دست آوردند که پسران در آمریکا به دست آورده اند، کشورهای همسایه فنلاند سوئد، آیسلند، و نوروژ هم از کشور هایی هستند که در آموزششان شکاف های زیادی دارند.

یک توصیه محبوب برای بهبود خواندن پسر ها پیدا کردن روشی است که پسرها از خواندن لذت ببرند، اما طبق تحقیقات لاولس این دو هیچ ارتباطی با هم ندارند.

برای شکاف درسی میان دختران و پسران، هیچ دلیل مشخصی وجود ندارد، دلایل این موضوع کاملا متنوع اند؛

بیولوژیکی: پسرها قبل از رفتن به مدرسه هم نشان می دهند که به سختی خواندن را یاد می گیرند، پس فقط به نظام آموزشی بستگی ندارد.

آموزشی: در معیار های اجتماعی، دانشگاهی و اخلاقی پسر ها از دختر ها عقب هستند و مدارس هم به آنها کمک نمی کند تا این عقب افتادگی جبران شود.

فرهنگی: پسرها بیشتر به سمت فعالیت های ورزشی و غیر درسی می روند، زیرا این فعالیت ها دخترانه محسوب می شود. الگو های قوی می تواند کاری کند نا پسر ها به سمت فعالیت های درسی بازگردند.

47237

کد خبر 486675

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نقی A1 ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۰
    12 0
    بیان از نظام آموزشی ایران الگو برداری کنن شاید مشکلات شون برطرف شد:
    • علی A1 ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
      0 0
      نظام آموزش ایران رو کپی کنند . با آیتم های زیر : 1 تاسیس مدارس کپری و تجهیز همه آنها به بخاری نفتی و چراغ علاء الدین تا دانش آموز در سختی قرار بگیرند و قدر درس خواندن خود را بدانند . 2 وزیر و معاون ایشان طرح رتبه بندی را در فنلاند اجرا نماید و هرازچندگاهی یک وعده ای بدهند تا معلمان با شنیدن این وعد ه ها دلگرم شوند و بیشتر کار کنند و .........

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین